Σε μια εποχή που όλα βρίσκονται σε μια επανεκκίνηση εμείς συναντάμε νέους καλλιτέχνες .

Ίσως γιατί ακόμα και όταν όλα βρίσκονται σε μια παύση η μουσική συνεχίζει να μας ταξιδεύει .

 

Ο Χρήστος Μπότσης απαντά στο ερωτηματολόγιο του Προυστ | Tetragwno.gr

 

Καλώς ήρθες στο The Look.Gr Χρήστο. Περίγραψε τον εαυτό σου με λέξεις για να μας συστηθείς

– Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Αν και δεν μ’ αρέσει να με περιγράφω, θα το προσπαθήσω, βγαίνοντας για λίγο έξω από εμένα. Ο Χρήστος λοιπόν είναι η χαρά της ζωής ή η λύπη. Συμπαθώ τα άκρα γενικώς και πιστεύω πως όλα πρέπει να τα ζούμε στο έπακρο. Σπανίως έχω μέτριες μέρες. Είμαι άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες και λατρεύω την παρέα. Σιχαίνομαι την απανθρωπιά κι ό,τι χωράει εκεί.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική και τι σημαίνει τελικά μουσική για εσένα;
– Η τέχνη ήταν πάντοτε το αποκούμπι μου. Ένα υπέρτατο αγαθό, μια ονειρική “μητέρα” που με βοηθούσε. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως η μουσική αφού είναι η ίδια η ζωή μου, θέλω να γίνει και το επάγγελμα μου. Έτσι, εν καιρώ, το ένα έφερε το άλλο. Για μένα το τραγούδι είναι
εσωτερική ανάγκη.

Νέο τραγούδι για εσένα “Σήκωσε νοτιά”, σε στίχους Λίνας Δημοπούλου και μουσική Γιώργου Κυριάκου. Μίλησέ μου για αυτή τη συνεργασία .
Τι να πρωτοπώ εδώ; Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη συνεργασία και περήφανος που με εμπιστεύθηκαν οι άνθρωποι αυτοί. Θυμάμαι είχα τόσο άγχος μέχρι να συναντήσω την κ. Δημοπούλου την πρώτη φορά. Ήταν μέχρι να συστηθούμε. Η Λίνα είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και το τονίζω αυτό. Και πιστεύω ακράδαντα πως αν δεν είσαι άνθρωπος δεν μπορείς να είσαι καλλιτέχνης. Όταν μου έδωσε τους στίχους είχα μείνει άναυδος. Ήταν σαν να γνωριζόμαστε χρόνια. Ήξερε τι ήθελε να καταθέσω εκείνη την δεδομένη στιγμή. Φεύγω λοιπόν και παίρνω τον συνθέτη τηλέφωνο να βρεθούμε άμεσα. Εδώ να πω, πως ο Γιώργος Κυριάκος είναι για όλους ο εξαιρετικά ταλαντούχος νέος συνθέτης, για μένα είναι και αδελφικός φίλος. Φτάνοντας στον Γιώργο και δίνοντας του το τραγούδι, μου λέει : Κάτσε έξω 5 λεπτά να κάνεις ένα τσιγάρο! Σε 5 λεπτά είχε γράψει την μουσική! Θέλω να σας πω, πως συνδέθηκαν και των τριών οι ενέργειες με πολύ όμορφο τρόπο. Το τραγούδι αυτό μίλησε πρώτα στην ψυχή μας για να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε. Είμαστε πολλοί χαρούμενοι για τα σχόλια που λαμβάνουμε και που έχει αγαπηθεί.

 

Η Ελληνική δισκογραφία στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες ή θεωρείς ότι τα προσωπικά social media , είναι εκείνα που συμβάλλουν περισσότερο στην αναγνώριση μιας δουλειάς;
– Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Καλώς ή κακώς είναι απαραίτητο ένας καλλιτέχνης να έχει τα προσωπικά του social media και να προωθεί την δουλειά του από εκεί. Η δισκογραφία έχει αλλάξει εντελώς. Όλα παρουσιάζονται μέσα από το διαδίκτυο πλέον μέσω των social media και των πλατφορμών. Όσον αφορά το στήριγμα, είναι θέμα μεγάλης συζήτησης..

Μουσικός και ηθοποιός . Πού βρίσκει ο Χρήστος πιο κοντά τον εαυτό του ?
Η μουσική είναι η ζωή μου όλη και το θέατρο μια μεγάλη μου αγάπη. Παρόλα αυτά πιστεύω πως συνδέονται κατά πολύ. Όλα είναι θέμα ερμηνείας!

Υπάρχουν ήρωες στη ζωή; Και ποιους θα διάλεγες για την χρονιά που μας πέρασε;
– Από μικρό παιδί ζω με ήρωες που δεν τους ανακοινώνω ποτέ. Τους θεοποιώ για ένα διάστημα, άλλοτε μικρό κι άλλοτε μεγάλο. Όμως της φετινής χρονιάς οφείλω να τους αναφέρω. Είναι οι γιατροί και οι επιστήμονες, που δίνουν καθημερινά μάχη με όλο αυτό που ζούμε. Κι έπειτα είμαστε όλοι εμείς που αντέξαμε όλη αυτή τη φυλακή (που δεν θα έπρεπε). Γενικά ήταν χρονιά που ξεκαθαρίστηκαν πράγματα.

 

Σήκωσε νοτιά: Νέο τραγούδι από τον Χρήστο Μπότση | CultureNow.gr

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλεις να δουλέψεις μαζί τους και γιατί;
– Φυσικά και είναι πολλοί. Αρχικά μου αρέσει πολύ να συνεργάζομαι. Πιστεύω πως η ατομική εξέλιξη γίνεται με συλλογική προσπάθεια. Ο ένας λοιπόν λόγος είναι για να εξελιχθώ και να δω πράγματα που δεν έχω σκεφτεί. Ακόμη, μ’ αρέσει να συνεργάζομαι με παλιούς και νέους
 ανθρώπους. Πιστεύω πολύ στη συνέχεια του “παλιού” και στην αποδοχή του “καινούργιου”
Ποια είναι τα σχέδια για το καλοκαίρι; Πού θα σε βρούμε;
– Ευελπιστούμε αν όλα πάνε καλά, να γίνουν οι συναυλίες μας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Κλείνοντας και αφού σε ευχαριστήσω προσωπικά να δώσεις μια ευχή για τους αναγνώστες μας.
Να ζούμε, να αγαπάμε και να τραγουδάμε!

9