Ένας νέο “λαϊκός” τραγουδιστής, ο Γιώργος Νικολιδάκης, μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στον Τάσο Πέτσα μάς συστήνεται και μάς ανοίγει την καρδιά του. Αγαπάει πολύ την Ελλάδα και το λαϊκό τραγούδι, λατρεύει τη δουλειά του και υποφέρει όχι μόνον με τους ανθρώπους που και αυτοί υποφέρουν αλλά και όταν βλέπει ανυπεράσπιστα ζωάκια όπως μάς εξομολογείται.

Καλησπέρα Γιώργο, θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για σένα για να σε γνωρίσουν και οι αναγνώστες του TheLookGr ;

Καλησπέρα Τάσο, καλησπέρα και στους αναγνώστες του TheLookGr. Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου θα προσπαθήσω να πω κάποια πράγματα. Είμαι από τους ανθρώπους που λατρεύουν το τραγούδι. Για μένα αυτή η δουλειά είναι “λειτούργημα” και για να την κάνεις σωστά, πρέπει να σε διαλέξει η ίδια. Να έχεις το κάλεσμα, και όχι μια απλά καλή φωνή ή παρουσία. Γενικά θεωρώ πως αρκετές εμπειρίες έχω αποκτήσει μέχρι στιγμής από αυτή τη δουλειά. Κάτι άλλο που πιστεύω πως με χαρακτηρίζει είναι η λατρεία που έχω για όλα τα ανυπεράσπιστα ζωάκια αλλά και για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από μια αγκαλιά ή ένα καρβέλι ψωμί που λέει ο λόγος. Γενικά δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν, με πιάνει η καρδιά μου και υποφέρω και εγώ μαζί τους. Επίσης, αγαπώ πολύ την πατρίδα μου, αγαπώ την Ελλάδα μου, την ιστορία της και όλα αυτά που τη χαρακτηρίζουν. Για αυτό όταν μού δόθηκε η ευκαιρία να την υπηρετήσω, το έκανα υπηρετώντας την στις Ειδικές Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα στο σώμα των Αλεξιπτωτιστών! Ήταν μια απίστευτη για μένα εμπειρία…

Πολύ όμορφη εισαγωγή. Σε ευχαριστούμε! Με τη μουσική πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι; Ποιά θεωρείς πως ήταν τα ερεθίσματά σου; 

Ο έρωτας με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Από τότε που άκουγα τη μητέρα μου να κάνει πρόβα τα τραγούδια που έπρεπε να μάθει η ίδια. Ήταν και αυτή τραγουδίστρια και συνεχίζει ακόμα να είναι. Βέβαια σε ηλικία 10 ετών βρέθηκε μια κασέτα στα χέρια μου, που από τη μια μεριά είχε τραγούδια του Παυλόπουλου και από την άλλη του Βοσκόπουλου. Αυτό ήταν! Τότε κατάλαβα ποιό είδος μουσικής θα υπηρετούσα όταν θα ερχόταν και η δικιά μου σειρά.

Από όσο ξέρουμε κατάγεσαι από την όμορφη Κρήτη και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο. Σε έχει επηρεάσει και αν ναι πόσο, η μουσική του τόπου σου στη μουσική που εσύ τραγουδάς και αντιπροσωπεύεις (το λαϊκό τραγούδι) .

Έχω την τιμή να κατάγομαι από αυτόν τον ευλογημένο τόπο αν και είμαι κατά το ήμισυ Αραχωβίτης από τη μεριά του πατέρα μου. Μεγάλωσα όμως με τον παππού και τη γιαγιά, που αυτοί μαζί με τη μητέρα μου, μού κόλλησαν το μικρόβιο της Κρήτης. Μπορώ να πω, πως όταν ακούω λύρα ανατριχιάζω ολόκληρος! Σίγουρα με επηρέασε και η κρητική μουσική, αν και εγώ ανήκω σ’ αυτό που λέμε, “λαϊκό τραγούδι”.

Για να μάθει και ο κόσμος, πόσες δισκογραφικές δουλειές έχεις κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής;

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχω κυκλοφορήσει 6 τραγούδια και σε μερικές μέρες κυκλοφορεί το 7ο κατά σειρά τραγούδι μου, σε μουσική και στίχους του αδελφού και φίλου ΣΑΚΗ ΚΑΝΤΑ.

Να σού ευχηθούμε από τώρα Καλή Επιτυχία! Αλήθεια πιστεύεις πως το ίντερνετ βοηθάει έναν νέο λαϊκό τραγουδιστή στο να γίνει περισσότερο γνωστός ή θεωρείς πως τα live τον βοηθάνε περισσότερο;

Θεωρώ πως χρειάζονται και τα δύο! Φυσικά η δυναμική του ίντερνετ είναι μεγάλη, αλλά και τα live χρειάζονται γιατί μέσα από αυτά ο κόσμος μαθαίνει εσένα και τα τραγούδια σου…

Εσύ ο ίδιος μάλιστα συμμετέχεις και σε αρκετά live. Πώς νιώθεις την αγάπη του κόσμου όταν διασκεδάζει με τα τραγούδια σου ;

Αυτό είναι και το σημαντικότερο. Η επαφή δηλαδή που υπάρχει με τον κόσμο και γενικά η αποδοχή του προς εσένα. Σού δίνει μεγάλη δύναμη εκείνη τη στιγμή, για να δώσεις το κάτι παραπάνω για αυτούς. Πολλές φορές ξεπερνάς και τον ίδιο σου τον εαυτό. Προσωπικά ευχαριστώ όλους μου τους φίλους που με ακολουθούν σε κάθε μου live. Η δύναμη που μού δίνουν είναι “τεράστια”!

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου πιστεύεις πως σε χαρακτηρίζουν σαν τραγουδιστή και ποια σαν Γιώργο.

Τα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν σαν τραγουδιστή νομίζω πως είναι το πάθος και η ευαισθησία που βγάζω, όταν ερμηνεύω τραγούδια που μού έχουν σημαδέψει τη ζωή. Γενικά μού αρέσει να τραγουδάω αυτό που λέμε “καψούρα”. Τα τελευταία τραγούδια του προγράμματος εκεί που αρχίζει το “κλάμα” και ζητάς από τους ανθρώπους να ανάψουν τους αναπτήρες, για να κάνουν ατμόσφαρια, εκεί είναι για μένα όλα τα λεφτά!

Εσύ ο ίδιος ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις και θα ήθελες να συνεργαστείς μαζί τους;

Είναι πολλοί αυτοί που θαυμάζω. Οι περισσότεροι δυστυχώς δεν είναι πια στη ζωή. Όμως από αυτούς που υπάρχουν ακόμα, αν μου έλεγες να επιλέξω, θα επέλεγα τη μια και μοναδική Πάολα. Αυτό το κορίτσι ήταν το μεγαλύτερό μου στοίχημα. Από την πρώτη στιγμή που δουλέψαμε μαζί, όταν αυτή ήταν 16 και εγώ 21, κατάλαβα πως το μέλλον της θα ήταν λαμπρό! Δεν μπορείς να φανταστείς τί τσαγανό είχε αυτό το κορίτσι. 16 χρονών και έβγαινε στην πίστα και η πίστα έτρεμε. Είναι ένας άνθρωπος που εκτός από φωνή, ξεχωρίζει και στη ψυχή. Δεν μπορείς να φανταστείς τί αγάπη της έχω. Μετά από αυτήν το χάος (γελάει).

Και μία τελευταία ερώτηση, μία ερώτηση, που πάντα συνηθίζω να κάνω, ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

Αυτή η ερώτηση είναι και η “χειρότερη” για μένα (γελάει). Βασικά δεν κάνω όνειρα για το μέλλον, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που μπορεί να με πετύχεις στις καλές μου. Φοβάμαι πως τα όνειρα που θα κάνω δεν θα πραγματοποιηθούν και δεν θέλω να μείνω με το όνειρο στο χέρι (γελάει). Το μόνο που ζητάω από το Θεό είναι να έχω την υγειά μου και να συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπάω. Και φυσικά το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ειρήνη σε όλο τον κόσμο γιατί οι εποχές που ζούμε είναι πολύ σκοτεινές και πολύ άσχημες.

Γιώργο σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που μάς παραχώρησες και σού ευχόμαστε Καλή Επιτυχία σε ό,τι κάνεις!

Και εγώ σε ευχαριστώ Τάσο για την τόσο όμορφη κουβέντα μας!

Social Links

Facebook

Instagram

YouTube

YouTube