Αν και μόλις 17 ετών, ο Αναστάσιος Habibi, μαθητής Λυκείου, ξεδιπλώνει το ταλέντο του στη μουσική και το τραγούδι.

 

Με συνοδοιπόρο στο όνειρο, τον επιστήθιο φίλο του, Γιώργο Δήμου, που έχει γράψει και το συγκινητικό τραγούδι «Έλα Για Λίγο», που ερμηνεύει και συγκινεί, ο νεαρός καλλιτέχνης, δεν κρύβει την ευλογία που νιώθει, που βρήκε, μία δισκογραφική εταιρία, την Just Do It Production, και έναν άνθρωπο της μουσικής, τον Νίκο Αντωνιάδη, να τους πιστέψει και να τους «αγκαλιάσει». Με καταγωγή από την Αλβανία, αλλά γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη, ο Αναστάσιος Habibi, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, εκτός από τη φωνή του,  σε συνεπαίρνει με τον λόγο του, την προσωπικότητά του, και τη γενικότερη στάση του για τη ζωή.

Μίλησέ μας για τη δημιουργία του «Έλα για λίγο»;

«Η ιστορία του τραγουδιού είναι λίγο θλιβερή, μιας και ο στιχουργός και συνθέτης του τραγουδιού Γιώργος Δήμου, το έγραψε για έναν παιδικό του φίλο, ο οποίος δεν είναι πια μαζί μας, έπειτα από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και ήταν μόλις 16 ετών ο φίλος του. Ο δημιουργός όμως, δεν ήθελε να δώσει αυτήν την έμφαση στο τραγούδι και προσπάθησε να το αφομοιώσει σε κάθε είδους απώλειας – χωρισμού ώστε να μπορέσει να αγγίξει μεγαλύτερο αριθμό ακροατών. Θέλαμε να αφήσουμε αυτόν τον στίχο να παρασύρει τον οποιοδήποτε με κάποια δικιά του έλλειψη (πχ. Κάποιος να έχει χάσει κάποιον δικό του άνθρωπο, να θέλει να μιλήσει για κάποιον φίλο ή φίλη του, για την/τον σύντροφο , για έναν χωρισμό). Ο Γιώργος Δήμου, πιστεύει πως τα τραγούδια είναι για να γιατρεύουν τις πληγές μας ή να δίνουν απαντήσεις στα αναπάντητα γιατί. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ, που μου εμπιστεύτηκε το τραγούδι αυτό,μιας και είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο».

Πώς σου γεννήθηκε η αγάπη για την Ελληνική μουσική;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, από μικρό παιδί άκουγα την Ελληνική μουσική η οποία μου άρεσε και την ακολούθησα».

 Δηλώνεις λαϊκός ερμηνευτής;

«Θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς, για να δηλώσω την καλλιτεχνική μου ταυτότητα μιας και είμαι, μόλις 17 ετών. Είναι γεγονός όμως, πως το λαϊκό τραγούδι, είναι αυτό που με εκφράζει περισσότερο και είναι κάτι που λατρεύω. Παράλληλα όμως, μου αρέσει και πιστεύω, πως υποστηρίζω πολύ καλά και το μοντέρνο είδος μουσικής».

 

Παίζεις μπουζούκι ή κάποιο άλλο μουσικό όργανο;

«Στα έντεκα μου χρόνια γράφτηκα στο Θερμαϊκό Ωδείο Αμπελοκήπων, στο οποίο διδάχθηκα, δύο χρόνια πάνω στο κλασικό πιάνο. Έπειτα, συνέχισα τρία χρόνια, μοντέρνο πιάνο. Η μανία μου με την μουσική, με οδήγησε και στο να μάθω, αυτοδίδακτα κιθάρα.

 

 Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να βρει μία δισκογραφική εταιρία να αγκαλιάσει τα όνειρά του;

«Θεωρώ́ πως είναι δύσκολο και ιδίως στης μέρες μας, να βρεις μια εταιρία, στην οποία θα σε σέβονται και θα εκτιμήσουν την δουλειά σου. Ειδικά, αν είσαι μόλις 17 ετών. Είναι και θέμα τύχης καμιά φορά, μα πιστεύω πως όταν αγαπάς κάτι και είσαι πιστός και συγκεντρωμένος σε αυτό, τότε σίγουρα θα έρθει και η μαγική στιγμή. Στην δική μας περίπτωση και λέω δική μας, γιατί ο δημιουργός του τραγουδιού πίστεψε πρώτα σε εμένα και το κυνήγησε, στο να βρει δισκογραφική εταιρία. Μπορώ να πω, πως σταθήκαμε πολύ τυχεροί, γιατί το πρώτο μας βήμα, είναι επίσημο και με μεγάλο επαγγελματισμό . Όταν λοιπόν ο διευθυντής της εταιρίας Νικόλαος Αντωνιάδης, άκουσε το τραγούδι, μας αγκάλιασε με την μία και πίστεψε τόσο στο τραγούδι, αλλά και στην φωνή μου, όπως μου είπε. Άλλο ένα χαρακτηριστικό , που μας είπε είναι, πως τα όνειρα είναι για τους τολμηρούς, οπότε με πίστη και τόλμη τα δύσκολα γίνονται εύκολα. Πιστεύω πως είναι δύσκολο, να βρεις έντιμους ανθρώπους ,σε δισκογραφικές…Τώρα εμείς πως ήμασταν τυχεροί και βρήκαμε την οικογένεια μας από την πρώτη μας κυκλοφορία. Δεν ξέρω, ή θα το έλεγα τύχη ή ο Θεός είδε τον κόπο μας και μας αντάμειψε με αυτήν την εταιρεία – οικογένεια».

 Με καταγωγή από την Αλβανία, γεννημένος στην Ελλάδα. Νιώθεις την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα σου;

«Μπορεί η καταγωγή μου, να είναι από την Αλβανία αλλά γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, οπότε φυσικά και νιώθω την Ελλάδα δεύτερη μου πατρίδα».

  Πώς και δεν έκανες το πρώτο σου τραγούδι στην αλβανική γλώσσα;

«Όπως είπα και πιο πάνω, γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ στην Ελλάδα, οπότε δεν έχω γνώσεις πάνω στην Αλβανική μουσική, σε μελλοντικό χρόνο όμως θέλω να μελετήσω την Αλβανική μουσική και λόγω καταγωγής αλλά και λόγω γνώσης, πάνω στην μουσική γενικότερα και γιατί όχι αν μου ζητηθεί να κάνω κάποια συνεργασία».

Μαθητής λυκείου… οι συμμαθητές σου ξέρουν το ταλέντο σου στο τραγούδι; Πώς σε αντιμετωπίζουν;

«Ναι φυσικά και ξέρουν και με στηρίζουν όλοι τους πάρα πολύ. Επίσης πέρα από τους συμμαθητές μου, με έχουν στηρίξει πολύ και οι καθηγητές μουσικής μου, και στο γυμνάσιο, αλλά και στο λύκειο. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ, όλους».

Πώς έχει κυλήσει η ζωή σου στην Ελλάδα;

«Μπορώ να πω πως η ζωή μου στην Ελλάδα, έχει κυλήσει αρκετά όμορφα μέχρι στιγμής και έχω αρκετά όμορφες στιγμές. Σε αυτό συνέβαλαν, πάρα πολύ οι γονείς μου».

 Θα δήλωνες συμμετοχή σε ένα talent show;

« Ίσως ναι. Είναι μία ευκαιρία μεγαλύτερης προβολής ώστε να δείξω σε περισσότερο κόσμο πόσο αγαπάω αυτό που κάνω».

  Ποια είναι τα μουσικά σου όνειρα;

«Να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο και να μπορέσω να φτάσω αρκετά ψηλά, είναι κάτι που θέλω και αγαπάω πάρα πολύ. Επίσης, το όνειρο μου είναι, να καταφέρει η μουσική, να ζει εμένα και την μελλοντική οικογένεια μου, ώστε το επάγγελμα μου, να είναι αυτό που αγαπάω να κάνω… Θέλω τα μαγαζιά, στα οποία θα τραγουδάω, να έχουνε μέσα κόσμο , που αφού με ακούσουν και φεύγουν για το σπίτι τους, να είναι χαρούμενοι ,για την βραδιά που περάσανε. Και φυσικά, να φτάσω στο επίπεδο, να μπορώ, να γεμίσω ένα πρόγραμμα, με δικά μου τραγούδια. Γνωρίζω βέβαια, πως αυτό θέλει πολλά χρόνια και υπομονή για να γίνει, όμως με την ομάδα που έχω, όλα είναι δυνατά. Θέλει υπομονή και επιμονή».

 Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχεις βρει μέχρι σήμερα στη ζωή σου;

 «Μέχρι στιγμής δεν είχα κάποιο εμπόδιο στην ζωή μου και ελπίζω να μην μου τύχει κάτι πολύ σοβαρό. Μην ξεχνάτε ,πως είμαι μόλις 17 ετών. Δεν πρόλαβα, να ζήσω και πολλά. Και όπως προανέφερα, οι γονείς μου δεν επέτρεψαν ,να με πλησιάσει κανένα πρόβλημα, δόξα τον Θεό».

 Τι σε κάνει να συγκινείσαι από χαρά;

«Η στιγμή, που οι κόποι μας ανταμείφτηκαν με τον Γιώργο Δήμου, όταν μετά από πολλές… ατελείωτες ώρες σκληρής δουλειάς μέσα στο στούντιο της εταιρίας, βγάλαμε, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Με την βοήθεια της εταιρίας μας, της Just Do It Production, με την καθοδήγηση του διευθυντή της, Νικόλαου Αντωνιάδη, αφού κυκλοφόρησε το τραγούδι μας ,μπορώ να πω πως συγκινήθηκα αρκετά, από τον τρόπο που ο κόσμος μας στήριξε και συνεχίζει να μας στηρίζει. Με λίγα λόγια συνεχίζεται και η συγκίνηση. Είναι μεγάλο πράγμα η αγάπη του κόσμου».

Πώς είναι η καθημερινότητά σου;

«Η καθημερινότητά μου είναι λίγο περιορισμένη, λόγω της πανδημίας και του Lock Down που έχουμε. Εν μέρη όμως, μου κάνει και καλό ,μιας και μου δίνεται ο χρόνος, να μελετάω νέα πράγματα στην μουσική, προκειμένου να μπορέσω να εξελιχθώ περισσότερο».

 Τι εύχεσαι να σου συμβεί την επόμενη πενταετία;

«Πρώτα από όλα να έχει τελειώσει όλο αυτό, που περνάμε γιατί όλοι μας, γιατί ζούμε πολύ δύσκολες στιγμές και να βγούμε όλοι καλά και υγιείς. Στην συνέχεια θα ήθελα να έχω ανέβει αρκετά περισσότερο επαγγελματικά – καλλιτεχνικά».

Σε ποιους νιώθεις να οφείλεις ένα μεγάλο ευχαριστώ δημοσίως;

«Πρώτα απ’ όλα είναι η οικογένεια μου, που με στήριξε και είναι δίπλα μου σε όλα · στα λάθη μου, στα πάθη μου, στην αγάπη μου για την μουσική, στα όνειρα μου, μα κυρίως στις αρχές που μου μετέφεραν και μου δίδαξαν, έχοντας φτάσει σήμερα ως εδώ και να είμαι αυτός που είμαι. Στην συνέχεια είναι οι καθηγητές μου στο ωδείο μου, που πίστεψαν σε μένα, από την πρώτη στιγμή, όπως και οι καθηγητές του σχολείου μου. Μετά, στον καλύτερο φίλο και αδερφό τον Γιώργο Δήμου, που από την πρώτη στιγμή πίστεψε σε μένα, και μου έδωσε την μεγαλύτερη ευκαιρία, να ερμηνεύσω ένα τραγούδι που έχει πολλά συναισθήματα για αυτόν αλλά και για μένα. Θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, γιατί είναι ένα σπάνιο παιδί και είμαι πολύ περήφανος που τον έχω στην ζωή μου. Ακόμα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, στον άνθρωπο που έκανε τα όνειρα μας πραγματικότητα, τον Νίκο Αντωνιάδη διευθυντή της δισκογραφικής εταιρίας Just Do It Production, που πίστεψε σε εμάς και έπεσε με όλη του την ομάδα πάνω στο τραγούδι μας. Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ, στον κόσμο που αγκάλιασέ αυτό το τραγούδι και το έκανε δικό του, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει όλο και πιο πολύ. Ευχαριστώ και εσάς προσωπικά για την ευκαιρία που μου δίνετε, να τους ευχαριστήσω όλους δημόσια».

Αναστάσιος Habibi – Έλα Για Λίγο | 4k Official Video Clip – YouTube

2