Το σημαντικό σε έναν νέο καλλιτέχνη δεν είναι το να είναι μόνον ταλαντούχος αλλά και το να φαίνεται πως διαθέτει μια γενικότερη παιδεία. Ο Ανδρέας Αποστόλου αγαπάει πολύ τη μουσική και όνειρό του είναι να χαρίσει στον κόσμο όμορφα τραγούδια. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Πέτσα και στο TheLookGr μάς συστήνεται. 

Ανδρέα καλησπέρα. Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για σένα για να σε μάθουν και οι αναγνώστες του TheLookGr;

Γειά σας, είμαι ο Ανδρέας Αποστόλου, έχω γεννηθεί στην Αθήνα και είμαι τραγουδιστής. Γράφω μουσική, στίχους, κάνω ενορχηστρώσεις αλλά πάνω απ όλα είμαι άνθρωπος που ψάχνεται στην μουσική, ακόμα και στο  να ανακαλύπτω ταλέντα και να δουλεύω μαζί τους …

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και ποιες ήταν οι επιρροές σου;

Με τη μουσική ξεκίνησα να ασχολούμαι από τα δώδεκα μου χρόνια, όταν ανέβηκα στο αναλόγιο της εκκλησίας κι έψελνα Εκκλησιαστικούς ύμνους , αυτό βοήθησε πολύ την τότε παιδική μου φωνή να ωριμάσει, οπότε στη συνέχεια ήμουν σολίστ στα σχολικά σχήματα και στις τοπικές χορωδίες , από τα δεκαπέντε μου έγραφα στίχους και απλές μελωδίες . Το 2016 γράφτηκα στο εθνικό ωδείο Αχαρνών και έτσι εμπλούτισα τις σπουδές μου και τους μουσικούς μου ορίζοντες.

Εκτός από τραγουδιστής, είσαι και δημιουργός, γράφεις μουσική. Αλλά και ηθοποιός. Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο άνθρωπο να τα συνδυάσει όλα αυτά μαζί και πόσο δύσκολο είναι για σένα. Αν σε ρωτούσα τί έχεις «κερδίσει» ξεχωριστά από το καθένα, ποια θα ήταν αυτά ;

Δεν είναι δύσκολο να μπορείς να συνδυάζεις θέατρο και μουσική, αρκεί να ξέρεις σε ποιο από τα δύο υπερτερείς. Η δυσκολία είναι στο ότι και τα δύο θέλουν πολύ δουλειά και πολύ διάβασμα.  Για μένα η δυσκολία σε αυτό είναι ότι το θέατρο θέλει να διαθέτεις πολύ χρόνο και ψυχή και μού στερούν χρόνο και αφοσίωση από τη μουσική. Η μουσική για μένα είναι το παν, από τη μουσική έχω κερδίσει την ευτυχία και την πληρότητα,  έχω βρει το νόημα της ζωής μου.  Το θέατρο μού έχει δώσει την εξωστρέφεια, την ομαδικότητα  και την άνεση της σκηνής.  Βέβαια αν δεν ήταν το τραγούδι δεν θα είχα ασχοληθεί με το θέατρο, γιατί ο τρόπος που ερμήνευα τα τραγούδια έφεραν κοντά μου ανθρώπους του θεάτρου.


Ποια στοιχεία θεωρείς πως σε χαρακτηρίζουν σαν μουσικό και ποια σαν άνθρωπο;

Εδώ έχουμε έναν  “σχιζοφρενή”,  σαν άνθρωπος είμαι ευδιάθετος, αισιόδοξος, αφελής, λίγο τεμπέλης και χαμηλών τόνων σε αντίθεση με τον μουσικό που ξυπνάει η θεϊκή μου πτυχή και είμαι στρατιώτης, πειθαρχημένος, νιώθω πως έχω δύναμη και τελειομανής.


Μέχρι σήμερα είσαι ανεξάρτητος καλλιτέχνης χωρίς να ανήκεις δισκογραφικά σε κάποια εταιρεία και προβάλεις τη μουσική σου μέσα από το YouTube και τις live εμφανίσεις που πραγματικά είναι αρκετές! Θεωρείς πως στην Ελλάδα η δισκογραφία περνάει κρίση; Εσύ ο ίδιος είσαι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να υπέγραφες συμβόλαιο σε κάποια δισκογραφική εταιρεία;

Η δισκογραφία στην Ελλάδα περνάει όντως κρίση, δεν παράγονται τραγούδια όπως παλιά με πλούσιες ενορχηστρώσεις και σε περιοδικά διαστήματα, φταίμε κι εμείς που δεν κάνουμε κάτι . Αυτό το διάστημα σκέφτομαι πολύ έντονα να χτυπήσω πόρτες σε κάποιες δισκογραφικές γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνος μου, εγώ είμαι ρομαντικός και θέλω να μείνω ένας δημιουργός- τραγουδιστής παρά μάνατζερ του εαυτού μου.


Το ίντερνετ θεωρείς πως βοηθάει τους νέους καλλιτέχνες στο να γίνουν περισσότερο γνωστοί; Στη δικιά σου περίπτωση σε έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής;

Με έχει βοηθήσει πολύ και παραπάνω από όσο περίμενα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί μέσω των βίντεο μου, με κάλεσαν να πάρω μέρος σε εξαιρετικές δουλειές κάτι που δεν το χα φανταστεί..


Αν άλλαζες κάτι στη σημερινή μουσική που προβάλλεται στην Ελλάδα, ποιο ή ποια θα ήταν αυτό/αυτά ;

Το μόνο πράγμα που θα άλλαζα θα ήταν να προβάλλονται καλλιτέχνες και τραγούδια που έχουν ψυχή, δηλαδή να είναι βγαλμένα από τα βιώματα των δημιουργών και όχι με το σκεπτικό του σουξέ, ας είναι και εμπορικά και λαϊκά και ποπ και όπερες, αρκεί να μάς ταξιδεύουν στο “μέσα μας” .

Αυτήν την περίοδο με τί ασχολείσαι ;

Αυτή τη περίοδο ασχολούμαι με το πτυχίο της φωνητικής κι εύχομαι να μυήσω αρκετά νέα παιδιά στον κόσμο της μουσικής  ερμηνείας.

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς και γιατί;

Με πολλούς κυρίως με αυτούς που θα έχουν να μου διδάξουν και κάτι, όπως η Γιώτα Νέγκα, ο Γιάννης ο Κότσιρας, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, Η Δήμητρα Γαλάνη ,ο Γιώργος Σαμπανης, ο Τάσος Πέτσας κ.α. γιατί αυτό που κάνουν το κάνουν με πάθος και ταυτίζομαι μαζί τους.

(Χαμογελάω…Ανδρέα μου τιμή μου σ’ ευχαριστώ…)

Και κλείνοντας μία ερώτηση που συνηθίζω να κάνω, τα όνειρά σου για το μέλλον ποια είναι; Κάποιους στόχους που έχεις βάλει και θα ήθελες να πραγματοποιήσεις;

Να είμαι υγιής, να έχω χαρίσει στον κόσμο όμορφα τραγούδια, να έχω χαρίσει στη Μουσική άξιους τραγουδιστές και να έχω το δικό μου ωδείο.

Ανδρέα σ’ ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που μάς παραχώρησες! Οι αναγνώστες του TheLookGr και εγώ προσωπικά σού ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε ό,τι κάνεις! 

LINKS

YouTube

Facebook