Το  Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4» παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα, έναν από τους πλέον εμβληματικούς δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής σκηνής του 20ού αιώνα, στο Βεάκειο Θέατρο την Δευτέρα 3 Ιουνίου.

 

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο “διεθνής άσος του μπουζουκιού”, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στο χώρο της μουσικής με εκατοντάδες τραγούδια, πολλά από τα οποία έμειναν κλασικά για τις ευρηματικές μελωδίες, τις χαρακτηριστικές εισαγωγές, τα δεξιοτεχνικά τους σόλο,  δημιουργώντας «δική του σχολή».

Με τρόπο ελληνικό, με έργο Ελληνικόν, ο Γιώργος Ζαμπέτας – εγγονός του θρυλικού μουσικοσυνθέτη – και ο Νίκος Γραίγος, προσεγγίζουν το έργο του δημιουργού, με σεβασμό και γνώση. Δύο βαθιά ελληνικές φωνές που πορεύονται με απαρχή την ελληνική παράδοση θα μας ταξιδέψουν στη νεότερη Ελλάδα, μέσα από το ελληνικό λαϊκό μας τραγούδι.

H καταξιωμένη ερμηνεύτρια Λένα Αλκαίου, με γνώση και ουσία στην ερμηνεία της και με εμπειρία στο ρεπερτόριο του Γιώργου Ζαμπέτα, θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια, που άφησαν ανεξίτηλα το σημάδι τους στην ελληνική μουσική πραγματικότητα.

H σπουδαία ηθοποιός Γιώτα Φέστα θα αφηγηθεί σημαντικές στιγμές του Γιώργου Ζαμπέτα, δίνοντας πιο προσωπικό και συγκινησιακό τόνο στην εκδήλωση.

Μαζί τους μια εξαιρετική λαϊκή ορχήστρα.

 

Υπεύθυνος Ορχήστρας – Μπουζούκι: Χρήστος Βιδινιώτης

 

Στη συναυλία- αφιέρωμα θα συμμετέχει και η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

 

 

Η συναυλία θα συνοδεύεται από πλούσιο οπτικό υλικό από το οικογενειακό αρχείο του Γιώργου Ζαμπέτα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που θα φέρει το κοινό πιο κοντά στη μουσική και την προσωπικότητα του δημιουργού.

Μία βραδιά γεμάτη μελωδία και ιστορία, για να τιμήσουμε την αξέχαστη προσφορά του Γιώργου Ζαμπέτα στο ελληνικό τραγούδι!

 

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

Πληροφορίες:

Ημερομηνία και ώρα: Δευτέρα 3 Ιουνίου, ώρα 21:00
Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς

Διοργάνωση: Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4»

Οργάνωση παραγωγής: Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions