Νιώθω απίστευτα τυχερή που τα τελευταία χρόνια συνομιλώ με ανθρώπους που έχω λιώσει τα τραγούδια τους στο ραδιόφωνο , στο πικάπ , στο cd.

Η Αναστασία Μουτσάτσου άμεση όπως οι δουλειές της ,  κουβαλάει  μια σπουδαία μουσική κληρονομιά και ομολογώ ότι όταν μου προτάθηκε να κάνουμε αυτή την κουβέντα σάστισα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να ακούω τα τραγούδια της και να θέλω να ρωτήσω απίστευτα πολλά πράγματα σαν 5χρονη πιτσιρίκα και να που ήρθε η ώρα . 

Ελπίζω να απολαύσετε την κουβέντα ( δεν μου αρέσει η λέξη συνέντευξη ) μας όπως και εγώ .

 • Μεγάλη απουσία το όνομα σας από το χώρο τα τελευταία χρόνια . Τι σας έκανε να αποτραβηχτείτε ?
   Χαίρομαι που σας έλειψα. Είναι μεγάλη επιβράβευση, σας ευχαριστώ. Στην πραγματικότητα όμως δεν αποτραβήχτηκα. Έκανα πάντα εμφανίσεις πιο συχνά επαρχία και λιγότερο Αθήνα. Εκτός από το 2016 και 2017 που μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και την Μυρτώ Αλικάκη, ανεβάσαμε τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» με δικό μου κείμενο και μουσική επιμέλεια, και με σκηνοθέτη την Ελένη Γκασούκα, στο Γυάλινο μουσικό θέατρο. Γενικά πάντως δεν αισθάνομαι την ανάγκη να εμφανίζομαι συνέχεια. Θέλω να το κάνω όταν έχω κάτι να πω.
 • Να γυρίσουμε λίγο στο παρελθόν και στα πρώτα σας βήματα. Τότε που ξεκινούσατε να τραγουδάτε . Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στη δισκογραφία ?
  Η δισκογραφία πια είναι μια περιπέτεια για πολύ θαρραλέους. Οι δισκογραφικές εταιρίες με κακούς χειρισμούς οδηγήθηκαν στην κατάρρευση και κατά συνέπεια στην εξαφάνισή τους. Πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Το μόνο καλό είναι ότι υπάρχει απόλυτη ελευθερία στο τι θα κάνει κάποιος που τολμάει. Το τίμημα αυτής της ελευθερίας βέβαια είναι και οικονομικό εφόσον πληρώνεις μόνος σου τις παραγωγές σου.
 • Τις νοσταλγείτε εκείνες τις στιγμές ?
  Ναι φυσικά, ποιος δεν θέλει να τον στηρίζουν και να του τα ετοιμάζουν όλα. Είχα μόνο να ασχοληθώ με τα λάϊβ μου.

 • Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια τάση στο καλό ελληνικό τραγούδι και μια στροφή στην αγορά
  βινυλίου. Γιατί πιστεύετε ότι γίνεται αυτό . Νιώθουμε την ανάγκη να γυρνάμε στην ” αθωότητα ” ?
  Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την αθωότητα η στροφή στο βινύλιο. Είναι τεχνικό το θέμα. Ο ήχος είναι πολύ καλύτερος, δεν είναι «συμπιεσμένος», όπως στην ψηφιακή έκδοση και αυτό οι λάτρεις του βινυλίου το αντιλαμβάνονται απόλυτα. Όσο για την τάση στο καλό ελληνικό τραγούδι, είναι φυσική. Τα τραγούδια χωρίς περιεχόμενο, καταναλώνονται γρήγορα και μας αφήνουν πάντα με ένα κενό. Είναι σαν το
  «μαλλί της γριάς». Φαίνεται τεράστια και φανταχτερή λιχουδιά, αλλά στην πραγματικότητα, είναι λίγοι κόκκοι ζάχαρης.
 • Social Media : Μεγάλος παράγοντας πλέον στην προώθηση μιας δουλειάς ή ακόμα και ένα Live. Πόσο καλό η κακό μπορεί να κάνει η συνεχής προβολή ?
   Τώρα πια είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος αν κάποιος δεν διαθέτει χρήματα για προβολή άλλου είδους. Πιστεύω ότι αν το προϊόν σου είναι ενδιαφέρον, η συνεχής προβολή, δεν βλάπτει, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά τα social media, είναι μια κατάσταση λίγο μυστήρια κατά την γνώμη μου. Το διαδίκτυο είναι ένα τεράστιο χάος με άπειρες πληροφορίες και ενώ μπορεί να έχεις την ψευδαίσθηση ότι είσαι παντού,
  η πραγματικότητα να είναι πολύ διαφορετική.
 • Καινούργιος δίσκος με σπουδαία ονόματα στην δημιουργία του . Πείτε μας δυο λόγια για αυτό .
  Μία νέα στιχουργός, η Ουρανία Πατέλλη, υπογράφει τους εμπνευσμένους στίχους όλου του δίσκου. Ο Γιώργος Ανδρέου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Απόστολος Ρίζος, η Ευτυχία Μητρίτσα, και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, μελοποίησαν με αγάπη- είμαι σίγουρη γιατί φαίνεται στο αποτέλεσμα- αυτούς τους στίχους και τους ευχαριστώ όλους που με τίμησαν με την έμπνευση τους. Στο δίσκο τραγουδάμε παρέα το τραγούδι του Γιώργου Ανδρέου, μ’ έναν τραγουδοποιό και σπουδαίο ερμηνευτή της γενιάς μου, τον Χρήστο Θηβαίο κι αυτό είναι ακόμα ένας λόγος για ν’ αγαπάω ξεχωριστά αυτήν τη δουλειά. Ο τίτλος του δίσκου είναι «Απ ́το μέλλον κι απ ́το παρελθόν» και είναι ο τίτλος του τραγουδιού του αγαπημένου Λαυρέντη. Ακόμα ένας άνθρωπος που θέλω να ευχαριστήσω είναι ο Άγγελος Σφακιανάκης που μου έκανε την πρόταση γι’ αυτόν το δίσκο και που ανέλαβε το δύσκολο κομμάτι της παραγωγής.

 • Μέσα στα ονόματα και μια τεράστια απώλεια , ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Σας τρομάζουν αυτές οι ̈φυγές ” ?
   Όχι δεν με τρομάζουν, γιατί δεν φοβάμαι το θάνατο. Με λυπούν βαθειά όμως και μου δημιουργούν ένα κενό, που όσο πιο καλός άνθρωπος, είναι εκείνος που φεύγει τόσο πιο δυσαναπλήρωτο φαντάζει. Η αξία του ανθρώπου είναι η καλοσύνη και η αγάπη που τον χαρακτηρίζουν. Αυτό τον κάνει σημαντικό, κατά την γνώμη μου κι αυτό ήταν ο Λαυρέντης. Η απώλειά του άνοιξε μια τρύπα στις ζωές όσων των αγαπάμε και είμαστε πολλοί.
 • Έχετε κρατήσει επαφές και φιλίες από την εποχή εκείνη?
   Φυσικά έχω κρατήσει φιλίες. Αυτός ο δίσκος είναι μια συνάντηση παλιών και νέων φίλων μου. Άλλωστε οι φιλίες δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε καθημερινά. Είναι κι εκείνοι με τους οποίους αγαπιόμαστε και δηλώνουν παρόντες όταν τους χρειαζόμαστε.
 • Δυο μέρες στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με αφορμή τον καινούργιο σας δίσκο . Ομολογώ ότι μου έχετε
  λείψει στη σκηνή . Τι να περιμένουμε από την καινούργια Αναστασία Μουτσάτσου.
  Θα είμαστε τις Παρασκευές 21 και 28 Φεβρουαρίου στο Γυάλινο up stage, παρέα με τον Alex SidO Alex, είναι ο τραγουδοποιός των τραγουδιών «Μάτια κλειστά» και «Κάθε δειλινό», που πρωτακούσαμε στην σειρά «Άγριες Μέλισσες». Μαζί ετοιμάζουμε και κάποια τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν αργότερα. Ο Alex είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και ευαίσθητος δημιουργός. Είμαι σίγουρη ότι θα κάνει σπουδαία πράγματα στο χώρο της μουσικής, θα το δείτε. Στην πρώτη Παρασκευή, έχω καλέσει τον φίλο μου τον Παντελή Θαλασσινό, που μας δένουν πολλά,  εκτός από το ένα τραγούδι σ’ αυτόν το δίσκο και χαίρομαι πολύ που θά’ ρθει. Την δεύτερη Παρασκευή, θα είναι μαζί μας ο Γιώργος Ανδρέου, επίσης αγαπημένος και μοιραίος άνθρωπος για μένα, ο οποίος εκτός του ότι σ’ αυτό το νέο δίσκο συμμετέχει με ένα τραγούδι, έκανε την ενορχήστρωση και την ηχοληψία. Σ αυτές τις βραδιές θα παίξουμε κάποια καινούργια τραγούδια και πολλά παλιά κι αγαπημένα.  

 • Τί σκέφτεστε από εδώ και πέρα για τη μουσική . Είστε άνθρωπος που προγραμματίζετε τα επόμενα βήματα ήδη?
  Αυτήν την περίοδο μαζί με όλα, ετοιμάζω και μια καινούργια παράσταση, πάλι με δικό μου κείμενο σε συνεργασία πάντα με την Ελένη Γκασούκα, που θα παιχτεί την επόμενη σεζόν.
 • Κλείνοντας θέλω πραγματικά να σας ευχαριστήσω και να μας δώσετε μια ευχή .
  Σας ευχαριστώ κι εγώ για το ενδιαφέρον και εύχομαι σύντομα οι άνθρωποι να κατορθώσουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο, με μεγαλύτερη συναισθηματική ευφυΐα.

Υ,Γ, Κλείνοντας θα σας αφήσω με την υπέροχη φωνή της Αναστασίας  από τον καινούργιο ομότιτλο δίσκο σε στίχους Ουρανίας  Πατέλη και μουσική του ” Λάρυ ” ( Λαυρέντης Μαχαιρίτσας )

Ευχαριστώ θερμά την Αναστασία Μουτσάτσου για τον χρόνο της και τον Χρήστο Καρυώτη για την ευκαιρία ( εκείνος ξέρει ) 

 

36