Θέλετε να είστε λαμπερή στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και σχεδόν… ατσαλάκωτη;  Να κάνετε την μεγάλη έκπληξη και να εμφανιστείτε με… άλλο πρόσωπο εντυπωσιάζοντας τους γύρω σας ; Προλαβαίνετε να κάνετε ένα μποτοξάκι – μην σας φοβίζει μια πιο … επεμβατική θεραπεία αν την έχετε ανάγκη- αρκεί να γίνει από πλαστικό χειρουργό. Για την «μαγική» αγαπημένη θεραπεία κατά των ρυτίδων που λατρεύουν και έχουν κάνει πάρα πολλές γυναίκες ηλικίας από τριάντα χρόνων και πάνω, μας μίλησε ο πλαστικός χειρουργός Dr  Βαγγέλης Βασάλος.

 

 

Τί είναι και πώς γίνεται;

«Το Μπότοξ είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αντιγήρανσης που χρησιμοποιούν γυναίκες ηλικίας από 30 χρόνων και πάνω που θέλουν να εξαφανίσουν τις ρυτίδες από το πρόσωπό τους ή να τις κάνουν να φαίνονται λιγότερο ,μας είπε ο Dr. Βαγγέλης  Βασάλος. Πρόκειται για μια φυσικά επεξεργασμένη πρωτεϊνη (βουτυλινική τοξίνη ή αλλαντοτοξίνη) που εφαρμόζεται με εξαιρετικά λεπτές ανώδυνες ενέσεις στην περιοχή του μεσόφρειου, του μετώπου, γύρω από τα μάτια, το λαιμό και το ντεκολτέ. Δρα τοπικά και εφαρμόζεται σε συνδυασμό με αναισθητική κρέμα. Το Μπότοξ περιορίζει την ακούσια κίνηση των μυών που προκαλούν ρυτίδες. Έτσι μέσα σε μια βδομάδα μετά την θεραπεία, το πρόσωπό σας θα δείχνει λείο και λαμπερό ενώ μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα φαίνεστε πολύ νεώτερη! Να τονίσω όμως ότι είμαι υπέρ των αποτελεσμάτων εκείνων που διατηρείται η φυσική εκφραστικότητα ώστε να μην υπάρχει η εικόνα που βλέπουμε συνήθως της «παγωμένης» έκφρασης στο πρόσωπο. Αυτό οφείλεται τόσο στην τεχνική όσο και στην εμπειρία»

 

 

Πόσο διατηρείται και πότε επαναλαμβάνεται;

«Η εφαρμογή διαρκεί 10-20 λεπτά ανάλογα με την ηλικία και το πρόβλημα, είναι ανώδυνη καθώς χρησιμοποιείται αναισθητική κρέμα και αναίμακτη, τόνισε ο Dr. Βαγγέλης Βασάλος αναφερόμενος στους συνήθης φόβους που του εκθέτουν οι ασθενείς. «Η γυναίκα ή ο άνδρας που έκαναν Μπότοξ επιστρέφουν αμέσως στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα διαρκούν 4-6 μήνες και μετά μπορεί να επαναληφθεί χωρίς κίνδυνο»

 

 

Τί να προσέξετε για την τέλεια θεραπεία

Να εμπιστεύεστε μόνο ειδικευμένο γιατρό και να συζητήσετε μαζί του για ό,τι τυχόν σας προβληματίζει.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε σκευάσματα τύπου Μπότοξ που διαφημίζονται γιατί μπορεί να είναι αμφίβολης ποιότητας αλλά και στις θεραπείες πολύ χαμηλού κόστους που δεν γίνονται από ειδικευμένους γιατρούς. Η χρησιμοποίηση τέτοιων σκευασμάτων εγκυμονεί κινδύνους : Αλλεργίες αλλά και σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο.

Η εξαιρετικά χαμηλή τιμή εφαρμογής ενός προϊόντος θα πρέπει να σας προβληματίσει.

Αμέσως μετά την θεραπεία για τις επόμενες τέσσερις ώρες δεν θα πρέπει να είστε σε οριζόντια θέση.

Να μην εκθέσετε το πρόσωπο σας για τις πρώτες επτά μέρες σε υπερβολικά ψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες . Να μην κάνετε π.χ. σάουνα, τζακούζι ή μπάνιο μέσα σε υδρατμούς.

Μπορείτε να βάλετε την κρέμα προσώπου σας και να κάνετε μακιγιάζ αφού περάσουν επτά ώρες από την θεραπεία ενώ τυχόν πολύ μικρά κόκκινα σημαδάκια στα σημεία της ένεσης φεύγουν σε 20 λεπτά ή μπορούν αμέσως να καλυφθούν με μέικ απ. Αν είναι απαραίτητο να κάνετε αμέσως μακιγιάζ,προληπτικά θα πρέπει να πάρετε για δύο- τρεις μέρες αντιβίωση που θα σας συστήσει ο γιατρός για να αποφύγετε την οποιαδήποτε μόλυνση ενώ θα κάνετε καλό ντεμακιγιάζ.

 

«Το Μπότοξ είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αντιγήρανσης που χρησιμοποιούν οι γυναίκες»

επισημαίνει ο  Dr. πλαστικός χειρουργός Βαγγέλης Βασάλος

 

«Το σίγουρο είναι πως με αυτή την θεραπεία ομορφιάς, αν φυσικά γίνει σωστά, θα λάμψετε τις γιορτές και θα εμφανιστείτε εντελώς ανανεωμένη χωρίς οι άλλοι να καταλάβουν που οφείλεται η αλλαγή σας. Κι αυτό είναι και το σημαντικό! Να σας  θαυμάσουν λέγοντας «Είσαι πολύ όμορφη!» Όμως πάνω απ’ όλα, λίγο πριν φύγετε για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς θα δείτε στον καθρέφτη το πρόσωπο σας να λάμπει και θα σας αλλάξει η διάθεση.  Έτσι θα πειστείτε πως κάνατε καλά και πήρατε την απόφαση να κάνετε κάτι πιο «δυναμικό» για τον εαυτό σας που πρώτα απ’ όλα πρέπει να αρέσει σε εσάς» κατέληξε ο Dr. Βαγγέλης Βασάλος.

 

 

57