«Ούτε σταυρούς ούτε και όρκους έχω κάνει βουτούσα μέσα στις φωτιές και μες στο χιόνι…», με αυτούς τους στίχους ξεκινά το τελευταίο τραγούδι «Σε λίγο Ξημερώνει»  των Group PάrΩdy, μιας παρέας παιδιών που συνδημιουργούν και συνδιαμορφώνουν νότες και τραγούδια.

 

Είναι χαρά μας να τους υποδεχόμαστε  στο The Look.Gr

 

 1. Πως νιώθετε σε καταστάσεις παρωδίας;

Αρκετά άνετα… Η παρωδία εμπεριέχεται στις περισσότερες εκφάνσεις της ζωής μας. Καλό είναι,  λοιπόν, να την καλοδεχόμαστε…

 

 

 1. Μιλήστε μας για τα δισκογραφικά σας σχέδια.

Στόχος μας είναι, κάθε χρόνο να κυκλοφορούμε μέρος της δουλειάς μας . Σε τι μορφή θα κυκλοφορεί θα το εξετάζουμε κατά περίπτωση. Για παράδειγμα, το EP «Σε λίγο Ξημερώνει» που βγάλαμε τον Δεκέμβριο δεν υπάρχει σε φυσικό format, αλλά μόνο σε ψηφιακές πλατφόρμες.

 

 

 1. Στη μουσική κατά πόσο το κομμάτι της παρωδίας είναι υπαρκτό;

Η παρωδία για τον καθένα είναι κάτι υποκειμενικό. Η αίσθηση μας πάντως, είναι ότι δεν υπάρχει τόσο στο μουσικό κομμάτι αυτό καθαυτό , όσο στο δίκτυο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη λεγόμενη μουσική βιομηχανία.

 

 

 1. Πόσο «Παράξενοι» είναι  οι καιροί σήμερα; Που εντοπίζετε την αχίλλειο πτέρνα μας και πως συνηγορούμε στην τωρινή κατάσταση;

Οι καιροί μας είναι σε μεγάλο βαθμό Παράξενοι. Κληθήκαμε όλοι μας «βιαίως» να αναθεωρήσουμε σχεδόν τα πάντα. Άλλαξαν άρδην τα δεδομένα και υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση μουδιάσματος, τόσο στα αντανακλαστικά μας όσο και στις αντιδράσεις μας. Το θέμα είναι ότι ήρθαμε όλοι προ των ευθυνών μας και πρέπει να διαλέξουμε πλευρά. Εμπράκτως να δείξουμε την αλληλεγγύη μας  και να περάσουμε επιτέλους από τη θεωρία στην πράξη. Ζητούμενο αποτελεί πια, η ουσιαστική οργάνωση μας ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και φασισμού.

 

 

 

 

 1. Τι αισθήματα σας δημιουργεί το να τραγουδάτε σε μουσικές σκηνές με ένδοξη ιστορία, όπως ο Σταυρός του Νότου για παράδειγμα;

Είναι κάτι το μοναδικό όταν από θαμώνας και ακροατής σε τέτοιες σκηνές ,να  κατορθώνεις να βρίσκεσαι στο πατάρι και να επικοινωνείς τη μουσική σου. Επιπλέον, οφείλουμε ένα ευχαριστώ  που τέτοιες σκηνές εμπιστεύονται τη γενιά μας και έτσι έχουμε βήμα για να παρουσιάζουμε τα τραγούδια μας.

 

 

 1. «…τα όνειρα τα κατοικούν οι λύπες», λέτε σε ένα σας τραγούδι. Απαισιόδοξο μεν αλήθεια δε. Πως φτάσαμε η λύπη να έχει κυριεύσει τις μέρες μας;

Ένας στίχος μπορεί να είναι αποτύπωση μιας στιγμής και μόνο. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα κλίμα γενικότερης απαισιοδοξίας καθώς πλέον οι ματαιώσεις σε αρκετά επίπεδα είναι κάτι σύνηθες.

 

 

 

 

 1. «πάνω στο σώμα μου χαράχτηκαν τα χρόνια», στίχος ενός άλλου τραγουδιού σας (Σε λίγο ξημερώνει). Χρόνος, τόσο ρευστός και πανδαμάτωρ. Τι σχέση έχετε μαζί του;

Η σχέση μας με τον χρόνο εν γένει είναι πολύ καλή. Μας βοηθάει να γινόμαστε πιο ουσιαστικοί και να αντιλαμβανόμαστε ότι το μεγαλείο της ζωής βρίσκεται στην απλότητα. Μεγαλώνουμε και μας αρέσει γιατί δεν ξοδεύουμε φθηνά τα χρόνια μας.

 

 

 1. Ποιες από τις συνεργασίες σας ξεχωρίζετε;

Σίγουρα ξεχωρίζουμε τη συνεργασία μας με τον Δημήτρη Μητσοτάκη που έχει επιμεληθεί και τις δύο δουλειές μας, καθώς επίσης μας έχει δώσει και στίχους του. Επίσης, η συνεργασία μας με τον τραγουδοποιό Νίκο Ζουρνή, εντάσσεται σε αυτές που τις χαρακτηρίζουμε ως όμορφες και δημιουργικές. Αλλά για εμάς, ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει ο κάθε στιχουργός που μας εμπιστεύεται το πόνημα του.

 

 

 1. Η μουσική εισαγωγή της «Πατρίδας», πριν την άψογη εναλλαγή έχει σπαραξικάρδιες νότες. Μιλήστε μας για το κομμάτι αυτό, πως γεννήθηκε και ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε;

Η εισαγωγή ουσιαστικά αποτελεί ένα ταξίμι του βιολιού αρκετά νοσταλγικό, γιατί για εμάς, την πατρίδα δεν την ορίζουν τα στενά γεωγραφικά όρια του κάθε τόπου. Ως πατρίδα του μπορεί να αισθάνεται ο καθένας  ότι τον συγκινεί, τον ταξιδεύει και του φέρνει θύμησες. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ίσως η πιο γρήγορη σύλληψη τόσο ως  προς το στίχο όσο και ως προς τη μουσική. Τα μηνύματα δεν είναι ούτε βαθυστόχαστα, ούτε καν πρωτότυπα. Είναι η γενική αποτύπωση της κοινωνικής και πολίτικης  πραγματικότητας όπως την βιώναμε εκείνη την περίοδο.

 

 

 

 

 1. Η λαϊκή παράδοση αυτού του τόπου με ποια εικόνα αποτυπώνεται στη σκέψη σας;

Στηριζόμαστε για να δημιουργήσουμε στη λαϊκή  παράδοση. Είναι κομμάτι μας , άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό που πρεσβεύουμε μουσικά. Δεν την αναπαράγουμε πιστά, αντλούμε όμως όλα εκείνα τα στοιχεία που βρίσκουμε ενδιαφέροντα για να δημιουργήσουμε τον ήχο μας.

 

 

 1. Ποια είναι τα άμεσά σας σχέδια;

Τα σχέδια μας είναι να επικοινωνήσουμε τα τραγούδια μας όσο περισσότερο μπορούμε ανά την Ελλάδα. Επιπλέον, το φθινόπωρο να μπούμε στούντιο και να ηχογραφήσουμε το νέο μας υλικό.