Ο πρωτοεμφανιζόμενος συνθέτης  και ερμηνευτής Νικόλας Σαββίδης παρουσιάζει μαζί με τον στιχουργό Λάζαρο Αντωνιάδη το τραγούδι «Στεριά» προάγγελος του κοινού τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες δημιουργώντας έναν κύκλο τραγουδιών για την πόλη και τους ανθρώπους της.

 

 

Η «Στεριά» μία ποπ δυναμική μπαλάντα επιστρέφει στο αστικό τοπίο ενός έρωτα που συγκρούεται και παρομοιάζεται με την ορμή της θάλασσας.

 

 

 

 

 

 

«Ερχόσουνα κοντά μου και σ’ αγκάλιασα

σε πήρα απ’ τη στεριά να βγεις στη θάλασσα

Σαν φως μες στο χειμώνα μπροστά σου πρόβαλα

τ’ αμάχητα πουλιά και δε σε πρόλαβα

 

Και τώρα εσύ, τι θες;

Δεν έχω οφειλές

μακριά,

ν’ ανοίξεις τα πανιά,

αν δε με θες

Λόγια πικρά –

γυρνώντας στη στεριά

θα σβήσω τις ευχές,

ν’ ανάψω τα κεριά

 

Οι φίλοι θα σε λησμονήσουν

και τις πληγές θα μου φιλήσουν

Ήταν τα βήματα μεγάλα

μα η καρδιά μικρή, μια στάλα

 

Ερχόσουνα κοντά μου και σ’ αγκάλιασα

να βγεις απ’ τη στεριά, να σπάσει η θάλασσα»

 

 

Συντελεστές:

Ενορχήστρωση: Σταύρος van der Wilt

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Μακράκης

 

Μουσικοί:

Σπύρος Δέλτα: κιθάρες

Γιάννης Γρηγορίου: μπάσο

Δημήτρης Χωριανόπουλος: τύμπανα

Γιώργος Γαϊτάνος (Duo violins): βιολί

Νίκος Μερτζάνος: φωνητικά

 

Ηχογράφηση: Δημήτρης Χωριανόπουλος studio minus-2

Ηχογράφηση φωνής: Αντώνης Φαναράς  Studio Maverick (Θεσσαλονίκη)

Mίξη, mastering: Δημήτρης Χωριανόπουλος

 

Φωτογραφίες: Ζαχαρίας Σεφερίδης

 

 

Buy it / Stream ithttps://orcd.co/steria

 

 

Κυκλοφορεί από την Heaven Art

 

Βιογραφικό σημείωμα Νικόλα Σαββίδη

Γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1994 και έχει καταγωγή από την Λευκωσία της Κύπρου. Η εκπαίδευση του στην μουσική ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία με μαθήματα πιάνου, κιθάρας, σύνθεσης μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού, ορθοφωνίας, θεωρίας, αρμονία και στην συνέχεια εισάγεται στο Τμήμα Μουσικολογίας & Μουσικών Σπουδών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έλαβε μέρος σε διαγωνισμούς σύνθεσης και τραγουδιού στην Κύπρο όπως Διαγωνισμός σύνθεσης Μάριος Τόκας 2011 παίρνοντας το δεύτερο Παγκύπριο Βραβείο, Διαγωνισμός μελοποίησης στίχων Κώστα Μόντη 2012 παίρνοντας το πρώτο Παγκύπριο βραβείο κ.α. Συνεργάστηκε σε συναυλίες με την Σοφία Βόσσου και Στέλλα Γεωργιάδου στην Κύπρο.

Άνοιξε συναυλίες των Βασίλη Λέκκα, Χρήστου Θηβαίου, Μίλτου Πασχαλίδη, Μπλε, Γυμνά Καλώδια, Φωτεινής Βελεσιώτου και Κίτρινα Ποδήλατα. Στην στρατιωτική του θητεία 2013-2014 υπηρέτησε στην Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς Κύπρου (ΣΜΕΦ).

Τον Ιανουάριο του 2016 γίνεται μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος και συμμετέχει σε φιλανθρωπικές συναυλίες που πραγματοποιεί η ΣΟΝΕ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, υπό την διεύθυνση του Ευάγγελου Αραμπατζή.

 

 

Βιογραφικό σημείωμα Λάζαρου Αντωνιάδη

Ο Λάζαρος Αντωνιάδης κατάγεται από τα Γιαννιτσά και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Δασοπονίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Τον Μάιο του ’16 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ ως στιχουργός με τίτλο «Στων Άγιων τα νερά» από τις Εκδόσεις Μετρονόμος με τον συνθέτη Χάρη Γκατζόφλια στο οποίο συμμετέχουν οι ερμηνευτές Θοδωρής Βουτσικάκης, Πάνος Ζώης, Κωνσταντίνα Πάλλα κα. Στο πλαίσιο αυτού του άλμπουμ επιμελήθηκε τα live προγράμματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Επίσης, συνέχισε με το πρόγραμμα «Παράθυρο στο φως» με τους Πολυξένη Καράκογλου και Δημήτρη Βουτσά. Τον Μάιο του 2018 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Διαφορετικά» σε μουσική και ερμηνεία Λεωνίδα Μπόμπα. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι εκδότης του πολιτιστικού site Tetragwno.gr.

 

 

 

 

 

 

 

0