Τους Redeye Caravan τους συνάντησα μουσικά μέσα από την κυκλοφορία του πρώτου τους single ” El Muerto” . Μια μπάντα που επιτέλους κάνει την ανατροπή .

Διαφορετική μουσική πρόταση από αυτά που έχουμε συνηθίσει να ακούμε τα τελευταία χρόνια και δύο  animation video που διηγείται  σκοτεινές ιστορίες του Νότου . Είμαι ευτυχής που μέσα από τις ζοφερές μέρες που ζούμε κάναμε αυτή την κουβέντα , έστω και ιντερνετικά ανυπομονώντας να τους συναντήσω και από κοντά . 

 

Καλώς μας ήρθατε στο TheLook.Gr παιδιά . Πείτε δυο λόγια για εσάς να σας μάθουμε .Ποιοι είναι οι Redeye Caravan στην πραγματικότητα ?
Καλώς σας βρίσκουμε και σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! Είμαστε οι Redeye Caravan μια Dark Country μπάντα. Το Καραβάνι μας είναι επταμελές και αποτελείται από τους Άκη Κοσμίδη (φωνή, ακουστική κιθάρα), Βαλάντη Δάφκο (φωνή, μπάσο), Πάνο Μακούλη (ηλεκτρική, slide, ακουστική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Ελένη Παρασκευοπούλου (φωνή), Στέφανο Στρογγύλη (φυσαρμόνικα), Θάνο Γιαμαρέλο (βιολί), Πάρη Γάτσιο (τύμπανα, κρουστά).

Redeye Caravan λοιπόν. Τι συμβολίζει  το όνομα για εσάς ?
«Redeye» ήταν, εκείνη την εποχή, ένας ευφημισμός για το ουίσκι καθώς επίσης και η ώρα αναχώρησης πολλών καραβανιών πριν ξημερώσει, για μακρινά ταξίδια και διαδρομές. «Caravan» επειδή η μουσική μας είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης επτά διαφορετικών προσωπικοτήτων.

Ο πρώτος σας δίσκος με τίτλο “Nostrum Remedium “κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και ήδη έχει πολύ καλές κριτικές και μεγάλη αποδοχή . Το περιμένατε αυτό κάνοντας μια εντελώς διαφορετική πρόταση για τα Ελληνικά δεδομένα ?
Δεν γνωρίζαμε κατά πόσο θα έχει αποδοχή και για να μιλήσουμε ειλικρινά δεν το πολύ σκεφτήκαμε! Απλώς γράψαμε αυτό που βγήκε τελείως αυθόρμητα! Νιώθουμε τυχεροί που αυτό το οποίο με τόση αγάπη γράψαμε, χαίρει καλών εντυπώσεων.

 Ποιος είναι ο δημιουργός των τραγουδιών ? Γράφει κάποιος συγκεκριμένα και μετά στο στούντιο γίνεται η ενορχήστρωση ?
O τρόπος σύνθεσης κι ολοκλήρωσης των κομματιών μας, είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία, καθώς γίνεται σε τρία βασικά στάδια: ο Άκης θα φέρει τη μουσική και τις φωνητικές γραμμές, ο Βαλάντης θα εμπνευστεί ανάλογα τους στίχους στους οποίους θα βασιστεί η ατμόσφαιρα, που με τη σειρά
της θα δωθεί ενορχηστρωτικά από τον Πάνο! Στη συνέχεια η Ελένη, ο Στέφανος, ο Θάνος και ο Πάρης θα τα δώσουν όλα για να διαμορφωθεί αυτό ακριβώς που ακούτε. Όπως ακριβώς χτίζεται ένα κτήριο… ιδέα, σχεδιασμός, υλικά, κτίσιμο και τέλος η διακόσμηση για να αποδοθεί η ατμόσφαιρα! Όλοι υπηρετούμε το Καραβάνι!

 Πρέπει να ομολογήσω ότι έχω κολλήσει από την αρχή με τη μουσική σας , όπως και για τα Official clip σας. Παρακολουθούμε ταινίες μικρού μήκους ντυμένες με υπέροχη μουσική . Γιατί η ιδέα των animation video ? Ποια είναι η ιστορία πίσω από τα εκπληκτικό βίντεο.
Χαιρόμαστε που απολαμβάνετε τις ιστορίες μας! Τα βίντεο τα δημιουργεί αποκλειστικά ο Πάνος! Θέλαμε και θέλουμε να μπει ο ακροατής / η ακροάτρια στον κόσμο που περιγράφουμε! Αυτό προσπαθούμε να το πετύχουμε και μέσω του ηχοχρώματος και της ατμόσφαιρας αλλά και μέσω
της οπτικοποίησης των τραγουδιών.
El Muerto: Στιχουργικά συναντούμε δυο μυθολογικές ιστορίες, που λειτουργούν παράλληλα, η μια ως προάγγελος της άλλης. Στην πρώτη από αυτές, που αποτελεί και το πρώτο κουπλέ του κομματιού, εμφανίζεται το πουλί του θανάτου, το οποίο, κατά τους ιθαγενείς, εμφανιζόταν λίγο
πριν τον θάνατο κάποιου ή γενικότερα ως κακός οιωνός. Εδώ, λοιπόν, προαναγγέλλει την άφιξη του ακέφαλου καβαλάρη! Στη δεύτερη από αυτές, που αποτελεί και το δεύτερο κουπλέ του κομματιού, εμφανίζεται ο επονομαζόμενος El Muerto, ο οποίος, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο μύθο, που θυμίζει αρκετά sleepy hollow και headless horseman, τρομοκρατεί και σκοτώνει, στα σύνορα μεταξύ νότιου Τέξας και Μεξικού! Κι ερχόμαστε στο video clip, όπου δίνουμε τη δική μας εκδοχή, ότι στον κόσμο μας ο καβαλάρης είναι απλά… ο τρελός του χωριού! Υφίσταται και συνυπάρχει
χωρίς να ενοχλεί στην πραγματικότητα κανέναν!

 

Good man Richard: Λίγο πριν τα μέσα του 1700, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Poor Richard", εξέδωσε ένα ετήσιο Almanack το οποίο έτυχε μεγάλης αποδοχής. Τόση ώστε, ανάμεσα σε άλλα, να ονομαστεί σειρά πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Αμερικής Good man Richard, ως φόρος τιμής στον συγγραφέα! Άρχισε, λοιπόν στις… άμαξες του Καραβανιού, να παίρνει μορφή η ιδέα ενός χαρακτήρα που θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε κάποια τεύχη του Almanack, αφού έτσι κι αλλιώς η μουσική και οι στίχοι μας είναι, ως επι των πλείστων, συνδεδεμένοι με την εποχή και την περιοχή αυτή! Κι έτσι, γεννήθηκε ο Richard! Ένας καλόκαρδος, μα πολύ άτυχος άνθρωπος, ο οποίος έχτισε όλη του τη ζωή γύρω από το όνειρό του να βρει χρυσό στα ορυχεία και τους ποταμούς της Αμερικής, ακολουθώντας τα Βραχώδη Όρη… Φανταστείτε, λοιπόν, πως βρίσκεστε στον πυρετό του χρυσού κι ακολουθήστε την ιστορία του καλού μας Ριχάρδου, στο δεύτερο video clip μας!

 

Να περιμένουμε και τις υπόλοιπες ιστορίες του καραβανιού οπτικοποιημένες όπως έγινε με τοEl Muerto και το “Good Man Richard” ?
Με τον Πάνο Μακούλη στις τάξεις μας… τα πάντα είναι πιθανά!

Το καραβάνι σας έχει στάσεις ? Υπάρχει προορισμός ?
Δεν έχουν όλα Καραβάνια προορισμό! Το δικό μας ήταν και είναι ιδιαίτερα ανήσυχο, δρα ενστικτωδώς και ζει νομαδικά! Άρα, προορισμός για μας είναι ένα ατέρμονο ταξίδι γεμάτο ενδιαφέρουσες ιστορίες!

Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε , αν και ζούμε σε περίεργες μέρες . Ποιοι είναι λοιπόν οι επόμενοι  στόχοι για εσάς ?
Ποτέ δε σταματάμε να ταξιδεύουμε ακόμα και σε ζοφερές εποχές! Ευχόμαστε όλο αυτό να περάσει γρήγορα και χωρίς άλλα άσχημα μαντάτα! Οι στόχοι μας είναι, όταν όλα ηρεμήσουν, να κάνουμε την παρουσίαση του δίσκου ζωντανά και να μπούμε στούντιο να ηχογραφήσουμε το επόμενο
μουσικό μας εγχείρημα!

Κλείνοντας με τον δικό σας μοναδικό να σας ευχαριστήσω θερμά για την κουβέντα μας . Ο επίλογος δικό σας !
Ευχόμαστε γι’ άλλη μια φορά σε όλους και όλες υγεία και δύναμη στις δύσκολες αυτές ημέρες. Όπως πάντα με σύνεση και αλληλεγγύη θα το ξεπεράσουμε σαν εμπόδιο όλοι και όλες μαζί! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την ωραία μας κουβέντα και ελπίζουμε σύντομα να τα πούμε και
από κοντά. Αγάπη, ειρήνη και υγεία σε όλους και όλες!

0