Στα δέκα τραγούδια του νέου του album που μόλις κυκλοφόρησε, ο Lexxman (aka Αλέξανδρος Λίγγρης), καθρεφτίζει συναισθηματικά και αισθητικά την ζωή στην Ελλάδα της κρίσης.

Χωρίς την εύκολη γκρίνια που θα μπορούσε να προκύψει αλλά με ρομαντισμό, τρυφερότητα και καθαρό βλέμμα. Δέκα μικρές, προσωπικές αλλά και δικές μας ιστορίες που ξεκινάνε από το σκοτάδι και συχνά οδηγούν στο φως.

Μία από αυτές, το πρώτο single “Όλο αυτό”, περιγράφει με αισιοδοξία για το μέλλον, τη δύσκολη διαδρομή στα χρόνια της κρίσης.

Hip hop beats της old school σχολής, με περάσματα από 70’s rock, dub και electronica συνθέτουν ένα μουσικό μωσαϊκό που άλλοτε κινείται σε χαλαρούς τόνους και άλλοτε δονείται από δυνατό μπάσο και τύμπανα.

Το album είναι μια εντελώς προσωπική κατάθεση του Lexxman, που έχει γράψει μουσική και λόγια και είναι υπεύθυνος για την παραγωγή, με τη βοήθεια του Δημήτρη Καλούση, που έκανε τις μίξεις.

Κάθε τετράστιχο που ραπάρω, θέλω αν το απομονώσεις και το διαβάσεις μόνο του να μπορεί και πάλι να έχει ένα νόημα για κάποιον.” Lexxman
Ο Lexxman είναι στη μουσική από το 1999, όταν ξεκίνησε να ραπάρει με φίλους του πάνω από ένα κασετόφωνο (δανικό από την γιαγιά) και να μοιράζει underground rap κασέτες στο σχολείο και την γειτονιά. Αργότερα συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σχήματα (Akrovates, Esc Key), που απέδωσαν δύο ολοκληρωμένα album.

Το “Μάθε να ζεις” είναι το νέο του album σε ανεξάρτητη παραγωγή και κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

Follow Lexxman : Website | You Tube | Facebook | Instagram | Soundcloud Spotify