«Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου»… 25 χρόνια τώρα, με έναν από τους εμπορικότερους και διαχρονικότερους ελληνικούς δίσκους, του σύγχρονου ελαφρού λαϊκού τραγουδιού.

 

1997 και η Καίτη Γαρμπή, με μόλις 8 χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, έχει πλέον καθιερωθεί, σαν κορυφαία, στο είδος της τραγουδίστρια. Κάτι η ξεχωριστή φωνή, η όμορφη παρουσία και η προσεκτική επιλογή ρεπερτορίου, την καθιστούν,  ως την “Καίτη που αγαπάμε”.

 

Σύμμαχος στην καθιέρωση και ο ταλαντούχος Φοίβος, που η Καίτη, παρέα με τον παραγωγό της, Γιάννη Δουλάμη, του δώσανε την ευκαιρία με την εμπιστοσύνη τους, να διαπρέψει.

Θα είναι η τέταρτη φορά που θα συναντηθούνε δισκογραφικά, αλλά η πρώτη, που ο Φοίβος θα υπογράψει αποκλειστικά ολόκληρο δίσκο της Γαρμπή, και σε μουσική και σε στίχο.

 

Για την ιστορία, οι «ευαισθησίες», είναι ο μοναδικός δίσκος στην πολυετή καριέρα της, που υπογράφει αποκλειστικά ένας δημιουργός!

 

Έχουν ήδη κάνει μαζί μεγάλες επιτυχίες, όπως τα: “ναι, υπάρχω εγώ”, “ως τον παράδεισο”, “ατόφιο χρυσάφι”, “κόλαση”, κ.α.

Αλλά το 1996 με το δίσκο «Αρχίζω πόλεμο», κατακτούν την κορυφή και δημιουργούν τεράστιες προσδοκίες.

Πόσο εύκολο άραγε να ήταν, να κάνεις ισοδύναμες επιτυχίες με τα: «θα μελαγχολήσω», «μια φορά κι έναν καιρό», «αρχίζω πόλεμο», «χαμένα» και να πλησιάσεις και πάλι τις 180.000 πωλήσεις;

Για την Καίτη και τον Φοίβο φαίνεται πως ήταν τελικά πολύ εύκολο.

 

Ήταν 20/10/1997, όταν κυκλοφόρησαν στα ράφια των δισκοπωλείων οι «Ευαισθησίες» και μέσα σε ελάχιστες ώρες, ο δίσκος ήταν ήδη πλατινένιος. Και σε λίγες μέρες διπλά πλατινένιος.

 

«Ιεροσυλία», «Ευαισθησίες», «Τρυφερότητα», «Κιβωτός», γίνονται αμέσως τεράστιες -και φυσικά διαχρονικές επιτυχίες.

 

Για πρώτη φορά, σε προσωπικό δίσκο της Καίτης Γαρμπή, θα συμπεριληφθεί ντουέτο – και μάλιστα 2-. «Η πατρίδα μου» με τον σπουδαίο Αντώνη Βαρδή και το «Ασυμφωνία χαρακτήρων», με τον τότε ανερχόμενο Αντώνη Ρέμο.

 

Αυτό που είχε συζητηθεί έντονα τότε, ήταν οι ερμηνείες της Καίτης Γαρμπή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που φάνηκε να εμπιστεύεται αληθινά τις δυνατότητες της υπέροχης και αγαπημένης φωνής της. Ειδικά στα: “Η πατρίδα μου”, “Αποζημίωση”, “Φουγάρο”, ήταν εντυπωσιακή.

 

Μια μικρή ιστορία, για όσους δε θυμούνται.

Τον Αύγουστο του 1997, η Καίτη Γαρμπή μαζί με τον Διονύση Σχοινά, κάνανε εμφανίσεις στο Teatro, στη Θεσσαλονίκη.

Εκείνα τα χρόνια, συνήθιζαν οι τραγουδιστές να παρουσιάζουν στα προγράμματα τους, 1-2 τραγούδια, προπομπούς των επερχόμενων δίσκων και συνήθιζαν να επιλέγουν τις πιο “δυνατές” στιγμές του δίσκου.

Στο πρόγραμμα αυτό, άγνωστο το γιατί, η Γαρμπή, παρουσίασε τα 2 τραγούδια, που έτυχε να έχουν την μικρότερη επιτυχία στο δίσκο. Ήταν τα τραγούδια “απολογήσου” και “όλα στα καταλογίζω”.

 

Η επιτυχία, λοιπόν, ήρθε με έναν ακόμα τριπλά πλατινένιο δίσκο, με πωλήσεις ρεκόρ για την εποχή και φυσικά διαχρονικότατες επιτυχίες, που τραγουδιούνται καθημερινά, μέχρι σήμερα.

Χαρακτηριστικό της επιτυχίας του δίσκου, πως από τα 12 τραγούδια, τα 8 έγιναν video clips.

 

Έναν τόσο λοιπόν πετυχημένο δίσκο, δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ανεκμετάλλευτο η Panik Records – στην οποία έχει περάσει το υλικό της τότε Sony Music.

25 χρόνια μετά, τον κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε βινύλιο, σε μια πολυτελέστατη και επετειακή έκδοση, με αρκετές εκπλήξεις.

Πέρα λοιπόν από το βασικό υλικό του δίσκου, που μοιράζεται σε 3 πλευρές του διπλού βινυλίου, υπάρχει στην 4η πλευρά bonus υλικό, από live ερμηνείες κομματιών του δίσκου, καθώς και η ιδιαίτερα επιτυχημένη διασκευή της «Κιβωτού» με τον Αντώνη Ρέμο, αλλά και «η πατρίδα μου» αυτή τη φορά ντουέτο με τις Μέλισσες.

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, αφού υπάρχει και δώρο δισκάκι  7” το οποίο περιλαμβάνει την πρωτότυπη έκδοση του «Ατόφιο χρυσάφι» καθώς και το grand hit remiχ του κομματιού, με τον Διονύση Σχοινά.

Με τη βεβαιότητα, πως και για τα επόμενα 25, και βάλε, χρόνια, θα συνεχίσουν να μας “πιάνουν οι ευαισθησίες” μας, περιμένουμε με ανυπομονησία, τα νέα τραγούδια του λατρεμένου διδύμου.

 

 

 

2