Σε μια ξεχωριστή press conference βρεθήκαμε  για την Barbara Pravi.

Για όσους δεν γνωρίζουν περί Eurovision είναι η φετινή εκπρόσωπος της Γαλλίας . Και για όσους αγαπάμε αυτόν τον Ευρωπαϊκό θεσμό , ξέρουμε ήδη ότι κατέχει την 3η θέση στα φαβορί του φετινού διαγωνισμού  με 1η την Μάλτα και 2η την Ελβετία . 

Μέσω live streaming ,η συνήθεια του τελευταίου χρόνου , βρεθήκαμε σε ένα από τα καλύτερα και παλαιότερα στούντιο ηχογραφήσεων στο Παρίσι το Saint Germain.  Πόση συγκίνηση αλήθεια να βρίσκεσαι στα στούντιο του κόσμου . Λίγοι δημοσιογράφοι στον χώρο και αρκετοί μέσω οθόνης , γνωρίσαμε την μικροσκοπική τραγουδίστρια με την τεράστια φωνή .

Με το αφοπλιστικό της χαμόγελο μας μίλησε για την πατρίδα της , για τη γειτονιά της στη Μονμάρτη όπου και εμπνέεται να γράφει αλλά για το πόσο αγαπάει να τραγουδά στα Γαλλικά γιατί εκφράζεται καλύτερα όταν νιώθει το νόημα . Αυτός ήταν και ο λόγος όπως μας είπε που τραγουδάει στη γλώσσα της τη φετινή συμμετοχή της Γαλλίας . 

Μας τραγούδησε με συνοδεία πιάνου , φυσικά το “Voila ” και όπως αποκάλυψε θα είναι μόνη της στη σκηνή του Ρότερνταμ και πραγματικά δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να σε καθηλώσει . 

Και κάπου εδώ , μπορώ να καταθέσω ότι το τραγούδι της Γαλλίας είναι συγκλονιστικά υπέροχο. Παρόλο που δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα,  η ερμηνεία της Barbara είναι αυτή που σε ανατριχιάζει . Μια κραυγή για το όνειρο κάθε  γυναίκας . Για εκείνη που δεν φοβάται να εκτεθεί σε αυτό που αποκαλείται  ζωή. Για μια γυναίκα όπως όλες μας … Για εκείνη … 

“Voila ” λοιπόν για τη Γαλλία και για την υπέροχη Barbara Pravi.

Καλή επιτυχία Γαλλία !

 

Νέο Τραγούδι | Barbara Pravi - Voilà (ESC 2021: France) | SounDarts.gr

Λίγα λόγια για την  Barbara Pravi 

Η Barbara Pravi είναι 27 ετών και κατοικεί στο Παρίσι. Είναι ερμηνεύτρια, ηθοποιός και δημιουργός. Η οικογένεια της ασχολείται με την μουσική, και για την ίδια δεν ήταν δύσκολο να πάρει αυτό το δρόμο.

Από το 2016 έχει κυκλοφορήσει εφτά singles. Είναι έντονα πολιτικοποιημένη και κοινωνικά ενεργή. Συμμετέχει σε οργανώσεις για την βία κατά των γυναικών, ενώ και πολλά τραγούδια της αναφέρονται στο σημαντικό αυτό πρόβλημα. Έχε συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Yannick Noah, Julie Zenatti, Chimène Badi και Jaden Smith.

Είναι  συνήγορος των δικαιωμάτων των γυναικών ενώ έχει συμμετάσχει ως δημιουργός στην ηχογράφηση του “Debout les femmes” του επίσημου τραγουδιού του Γαλλικού “Κινήματος για τη Γυναικεία Απελευθέρωση” (Mouvement de Libération des Femmes).

Η 27χρονη τραγουδοποιός Barbara Pravi δεν είναι άγνωστη στον κόσμο της Eurovision: ήταν συν δημιουργός δύο Γαλλικών συμμετοχών στην Junior Eurovision, του «Bim Bam Toi» της Carla (2019) και του «J’imagine» της Valentina, που κέρδισε το διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2020.

Ακούστε τη συμμετοχή της Γαλλίας για τη Eurovision: Barbara Pravi - “Voila”

Καθώς η Γαλλία ανήκει στις Big 5, το τραγούδι θα διαγωνιστεί κατευθείαν στον τελικό, το Σάββατο 22 Μαΐου.

Κυκλοφορεί από την Minos EMI, a Universal Music Company

 

0