Αγαπημένε μου γονιέ, σύζυγε,φίλε,αδερφέ… Δεν ξέρω καν γιατί ξεκινώ τις σκέψεις μου με την λέξη αγαπημένε μιας και μαζί σου δεν ένιωσα ποτέ αληθινή αγάπη… δεν ένιωσα ποτέ τρυφερότητα και στοργή άνευ όρων… πάρα μόνο μία ανταλλαγή. Έδινα φροντίδα και έπαιρνα καταπίεση,τιμωρία και οργή.

 

Αγαπημένε μου άνθρωπε που ήρθες στην ζωή μου για να μου δείξεις πως δεν πρέπει να στηρίζομαι σε άλλους ανθρώπους πάρα μόνο στον εαυτό μου με τον πιο βάναυσο τρόπο. Με εγκατέλειψες όταν σε χρειαζόμουν και με απέρριψες όταν σε αναζητούσα. Με τιμώρησες την ώρα του λάθους μου αντί να με υπερασπιστείς και να με αγκαλιάσεις γιατί μόνο αυτό ήθελα. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ …

Μου έμαθες με τον πιο σκληρό τρόπο πώς να νιώθω άνθρωπος ανεπιθύμητος,μη ικανός, μη αρκετός και ξένος. ΞΕΝΟΣ για εσένα που μοιράστηκα μαζί σου τόσα πολλά αλλά και ξένος με εμένα που ότι και εάν έκανα δεν ήταν ποτέ αρκετά.Θέλω να ξέρεις αν και μπορεί και να μη το μάθεις και ποτέ πώς για εσένα έκλαψα, πόνεσα και αδικήθηκα.

Δεν αναγνωρίσθηκα από το πρόσωπό σου ούτε μια φορά..παρά μόνο ενοχή και πόνο προσκόμισα από εσένα… μα μέσα από γδάρσιμο της ψυχής μου και από το σύρσιμο του κορμιού μου ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ μα σε Απελευθερωνω!!

 

photocredits aneza Karabali

 

Σε Απελευθερωνω από την σκέψη μου..σε αφήνω ελεύθερο να πετάξεις σε οποια αγκαλιά σε γεμίζει αφού εγώ για εσένα δεν ήμουν ποτέ αρκετή..σε Απελευθερωνω από την σκέψη μου και σε συγχωρώ που δεν με έκανες να νιώσω αγάπη και στοργή..Ναι σε συγχωρώ που δεν με κατάλαβες και δεν ένιωσες τα αγνά μου κίνητρα για αγάπη πάρα με τιμώρησες δίχως να με δικάσεις και να απολογηθώ..Αλλά Ναι σε συγχωρώ!

Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα από τα βάθη της καρδιάς μου..είσαι ελεύθερος δεν μπορείς πια να μου κάνεις κακό..δε σε φοβάμαι..δε με επηρεάζεις..δεν εξαρτώμαι πια από εσένα!!Ωρίμασα..μεγάλωσα..ανεξαρτοποιηθηκα..Δεν σε κρατώ άλλο πια..δεν θέλω τίποτα από εσένα.. ΣΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΩ από την σκέψη μου και από την ζωή μου…δεν σε χρειάζομαι πια ..δεν ζητώ την προσοχή σου..Ούτε την αγάπη σου.. Ούτε την κριτική σου..Σε Απελευθερώνω γιατί είμαι ελεύθερη και εγώ!!

Ναι με συγχώρεσα που δεν σου κάνω.. με συγχώρεσα που δεν με θες..Με συγχώρεσα που στα μάτια σου είμαι τόσο μικρή και ασήμαντη..Δε με νοιάζει πια ..και ξέρεις κάτι; Όχι μόνο σε συγχωρώ αλλά και σε ευχαριστώ γιατί με έμαθες να αγαπώ ΕΓΩ τον εαυτό μου..να φροντίζω ΕΓΩ εμένα αλλά με έμαθες κάτι πολύ σημαντικό πως: Η ΑΞΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΔΟΧΗ..ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΓΜΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΠΙΕΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

Αγαπημένε μου γονιέ,σύζυγε ,φίλε, αδερφέ μπορεί να μην με έμαθες την αγάπη τελικά αλλά με οδηγήσες με τον τρόπο σου ΕΚΕΙ. Είσαι ελεύθερος να φύγεις δεν εξαρτώμαι από εσένα τώρα πια ..Όπως και εγώ ειμαι έτοιμη να πετάξω.. έμαθα να πετάω με τα δικά μου τα φτερά..Και σε ευχαριστώ θερμά για αυτό!

 

photocredits aneza Karabali

 

Σε όσους βρίσκουν τον εαυτό τους στο γράμμα αυτό ένα θυμάστε.. ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

 

Επικοινωνία:

  https://www.facebook.com/fantasianaxeis

 

 

 

13