Υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων που μπορεί έστω και υποσυνείδητα να έλκονται από τον πόνο γιατί εκεί νιώθουν πως βρίσκεται η αγάπη. Είναι πλάσματα που ως επί το πλείστον μεγάλωσαν με απόμακρους και μη στοργικούς γονείς που πάντα έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να νιώσουν την αποδοχή τους.

Όταν κάποια στιγμή μετά από επώδυνη προσπάθεια έπαιρναν στιγμιαία ένα τους χάδι,μια καλή τους κουβέντα ή μια μικρή αποδοχή ένιωθαν ικανοποίηση και πληρότητα έστω και αν αυτή διαρκούσε λίγα λεπτά. Αυτά τα λίγα λεπτά όμως είναι αρκετά για τον εγκέφαλό μας να δημιουργήσει μια σύναψη τόσο ισχυρή που είναι ικανή για να μας ακολουθήσει για την υπόλοιπη μας ζωή. Εκείνη την στιγμή δημιουργήθηκε η πεποίθηση πως μέσα από τον πόνο νιώθω την αγάπη.

Για να το καταλάβετε καλύτερα φτάνει να σκεφτείτε έναν ανιχνευτή μετάλλων… αν θέλετε να εντοπίσετε έναν θησαυρό θα πρέπει να είναι από μέταλλο. Αν ο θησαυρός είναι από οποιαδήποτε άλλο υλικό θα το πετάξει στα σκουπίδια. Έτσι και το υποσυνείδητό μας άπαξ και έχει πάρει εντολή πως η αγάπη προέρχεται μέσα τον πόνο αν βρεθεί κάποιος που δώσει αγάπη μέσα από σεβασμό και κατανόηση θα την πετάξει στα σκουπίδια διότι ο ανιχνευτής μετάλλων δεν την αναγνωρίζει για θησαυρό. Για θησαυρό το υποσυνείδητό στη συγκεκριμένη περίπτωση αναγνωρίζει μόνο τον πόνο. Το άτομο αναγνωρίζει πως είναι δυστυχισμένο μα είναι εθισμένο στην επίδραση του πόνου γιατί δεν έχει γνωρίσει κάτι άλλο εκτός από αυτό..και έτσι του είναι άγνωστο στο πως να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να υπενθυμίζουν Ε στον εαυτό μας πως αυτό που βιώνουμε τώρα δεν θα κρατήσει για πάντα..Και πως που αναγνωρίζουμε τώρα για αγάπη δεν είναι η ανώτερη αλήθεια για την αγάπη. Χρειάζεται να σκάψουμε πιο βαθιά στον εαυτό μας για να ανακαλύψουμε την ύψιστη σοφία μας και για να αφεθούμε στην θεία χάρη.

Είναι μια διαδρομή που χρειάζεται να την κάνουμε μόνοι μας και μόνοι μας σου πρέπει ανακαλύψουμε την αλήθεια και να εμφανιστούν στην ζωή μας τα κρυμμένα μυστικά.Για παράδειγμα αν δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου το μπλε όσο και αν μου το περιγράφουν για να μου πουν με τι μοιάζει ο εγκέφαλός μου δεν θα έχει εικόνα έτσι δεν θα γνωρίζω και να το αναγνωρίσω.Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με την αγάπη.Αν δεν την έχω νιώσει ποτέ σύμφωνα με τον θείο ορισμό της δεν θα μπορεί η ενέργειά μου να συγχρονιστεί μαζί της διότι θα εκπέμπουμε σε διαφορετικά κύματα.

 

Photo _gina_ver

 

Με την μέθοδο Θήτα μπορούμε να διδάξουμε στο υποσυνείδητό μας έννοιες και ας μην τις γνωρίζει.. να φωτίσουμε την διαδρομή μας ..να επαναπρογραμματίσουμε τις πυρηνικές πεποιθήσεις του υποσυνειδήτου μας.. να ενσταλάξουμε νέα αισθήματα στον εγκέφαλο έτσι όπως θεϊκά ορίζονται και όχι όπως εσφαλμένα τα γνωρίζουμε.

 

ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ.

Αυτό που φοβάσαι πιο πολύ είναι αυτό που θα σου αλλάξει την ζωή. Και να θυμάσαι πάντα..

Όλα καλά θα πάνε στο τελος και αν δεν πάνε τότε δεν είναι το τέλος.

 

 

Θεώνη Καράμπαλη
Πιστοποιημένη Σύμβουλος της μεθόδου Θήτα

Ακολουθείστε στο instagram πατώντας εδώ

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΘΗΤΑ

 

 

7