Η Εύα Σακελλάρη είναι το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή .

Έκανε αίσθηση με το νέο της  Single «Afraid». Την φιλοξενούμε στο TheLook .Gr και είναι τιμή μας .

 •  Καλώς ήρθες στο TheLook.Gr. Σύστησε μας την Εύα. Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική?
  Καλώς σας βρήκα λοιπόν! Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική από 8 ετών με μαθήματα κιθάρας, αργότερα (στα σχολικά ακόμη χρόνια μου) μπήκα σε χορωδία. Όταν ήρθα Αθήνα για σπουδές, σταμάτησα να ασχολούμαι ενεργά γιατί έπρεπε να βρω τα πατήματά μου πρώτα. Όταν τελείωσα τις σπουδές, μπήκα σε μπάντες ερασιτεχνικά. Από το 2012 άρχισα να ασχολούμαι πιο επαγγελματικά, ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής και πιάνου ενώ τα τελευταία 5 χρόνια ασχολούμαι με τη μουσική επαγγελματικά γράφοντας πρωτότυπα (original)
  τραγούδια/στίχους και κάνοντας συνεργασίες με μεγάλες αλλά και πιο μικρές δισκογραφικές εταιρίες.

 

 •  Μίλησέ μου για τις μουσικές σου επιρροές . Δύσκολη επιλογή η Jazz.
  Σε αντίθεση με το τί πιστεύουν πολλοί, εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου jazz τραγουδίστρια, αν και αγαπώ το συγκεκριμένο είδος και ο ήχος μου ειδικά στα live είναι αρκετά jazzy. Προσωπικά με κατατάσσω στις Soul/ Pop τραγουδίστριες. Βασικές μου επιρροές η Aretha Franklin, Nina Simone, Ella Fitzgerald και Billie Holiday αλλά και πιο σύγχρονες όπως η Amy Winehouse, Joss Stone, Sade, Alicia Keys. Στο πρόγραμμα των εμφανίσεων μου περιλαμβάνονται και κάποια jazz standards, αλλά κατά βάση το playlist αποτελείται από soul και pop σύγχρονα τραγούδια – και φυσικά τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία.

 • Πες μου ένα πολύ αγαπημένο σου τραγούδι που σε συγκινεί κάθε φορά που το τραγουδάς
  Ένα από τα τραγούδια που αγαπώ πολύ και τραγουδώ σχεδόν σε όλες τις εμφανίσεις μου είναι το Your heart is as Black as Night της Melody Gardot. Το συγκεκριμένο τραγούδι το έχουμε ενορχηστρώσει έτσι ώστε να θυμίζει παλιά jazz μπαλάντα με όλο τον πόνο που κλείνουν μέσα οι στίχοι του. Αρέσει πολύ στο κοινό, το οποίο συγκινείται και «ταξιδεύει» μαζί μου καθ΄ όλη τη διάρκεια.

 

 • Καινούργιο τραγούδι το ” Afraid ” και συνεργασία με έναν εξαιρετικά ταλαντούχο Δημήτρη Νάσσιο . Πες μας πως προέκυψε η συνεργασία .
  Τον Δημήτρη τον γνώριζα σαν παραγωγό από διάφορες δουλειές του με άλλους καλλιτέχνες, οι οποίες μου άρεσαν πολύ και ήθελα κάποια στιγμή να συνεργαστούμε. Τον θεωρώ από τους πιο ταλαντούχους παραγωγούς της Ελλάδας στο ξένο ρεπερτόριο, με φρέσκες ιδέες και ωραία αισθητική που προσωπικά μου ταιριάζει πολύ! Από την άλλη ο Δημήτρης με είχε ακούσει, του άρεσα και ήθελε επίσης να γνωριστούμε και να συνεργαστούμε. Γνωριστήκαμε τυχαία μέσω μιας κοινής φίλης και γνωστής ραδιοφωνικής παραγωγού, κατευθείαν ταιριάξαμε σαν άνθρωποι και είδαμε ότι ταιριάζουν και τα γούστα μας στη μουσική. Το “Afraid”, που είναι το καινούργιο μου τραγούδι σε συνεργασία με τον Δημήτρη, βγήκε πολύ φυσικά και γρήγορα, σχεδόν χωρίς να το καταλάβουμε.

 • Αγγλικός στίχος στα πιο πολλά τραγούδια που επιλέγεις να ερμηνεύσεις . Πόσο δύσκολο είναι να εξελιχθεί έναν καλλιτέχνης σε μια χώρα που δεν είναι η μητρική του γλώσσα τα Αγγλικά .
  Δεν θα πω ψέματα, είναι πολύ δύσκολο να εξελιχθεί ένας καλλιτέχνης στην Ελλάδα με ξένο στίχο. Δεν είναι μόνο ο στίχος όμως, είναι και το είδος της μουσικής. Στην Ελλάδα το μπουζούκι είναι ο Βασιλιάς. Η αγορά της Ελλάδας δεν αφήνει χώρο για άλλα είδη εκτός από το ελληνικό, το οποίο βέβαια είναι και πολύ κατανοητό! Αλλιώς συνδέεσαι και νιώθεις με στίχους που καταλαβαίνεις και αλλιώς με στίχους που κάνεις μετάφραση. Ας σκεφτούμε πόσο δύσκολο είναι να πούμε στα ελληνικά «Σ’ αγαπώ» αλλά από την άλλη πόσο εύκολα λέμε “I love you”.

 

 • Ποιο είναι το μέλλον της Ελληνικής και ξένης μουσικής; Ειδικά σε μια ψηφιακή εποχή όπου σχεδόν τα πάντα έχουν εύκολη πρόσβαση.

Σίγουρα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα τις τελευταίες δεκαετίες, και για τους απλούς ακροατές και για τη μουσική βιομηχανία (και όχι πάντα προς το καλύτερο), αλλά αυτό δεν αλλάζει την ανάγκη του κόσμου να εκφραστεί συναισθηματικά μέσω της μουσικής. Είτε πρόκειται για τέχνη είτε πρόκειται για διασκέδαση, πάντα θα υπάρχει χώρος για μουσική και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Τα υπόλοιπα είναι απλά οι αλλαγές που έρχονται με την πάροδο του χρόνου – δεν μπορείς να τις σταματήσεις, μπορείς όμως να τις ακολουθήσεις.

 •  Πόσο εύκολο είναι να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, σε μια χώρα που έχει περάσει σκληρή κρίση και τα πάντα περνάνε από το μικροσκόπιο . Νιώθεις την δυσπιστία του κόσμου στις καινούργιες προτάσεις?

Στον καλλιτεχνικό χώρο ποτέ δεν ήταν εύκολο να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Η κρίση περιόρισε ακόμα περισσότερο τις ευκαιρίες για να κάνεις πράγματα και να (προσπαθήσεις έστω να) ακουστείς. Από την άλλη, πραγματικά πιστεύω ότι οι προτάσεις που φέρνουν κάτι που αξίζει τον κόπο να ακουστεί, δεν χάνονται. Ο κόσμος δεν έχει χάσει την ικανότητα να ξεχωρίζει το καλό και το ωραίο, και πάντα βρίσκει τον τρόπο να το επιβραβεύσει, και αυτό είναι κάτι που το βλέπω και το εισπράττω κι’ εγώ.

 •  Επόμενα επαγγελματικά βήματα . Δισκογραφία, εμφανίσεις

Άμεσα, προέχει η προώθηση του Afraid αλλά και της δουλειάς μου συνολικά. Σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμάζεται το βίντεοκλιπ του τραγουδιού, το οποίο θα βγει κατά πάσα πιθανότητα αμέσως μετά το Πάσχα. Οι επόμενες κλεισμένες εμφανίσεις μου θα είναι στην Αθήνα, στο Barstronomy 42 στην Κολοκοτρώνη (Τετάρτη 11/3) και στο Chez Michelle στο Κολωνάκι ( Παρασκευή 27/3). Επίσης ετοιμάζω κάποιες περιοδείες εκτός Αθήνας για το καλοκαίρι. Εκτός αυτού, ετοιμάζομαι για την παραγωγή δύο ακόμα singles – αλλά αυτό θα σας το κρατήσω για έκπληξη.

 • Μέχρι που θέλει να φτάσει η Εύα στο μουσικό στερέωμα? Τι ονειρεύεσαι να πετύχεις .

Θα ήθελα να φτάσω κάποια στιγμή στο σημείο να βιοπορίζομαι αποκλειστικά από τη μουσική, και να το κάνω υπηρετώντας την με το δικό μου τρόπο. Θα ήθελα να εξακολουθήσω να βρίσκω την ευτυχία μέσα απ’ αυτό. Από ‘κει και πέρα, όσο πιο ψηλά φτάσω, τόσο το καλύτερο  Καινούρια τραγούδια, ωραίες συνεργασίες με καλλιτέχνες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πολλές και μεγάλες συναυλίες – τι άλλο να ζητήσεις?

1