Είναι δύσκολο  να περιγράψω τι νιώθω κάθε φορά που βλέπω τον Κωστή Μαραβέγια σε συναυλία. Το πόσο γεμίζω μουσική και αγάπη για έναν εξαιρετικό μουσικό και άνθρωπο. 

Ναι ήμουν εκεί την Πέμπτη στην πλατεία νερού και μάλιστα από νωρίς για να απολαύσω τα κορίτσια Λεμονιά Μπέζα , Θεανώ Σακαλίδου και Μαρία Βασιλοπούλου & Athens Lounge Orchestra. Ο καιρός ευτυχώς μας έκανε το χατήρι και δεν έβρεξε και εμείς ” δροσιστήκαμε  ” με τις αέρινες παρουσίες των κοριτσιών . 

Σειρά είχαν οι The Swingin΄ Cats που ξεσήκωσαν με τα τραγούδια και τις διασκευές τους να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε , άξιος προπομπός για τι θα ακολουθούσε .

Στις 9.30 μ.μ. ακριβώς και όπως πάντα σεβόμενος το κοινό του ο Κωστής ήταν στη σκηνή .  Με εξαιρετικούς μουσικούς , η πλατεία νερού με πάνω από 8000 κόσμο γέμισε με την ” Λόλα “που πάντα είναι πιο χαμηλά , το ” Δε ζητάω πολλά ” , τον ” Φάρο ” το…. το…. Μια αγκαλιά τραγούδια που απλόχερα μας ” δίνει ” κάθε φορά ο Κωστής και εμείς τα κρατάμε βαθιά στην  καρδιά μας ως την επόμενη φορά . Και αν αναρωτιέστε αν ήταν μαζί μας ο Πάνος Μουζουράκης όπως κάνουν τα τελευταία 10 χρόνια , ήταν η πρώτη φορά που στερηθήκαμε την φυσική του παρουσία. Γιατί ήταν ” εκεί ” τυπωμένος σε φυσικές διαστάσεις να τραγουδάει το ” φίλα με ακόμα ” με τον αγαπημένο του φίλο Μαραβέγια . 

Και τελικά μετά από δυόμιση ώρες σκεφτόμουν ότι η ζωή είναι στιγμές όμορφες γεμάτες αγάπη και τα ” Μικροπράγματα ” είναι που κάνουν την διαφορά . Εως την επόμενη φορά Κωστή… Θα είμαι πάλι εκεί…

“Ένα ευχαριστώ είναι λίγο, πολύ λίγο για αυτό που νιώθω για τη βραδιά της Πέμπτης στην Αθήνα. Είσαστε απίθανοι παιδιά! Εκδηλωτικοί, ζεστοί, πηγαίοι, γεμάτοι ενέργεια και πάθος για μουσική. Πάθος για ζωή! Ευχαριστώ αγαπημένοι μου? Ευχαριστώ που και φέτος γεμίσατε την πλατεία και την καρδιά μου. Υπόσχομαι πως τα καλύτερα έρχονται. Αξίζετε μια βροχή από αστέρια. “

Κωστής Μαραβέγιας

Υ.Γ.  Η φωτογραφία του εξωφύλλου στο άρθρο είναι από την επίσημη  σελίδα του Κωστή Μαραβέγια στο Facebook όπως και τα λόγια του . Γέμισα τόσο πολύ από αγάπη και μουσική που το κινητό μου αποφάσισε να με εγκαταλείψει. Και πήρε και την σωστή απόφαση ….

3