Αποτελεί, μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές. Ο Γιώργος Λέξης, που εκτός από το μουσικό του ταλέντο, ξεχωρίζει και για το ήθος και την προσωπικότητά του, φροντίζεται, να κάνει σταθερά και ανοδικά βήματα στον χώρο του πενταγράμμου, έχοντάς μας χαρίσει, πολύ όμορφα και λαϊκά τραγούδια.

Για την διαδρομή του από το «Fame Story» που είχε συμμετάσχει, πριν από χρόνια, μέχρι και τις σημερινές του επιτυχημένες νυχτερινές εμφανίσεις στο Bodega, μαζί με τους Γιώργο Δασκουλίδη και Σάκη Αρσενίου, αλλά και για την κυκλοφορία της νέας του δουλειάς, «Live από το Bodega», ο Γιώργος Λέξης, αποκαλύπτεται, στο The Look!

 

Νέα μουσικά πράγματα. Μίλησέ μας για αυτά;

«Είμαι πολύ χαρούμενος, για το live μου με τίτλο «Live από το Bodega», που κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα. Μία δουλειά που έγινε με αγάπη και μεράκι, και ηχογραφήθηκε, μέσα στο μαγαζί, που εργάζομαι τα τελευταία τρία χρόνια, και ήθελα να έχει ο κόσμος, ένα αληθινό δείγμα, των όσων, παρουσιάζω στο Bodega».

Πώς λειτούργησε σε σένα καλλιτεχνικά και προσωπικά, η δύσκολη περίοδος της καραντίνας;

«Καλλιτεχνικά, άκρα, σιωπή, όσον αφορά, τις νυχτερινές εμφανίσεις. Στο σπίτι μου, όμως, πήρε «φωτιά» η κιθάρα μου. Προσωπικά, μπορώ να ομολογήσω, ότι ήταν η πιο δύσκολη εποχή της ζωής μου. Πιέστηκαν πάρα πολύ. Είχαν μάθει, σε έναν άλλον τρόπο ζωής, και με μιας, αυτός, άλλαξε, και ζορίστηκα, ψυχολογικά».

Ποιοι φόβοι σου γεννήθηκαν, όλο αυτό το διάστημα;

«Πρώτα από όλα φοβήθηκα, μην τυχόν, και δεν έρθει, αυτό που λέμε, η κανονικότητα μας, πίσω. Μετά από όλο αυτό το διάστημα της απραξίας, και βέβαια, φοβήθηκα για την υγεία των δικών μου ανθρώπων, αλλά χωρίς υπερβολές όμως.

Νυχτερινές εμφανίσεις, στο ίδιο στέκι, που κρατάνε πολλά χρόνια. Πώς το κατάφερες αυτό;

«Με πολύ δουλειά και αμοιβαία εμπιστοσύνη, από τον φίλο μου αλλά και επιχειρηματία, Μιχάλη Αμπαρτζάκη».

Υπάρχει κάποιος αφανής ήρωας στη ζωή σου;

«Ναι θα το πώ.. Η γυναίκα μου».

Ποια είναι τα μότο σου, που δεν καταπατάς;

«Ζήσε σαν να μην υπάρχει αύριο, συγχώρα και αγάπα».

Είσαι δοτικός ή πιο επιφυλακτικός με τους ανθρώπους;

«Υπερδοτικότατος, και ας την πατάω, μερικές φορές».

Για ποιον λόγο, μάλωσες τελευταία τον εαυτό σου;

«Γιατί, δεν τον επιτήρησα, και έπρεπε».

Αν ναυαγούσες σε ένα νησί, ποια τρία πράγματα, θα ήθελες να πάρεις μαζί σου;

«Την κιθάρα μου, τις αναμνήσεις μου και μία βάρκα για να φύγω… (γέλια)»

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσής σου;

«Νομίζω η οικογένειά μου και οι άνθρωποι, που με στηρίζουν».

Πώς ανακάλυψες την αγάπη σου για το τραγούδι;

«Το τραγούδι, το ανακάλυψα από παιδί, μίας και έτυχε να μεγαλώσω, σε οικογένεια μουσικών. Άρα ήταν κάτι αναπόφευκτο για εμένα, να ασχοληθώ με τη μουσική και το τραγούδι».

Θα μπορούσες να είσαι κριτής σε ένα τάλεντ σόου;

«Ναι, αλλά δεν θα το ήθελα. Δεν θα ήθελα, ούτε για αστείο, να κόψω τον δρόμο, σε ένα παιδί, και ας μην έχει τα προσόντα. Όλα αλλάζουν και όλα διορθώνονται, και δεν θέλω να είμαι εγώ αυτός, που θα το απογοητεύσει».

Τελικά τα μουσικά ριάλιτι κάνουν καλό ή κακό στον χώρο σας;

«Όταν πήγα εγώ, ήταν συγκεκριμένος, αριθμός διαγωνισμών και παιχτών. Τώρα νομίζω, πώς ξέφυγε η κατάσταση, με τόσα τάλεντ σόου, που γίνονται. Που θα απορροφηθούν καλλιτεχικά, όλα αυτά τα παιδιά; Νομίζω, ότι τώρα πια, γίνεται, μεγάλο κακό. Όχι μόνο στον χώρο μας, αλλά και στα ίδια τα παιδιά, που γεμίζουν, με ανεκπλήρωτα όνειρα».

Αν έφτιαχνες το δικό σου νυχτερινό σχήμα, ποιοι συνάδελφοί σου, μαζί με εσένα, θα το απάρτιζαν;

«Αυτοί που είμαστε και τώρα στο Bodega. Ο Γιώργος Δασκουλίδης, ο Σάκης Αρσενίου, εγώ βεβαίως (γέλια), και πολλά άλλα, εξαιρετικά παιδιά και ερμηνευτές».

Τι άλλο περιμένουμε μουσικά από τον Γιώργο Λέξη;

«Πρώτα ο Θεός,  μετά τις γιορτές ,μπαίνουμε στούντιο για να φτιάξουμε ένα καινούργιο τραγούδι, μια συνεργασία- έκπληξη, που ακόμα όμως, δεν μπορώ να αποκαλύψω».

 

 

0