Είναι πάντα ωραίο να μιλάς με ανθρώπους της μουσικής. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την μπάντα των Moaning Silence για το TheLook.Gr . 

Μας είπαν για τον καινούργιο τους δίσκο , για την συνεργασία τους με τον Bob Katsioni αλλά και για τα επόμενα σχέδιά τους .

Ευχαριστώ πάντα την Μάριαν Νικολάου για την υποστήριξη και τη βοήθεια 

 

Καλωσορίσατε στο TheLook.Gr . Πείτε μας δυο λόγια για την μπάντα σας. Ποιοι είναι οι Moaning Silence.
Καλησπέρα, ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!
Οι Moaning Silence είναι μια μπάντα που κινείται στο χώρου του ατμοσφαιρικού metαl, με κάποιες πινελιές από gothic και doom στοιχεία.
Είμαστε ενεργοί από το 2014 και μετά από αρκετές εναλλαγές στη σύνθεσή μας, αυτή τη στιγμή είναι η Ελευθερία στα φωνητικά, ο Χάρης στα πλήκτρα, ο Αντώνης στο μπάσο και εγώ στις κιθάρες και τα αντρικά φωνητικά.

 

Αγαπημένο δικό σας τραγούδι και γιατί ?
Η πιο δύσκολη ερώτηση με το καλημέρα!! Θα διαλέξω το “a song for winter” από το καινούριο μας album. Θεωρώ ότι κρύβει μέσα του όλα εκείνα τα στοιχεία που μας αντιπροσωπεύουν. Σου αφήνει αυτή τη γλυκιά μελαγχολία στο τέλος, χωρίς να είναι δακρύβρεχτο.

Πόσο δύσκολη είναι η αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα του 2020 ?
Αρκετά αλλά δε θεωρώ ότι ο άμεσος στόχος μας είναι η αναγνωρισιμότητα. Ίσως έρθει και αυτό με τον καιρό, προϋποθέτει αρκετή υπομονή και μπόλικη δουλειά, πόσο μάλλον σε ένα μουσικό ιδίωμα που δεν\ είναι στα φόρτε του!

Internet , Social Media και εύκολη επικοινωνία με το κοινό . Πόσο πιστεύετε ότι σας ‘έχει βοηθήσει ?
Το internet είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να παρουσιάσεις τη δουλειά σου σε ένα πολύ ευρύ κοινό. Ταυτόχρονα, αυτό αποτελεί και το μειονέκτημά του. Καθημερινά διατίθεται υπερπληθώρα μουσικής, είναι πολύ δύσκολο για τον ακροατή να επιλέξει και να διακρίνει μια καλή δουλειά. Σίγουρα όμως, για μπάντες της δικής μας δυναμικής, είναι πολύ χρήσιμο.

 

Καινούργιο album λοιπόν , που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό . Πείτε μας για αυτό αλλά και για την συνεργασία σας με τον Bob Katsioni στην παραγωγή . Πως είναι να δουλεύεις μαζί του.

Με το Bob γνωριζόμαστε από το 2014, όταν και με βοήθησε να ξεκινήσω το εγχείρημα με τους Moaning Silence. Είναι πίσω από κάθε μας κυκλοφορία, είτε συμμετέχοντας στις ηχογραφήσεις, είτε κάνοντας την παραγωγή, είτε κατευθύνοντάς μας καθαρά στο μουσικό κομμάτι. Υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός, ενώ η συμμετοχή μας φέτος στο δυναμικό της εταιρείας του Symmetric Records είναι το αποκορύφωμα της
συνεργασίας μας.

Το A waltz into darkness συνεχίζει ουσιαστικά από εκεί που σταμάτησε το EP. Ο ήχος έχει σκληρύνει, οι κιθάρες έχουν γίνει πιο ογκώδεις ενώ τα θέματα στα πλήκτρα είναι πιο πολύπλοκα. Κοινός παρονομαστής ωστόσο παραμένει αυτή η συνολική ατμόσφαιρα μελαγχολίας που διαποτίζει τις δουλειές μας από την αρχή. Νομίζω πως κάθε δίσκος μας, σου αφήνει στο τέλος μια γλυκιά μελαγχολία. Θεωρώ πως είναι η πιο συμπαγής δουλειά μας μέχρι σήμερα.

 

Τι ιστορίες μας λένε τα τραγούδια σας ? Από που εμπνέεστε για να τα γράψετε .
Σκοπός της ύπαρξης των Moaning Silence θεωρώ πως είναι η καλλιτεχνική έκφραση της μελαγχολίας. Χωρίς να επιδιώκουμε να γινόμαστε μελοδραματικοί, προσπαθούμε μέσω της μουσικής μας, να εκφράσουμε αυτό το συναίσθημα. Να ταξιδέψουμε μαζί με τον ακροατή σε μία θάλασσα συναισθημάτων. Άλλοτε με πιο απαλή μουσική, άλλοτε με πιο σκληρά σημεία, προσπαθούμε να εκφράσουμε κάθε μας σκέψη για τη ζωή, την αγάπη, την απώλεια, τη θρησκεία, τον άνθρωπο και την ψυχή του.
Μουσικά έχουμε τις ρίζες μας στα 90’s, στα leads των Paradise Lost, στο λυρισμό των My Dying Bride, στην γεμάτη συναισθηματισμό απλότητα των Anathema, στην ατμόσφαιρα των Tiamat και την φθινοπωρινή μελαγχολία των Lake of Tears. Δε θα μπορούσα να αφήσω έξω τους On Thorns I Lay αλλά και την ποιητική διάθεση των Διάφανων Κρίνων. Από κει και πέρα, μπόλικο διάβασμα, κυρίως λογοτεχνία.

 

Επόμενα σχέδια ? Υπάρχει κάποιο Live στις σκέψεις σας?
Αν όλα πάνε καλά, αισιοδοξώ πως από το φθινόπωρο θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ζωντανά το υλικό μας.

Η μουσική είναι ταξίδι . Έχει προορισμό η μπάντα για εσάς ?
Παρά τις εκάστοτε δυσκολίες και αν λάβουμε υπόψη ότι η μουσική δεν είναι η κύρια δουλειά μας, έχουμε κατορθώσει να βγάλουμε 2 full length κυκλοφορίες και ένα ep σε έξι χρόνια. Θέλω να πιστεύω πως σε λίγα χρόνια θα είμαστε πάλι εδώ και θα μιλάμε ξανά για τη νέα κυκλοφορία των Moaning Silence!

Τελικά είναι ” σκοτεινοί “τύποι οι Moaning Silence?
Ίσως απαντήσω λέγοντάς σου πως η αγαπημένη μου μπάντα είναι οι Helloween!! Όχι, είμαστε νορμάλ τύποι που παίζουμε σκοτεινή μουσική!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας . Το κλείσιμο δικό σας
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που μας έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζουμε σύντομα να καταφέρουμε να τα πούμε από κοντά σε κάποιο stage και να μοιραστείτε μαζί μας αυτό το μουσικό ταξίδι. The waltz never stops!

 

Official Links

https://www.facebook.com/moaningsilencehttps:/

/moaningsilence.bandcamp.com/releaseshttps://

www.youtube.com/channel/UCSXi2widV0NhxVBTQ-A_JYghttps:/

/www.facebook.com/symmetricrecords/

https://symmetricrecords.bandcamp.com/

 

1