Τα τελευταία χρόνια τέτοια εποχή στην Ελλάδα φλερτάρουμε με την μεταμφίεση της κολοκύθας: το Halloween. Ένα ξενόφερτο στοιχείο που εισέβαλλε στην χώρα μας και που το πανηγυρίζουμε χωρίς οι περισσότεροι να γνωρίζουμε καν τι είναι.

 

 

Κάθε τέλος του Οκτώβρη μήνα ξεπηδούν μπροστά μας κολοκύθες.Μεγάλες πορτοκαλένιες ώριμες κολοκύθες. Σύμφωνα με την θεωρία των χρωμάτων το πορτοκαλί προέρχεται από την μίξη του κόκκινου του πάθους και του κίτρινου της χαράς.Είναι το χρώμα της συγκομιδής και αντανακλά υπέροχα πάνω στο απόλυτο λαχανικό του φθινοπώρου την αγαπημένη μας κολοκύθα.Οι ιθαγενείς της Αμερικής την θεωρούσαν τόσο θρεπτική που την έθαβαν μαζί με τους νεκρούς τους γιατί πίστευαν ότι θα τους χάριζε δύναμη στο τελευταίο τους ταξίδι.Έτσι μέσα στο πέρασμα των χρόνων αλλά και των παραδόσεων η κολοκύθα αποποιείται τον πρωταρχικό της ρόλο και μεταμφιέζεται σε μάσκα που τον τρόμο σκορπά αλλά και σε φαναράκι που την κρατούν τα παιδιά. Στον κόσμο του Halloween συμβολίζει την μακαβριότητα, την φρίκη και τα ξόρκια.Έχει μετουσιωθεί σε ένα σύμβολο μιας μακάβριας γιορτής που κοντεύει να ενσωματωθεί και στον ελληνικό λαό.

Το Halloween θεωρείται η μέρα της μαγείας που συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα όπου μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τον κάτω κόσμο. Φέρνει κοντά τους ανθρώπους με εικόνες τρόμου και θανάτου.Οι συμμετέχοντες γιορτάζουν την αλλαγή των εποχών όπου τα ξερά φύλλα του φθινοπώρου δίνουν την σκυτάλη στην παγωνιά του χειμώνα μεταμφιεζόμενοι σε μάγους,σκελετούς, νυχτερίδες και σε ότι πιο απόκοσμο.. υποδυόμενοι με αυτό τον τρόπο τα κακά πνεύματα.

Οι τελετουργίες αυτές συμφιλιώνουν τον άνθρωπο με τις δυνάμεις της φύσης όπου ο κύκλος των εποχών συνδέεται έντονα με τους κύκλους της ζωής κάνοντας την καλλιέργεια της γης να συναντά τον κόσμο των νεκρών.Μετατρέπει το κάποτε φοβερό στοιχείο των φαντασμάτων σε ένα είδος ξέφρενου γλεντιού με κεράσματα και φάρσες. Φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο σε ότι τον τρομάζει αλλά και σε ότι τον φοβίζει πιο πολύ:τον ΘΑΝΑΤΟ. Με αυτό τον τρόπο τον περιγελά και έχει την ψευδαίσθηση πως τον ξεγελά.Οι επιχειρήσεις εμπορευματοποιούν αυτό το πανηγύρι μιας και η υπόθεση μιας χρεοκοπίας λόγω των ημερών είναι πιο μεγάλη από τον φόβο των κακών πνευμάτων..όπου οι νεκροί συνεχίζουν την γήινη ύπαρξή τους δίχως να γνωρίζουν ότι είναι άυλα πνεύματα.

 

-ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΡΙΞΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕ Ο

ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ..φαίνεται να λέει η ψυχή στην σκέψη!

 

Υπάρχει άραγε τρόπος να εξαγνίσουμε όλα τα κακά πνεύματα, τους φόβους μας και τις φοβίες μας πετώντας το προσωπείο του τρόμου που μας έχει γίνει εφιάλτης;

 

Το ΦΩΣ είναι η απάντηση.Το άφθονο καθαρό φως που διαλύει το σκοτάδι.

Η Μέθοδος Θήτα εξαφανίζει τον φόβο, ξορκίζει το κακό και εστιάζει όλη την ενέργεια του ανθρώπου στην πίστη, στην αρετή, στην τόλμη και στο θάρρος. Είναι μια ενεργειακή μέθοδος θεραπείας που γιατρεύει σε σωματικό και σε ψυχικό επίπεδο.Έρχεται σε επαφή με το υποσυνείδητο του ατόμου και τον βοηθά να αγαπήσει τον εαυτό του άνευ όρων. Τον βοηθά να ελέγξει την σκέψη του μιας και η σκέψη του έχει μια τεράστια ενεργειακή δύναμη που μπορεί να δημιουργήσει ύλη.Τον βοηθά να ξεπεράσει τους φόβους του φέρνοντας τον σε επαφή με το θεϊκό στοιχείο που υπάρχει μέσα του που πάντοτε δημιουργεί και ποτέ δεν καταστρέφει.

Προτρέπει τους ανθρώπους να πετάξουν την μάσκα του εαυτού τους που δεν αποδέχονται.. ενός εαυτού αδύναμου,τρομοκρατημένου και επιρρεπή σε εξωτερικά δρώμενα. Ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου ανά τους αιώνες όπου κληρονομείται στο dna μας και εμφανίζεται μεταμφιεσμένος στην καθημερινότητα μας είναι ο φόβος της αποτυχίας όπου καταλήγει στον θάνατο. Μα το φως δεν φοβάται το σκοτάδι, η αγάπη νικάει τον φόβο, η αλήθεια εξοντώνει το ψέμα και η γνώση θάβει την άγνοια.Ο άνθρωπος διαθέτει το πιο ισχυρό όπλο μέσα του και αυτό είναι η σκέψη του,η δύναμη της θέλησης του. Φτάνοντας στο έβδομο επίπεδο ύπαρξης μπορεί να νιώσει την υπέρτατη ευτυχία. Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι φως και κανένας φόβος ή φοβία δεν χωρά στην υπόστασή του και όταν συνειδητοποιήσει την δύναμη του τότε θα είναι ικανός να ενεργοποιήσει και στην ζωή του το Θαύμα!

 

Κανένα Halloween, καμία παράδοση και καμία μεταμφίεση δεν είναι ικανή να καμουφλάρει τον φόβο ή να ξορκίσει το κακό αν δεν ασχοληθείς σοβαρά και βαθειά μαζί του..

 

ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ!!!

 

 

1