Πρώτος προσωπικός δίσκος της Άννας Ματσούκα, με τον τίτλο «Θα ’θελα».  Η νεαρή ερμηνεύτρια έχει στο ενεργητικό της συναυλίες σε σημαντικές αίθουσες ( Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Christmas Theater), στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πάντα μαζί με το συνθέτη και μαέστρο Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη που υπογράφει μουσικά το δίσκο με 8 δικά του τραγούδια και 3 διασκευές. Με το δίσκο «Θα’θελα» οι δυο καλλιτέχνες υπηρετούν το καλλιτεχνικό τραγούδι (art song).

 

 

 

 

Ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης είναι καταξιωμένος σολίστ της κλασικής κιθάρας και καθηγητής του οργάνου εδώ και πολλά χρόνια, ενορχηστρωτής με πολύ μεγάλη εμπειρία από συμφωνικές ορχήστρες μέχρι μικρότερα σχήματα και από τα περισσότερα ιδιώματα, μαέστρος και εντέλει πρωτογενής συνθέτης. Μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει τα CD «Ο Νοέμβρης Των Ματιών Της», «Μ’ Ενα Νεύμα Του Φιλιού» και «Αλατοπίπερο», με περιεχόμενο τραγούδια σε στίχους των Μαρία Σπυράτου και Αναστασίας Μητσοπούλου με τις οποίες συνεργάζεται μόνιμα αλλά και μερικά πολύ όμορφα οργανικά θέματα.Σε αμφότερες τις περιπτώσεις δίνει ξεκάθαρα το μουσικό στίγμα του που καθορίζεται αφενός από τις καταβολές του, την κλασική μουσική αλλά και αυτή του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και για το λεγόμενο «ελαφρό» ελληνικό τραγούδι της δεκαετίας του ’50.

H ερμηνευτική γκάμα της Άννας περιλαμβάνει ως εκ τούτου και το Ελληνικό ελαφρύ και έντεχνο τραγούδι, άριες από μιούζικαλ και ροκ όπερες, jazz και latin standards κ.α.  Η Άννα Ματσούκα ξεχωρίζει με την όμορφη φωνή της, την ευαίσθητη ερμηνεία της, αλλά κυρίως με τις ποιοτικές επιλογές της, κόντρα στις επιταγές των καιρών και τον εύκολο δρόμο του φτηνού και του μέτριου.

 

 

Το άλμπουμ παρουσιάστηκε στο Cabaret Voltaire το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, με εξαιρετική υποδοχή από τον κόσμο που παραβρέθηκε και το παρακολούθησε.

ΤΙΤΛΟΙ

1 ΣΑΝ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ
2 ΜΟΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ
3 ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΥ ‘ΧΕΣ ΠΕΙ
4 ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΑΝ ΘΑΛΑΣΣΑ
5 ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΟΝ ΚΑΙΡΟ
6 ΘΑ ‘ΘΕΛΑ
7 Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ
8 ΤΟ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ
9 ΣΥ ΜΟΥ ΧΑΡΑΞΕΣ ΠΟΡΕΙΑ
10 ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ
11 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΙΤΣΑΣ

 

 

 

 

1