Η Polyphoniki Records παρουσιάζει το πρώτο single “Αν έρθεις” από το επερχόμενο άλμπουμ του Κωνσταντίνου Δίλζα  που θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή / cd και βινύλιο.

 

 

 

 

Πρόκειται για διασκευή του τραγουδιού που συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1980 και απέσπασε το Β’ βραβείο, ερμηνευμένο από τις  Μπέττυ και Μιράντα Δήμα, σε στίχους του σπουδαίου στιχουργού Νίκου Βρεττού και μουσική του σπουδαίου συνθέτη Σπύρου Παπαβασιλείου, που ως δίδυμο έχουν υπογράψει μερικές από τις σημαντικότερες δημιουργίες της ελληνικής δισκογραφίας (“Η αγάπη μας”, “Έχω εσένα να αγαπώ, “Θα ‘θελα να ήσουν” κ.ά.).

 

 

Στίχοι: Νίκος Βρεττός

Μουσική: Σπύρος Παπαβασιλείου

Ενορχήστρωση / Πιάνο: Δημήτρης Κίκλης Ηχογράφηση: Στούντιο Πολυφωνική

Ηχοληψία / Μίξη / Mastering: Πέτρος Πετρόπουλος

Παραγωγή: Polyphoniki Records

Υπεύθυνη Παραγωγής: Πιπίτσα Κληροπούλου

Επιμέλεια Εικαστικού: Ζωή Λούφα

Lyrics video clip: Anam Animater

 

 

Το τραγούδι κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Polyphoniki Records

και ήδη σημειώνει αξιοσημείωτη πορεία στο Spotify με 20000 streams τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του.

 

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Δίλζας είναι Ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός. Έχει ασχοληθεί από τα παιδικά του χρόνια με την Ελληνική δισκογραφία συλλέγοντας δίσκους, έχοντας καταφέρει να έχει μια σπάνια συλλογή δίσκων Ελληνικής κυκλοφορίας,  ενώ έχει βαθιά γνώση για όλες τις κυκλοφορίες της ελληνικής δισκογραφίας. Έχει δημιουργήσει πρόσφατα το δικό του site (https://dilzas.net/blog/ ) στο οποίο μοιράζεται σπάνιες πληροφορίες για την Ελληνική δισκογραφία.

 

Έχει τεράστια αγάπη για το τραγούδι και από το 2013 ξεκίνησε να τραγουδά σε μικρούς χώρους και να ηχογραφεί τραγούδια τα οποία ανέβαζε στο YouTube, δημιουργώντας ένα κύκλο διασκευών με τον τίτλο «Όταν αργά θα παίρνουμε το δρόμο» στο οποίο διασκεύασε Ηδύλη Τσαλίκη, Νένα Βενετσάνου, Μάνο Χατζιδάκη, Βασίλη Νικολαΐδη, Νάνα Μούσχουρη αλλά και Νατάσσα Θεοδωρίδου και Άντζελα Δημητρίου παρουσιάζοντας τα τραγούδια των τελευταίων με πιάνο δίνοντάς τους μια άλλη διάσταση.

 

Ασχολήθηκε πολύ με την ηλεκτρονική μουσική και παρουσίασε και ένα κύκλο τραγουδιών – ποιημάτων στο ύφος της Λένας   Πλάτωνος και των Stereo Nova τα οποία έτυχαν αναγνώρισης από τη διεθνή EDM (Electronic Dance Music) σκηνή και εμφανίστηκαν σε σχετικά charts.

 

Το 2022 υπέγραψε με την Polyphoniki Records και ετοιμάζει το πρώτο του άλμπουμ με διασκευές τραγουδιών της Ελληνικής δισκογραφίας που δεν έχουν ακουστεί όσο θα έπρεπε στην εποχή τους αλλά και νέων τραγουδιών που σημαντικοί δημιουργοί  τού εμπιστεύθηκαν.

 

Το πρώτο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ του,  το οποίο αποφασίστηκε να είναι το πρώτο single είναι το «Αν Έρθεις» το  τραγούδι που σε μουσική Σπύρου Παπαβασιλείου και στίχους Νίκου Βρεττού κέρδισε το Β βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1980 ερμηνευμένο από τη Μπέττυ και τη Μιράντα Δήμα