Ο Γιάννης Αδάμος και οι Ροζ Πένες συνδυάζουν τις επιρροές από την παραδοσιακή μουσική με το έντεχνο και το ρεμπέτικο, δημιουργώντας εξαιρετικά ποιοτικές συνθέσεις που μας παρασύρουν   από τις πρώτες κιόλας νότες!

Μας παραχώρησε αυτή τη συνέντευξη για το TheLook  και τον ευχαριστώ πολύ 

 

 •  Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και πότε άρχισες να κυκλοφορείς δουλειές;  Υπάρχει κάποιο άτομο ή μουσικό είδωλο που σε έκανε να ασχοληθείς με  τη μουσική;
  Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την μουσική από 12 χρονών βεβαία άργησα σχετικά να κυκλοφορήσω δική μου δουλειά διότι ένοιωθα ότι δεν ήμουν έτοιμος μουσικά. Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία ήρθε το 2017 με τον δίσκο Αψινθος. Μου πήρε δλδ αρκετά χρόνια.

 

 •  Ποιοι καλλιτέχνες ή μπάντες σε έχουν επηρεάσει;
  Άκουγα από μικρός Νίκο Ξυλούρη ,. Ρεμπέτικα προπολεμικά και δημοτικά τραγούδια Θεσσαλίας οπότε πιστεύω ότι από εκεί πηγάζει το πάντρεμα που κάνω στην μουσική μου με τα παραπάνω είδη.

 • Τι μουσικά όργανα παίζεις και γενικά σε βοήθησε το οικογενειακό περιβάλλον για να ασχοληθείς με τη μουσική;
  Προσπαθώ να παίξω διότι δεν είμαι δεξιοτέχνης σε κάποιο όργανο άλλα έχω ασχοληθεί και παίζω τρίχορδα, μπουζούκι τζουρά και κιθάρα, βέβαια σχεδόν με όλα τα όργανα έχω ασχοληθεί κατά καιρούς.

 

 • Ακούς γενικά άλλα είδη μουσικής εκτός από αυτά που παίζεις;
  Ακούω όλα τα είδη και τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να μην ακούω καθόλου το είδος μου. Όμως μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής.

 

 •  Πιστεύεις ότι υπάρχει χώρος για να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά με τη μουσική χωρίς να κάνει μαθήματα ή να παίζει διασκευές άλλων τραγουδιών; Πώς βλέπεις την κατάσταση;
  Κοιτάξτε ανοίγεται μεγάλη συζήτηση άλλα με δύο λόγια θα πω ότι ο κόσμος μπορεί να ξεχωρίσει την καλή μουσική και ειδικά σε κάποια live εμφάνιση. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά να ζει από αυτό δλδ όταν υπάρχουν αρκετοί μουσικοί που το κάνουν σχεδόν δωρεάν μόνο και μόνο για να ακουστούν άρα το πρόβλημα ξεκινάει από εμάς τους μουσικούς και μετά περνάει στο πόσο καλός επαγγελματίας είναι κάποιος μουσικός. Άρα πρέπει κάποια στιγμή να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι που λένε και στο χωριό μου.

 

 • Μίλησέ μας λίγο για το επερχόμενο άλμπουμ σου «Κόσμε Γλέντα». Πότε να το περιμένουμε;
  Η κυκλοφορία του Κόσμε Γλέντα θα γίνει τον Απρίλιο με Μάιο του 2021. Είναι ένας δίσκος που γίνεται με πολύ αγάπη μέσα σε μια ατμόσφαιρα πραγματικά κόσμε γλέντα και πιστεύουμε να βγει και σε εσάς όλο αυτό. Μέχρι την κυκλοφορία θα βγούνε άλλα τέσσερα single άρα θα έχετε πάρει μια γεύση για όλα αυτά που σας περιγράφω.

 

 • Κάθε καλλιτέχνης λέει ότι το νέο του άλμπουμ είναι η καλύτερή του δουλειά. Δώσε μας κάποιους λόγους που θα έπρεπε να το αγοράσει κάποιος και γιατί το πιστεύεις αυτό.
  Δεν μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερή μου δουλειά άλλα σίγουρα μπορώ να πω ότι είναι μια δουλειά με πολύ μεράκι πολύ συναίσθημα και ο κόσμος θα κρίνει αν αξίζει να έχει αυτή την δουλειά στην δισκοθήκη του.

 

 

 • Θα κυκλοφορήσεις και άλλα βίντεο κλιπ  πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ;
  Ναι θα κυκλοφορήσουν άλλα 4 βίντεο κλιπ.

 

 

 • Πρόκειται να υποστηρίξεις τη νέα δουλειά με ζωντανές εμφανίσεις, εφόσον προκύψουν; Είναι έτοιμο το σχήμα;
  Έχω ξεκινήσει χωρίς τις ροζ πένες κάποιες εμφανίσεις πρόκειται για ένα πιο καθιστικό όπως το λέω πρόγραμμα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες εννοείται το σχήμα είναι έτοιμο και ανυπομονούμε να ανταμώσουμε.

 

 •  Δώσε μας μια ευχή για το μέλλον. Ποια θα ήταν αυτή;
  Καλή δύναμη σε όλους , να ανταμώσουμε σύντομα και να γλεντάτε!

 

 •  Καλή τύχη με το νέο άλμπουμ. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη!
  Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Λίγα λόγια για το συγκρότημα
Ο Γιάννης Αδάμος γεννήθηκε το 1986 στην Καρδίτσα. Στα δώδεκα του χρόνια έγραφε στιχάκια και σε ηλικία δεκατριών ετών ξεκίνησε να μελετάει μουσική έχοντας στην κατοχή του ένα τρίχορδο μπουζούκι του πατέρα του.

Παρακολούθησε μαθήματα σε ωδείο της Καρδίτσας το οποίο όμως εγκατέλειψε δύο χρόνια αργότερα λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Αυτοδίδακτος έκτοτε, μελετάει ακόμη και σήμερα μουσική καθώς, όπως λέει,η μουσική είναι ατελείωτη σαν τον γαλαξία μας, και όσο μελετάς, τόσο θες να μάθεις. Σήμερα τραγουδάει και παίζει τζουρά, μπαγλαμαδάκι, τρίχορδο μπουζούκι, και κιθάρα.

Το 2012 ο Γιάννης και δυο φίλοι του αποφάσισαν να δημιουργήσουν το μουσικό σχήμα Ροζ Πένες με το οποίο ξεκίνησαν να παίζουν σε μαγαζιά της Καρδίτσας, παραδοσιακά τραγούδια, συνθέσεις των Γιώργου Μιχαήλ,  Δημήτρη Βαβλιάρα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα καθώς καιγνωστά ρεμπέτικα.

Τον Απρίλιο του 2014 υπογράφει την ανεξάρτητη παραγωγή του σχήματος με τίτλο «Στο Παραπέτασμα του Κόσμου» σε στίχους και μουσική δικούς του σχεδόν σε όλο το album.

Ένα χρόνο αργότερα, ύστερα από μια μικρή ανακατάταξη του μουσικού σχήματος έρχεται η δεύτερη ανεξάρτητη παραγωγή με τίτλο «Οι Χαρακιές της Γης», όπου υπογράφει τους στίχους σε όλο το album καθώς και την μουσική στα περισσότερα τραγούδια.

Οι δύο αυτοί δίσκοι κυκλοφόρησαν από χέρι σε χέρι καθώς ο ίδιος δεν ένιωθε έτοιμος μουσικά για επίσημη δισκογραφική κυκλοφορία.

Αυτόν τον καιρό κάνει την μουσική επιμέλεια και  συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο στην μεγάλου μήκους ταινία για το ρεμπέτικο τραγούδι«Ουσάκ και Πειραιώτικος» του Άγη Δημητρόπουλου σε παραγωγή της Fiction Pictures.

Ταυτόχρονα, παρέα με τις Ροζ Πένες ετοιμάζει και την πρώτη του επίσημη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Άψινθος», η οποία θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2017 από την Final Touch.

Οι ενορχηστρώσεις είναι του Φώτη Κακαβέλη, και συμμετέχουν οι Γιώργος Μιχαήλ,  Δημήτρης Βαβλιάρας, Σόφι Γεωργατζή  και  Κωνσταντία Τεντόγλου.

Στους στίχους του προσπαθεί να δείξει τον εξευτελισμό του άνθρωπου και της φύσης, υποστηρίζοντας την αρμονία κ την ισότητα.

Με το σχήμα Ροζ Πένες πραγματοποιεί εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τα δικά του τραγούδια, καθώς και τραγούδια φίλων αλλά και αυθεντικά ρεμπέτικα.

Οι Ροζ Πένες εκτός από τον ίδιο αποτελούνται από την Αθανασία Αλεξοπούλου στην φωνή και στα πλήκτρα η οποία κατάγεται από τους  Σοφάδες της Καρδίτσας. Η ίδια είναι καθηγήτρια φωνητικής  και ερμηνεύει στον νέο δίσκο δύο τραγούδια με μοναδικό τόπο.

Στην κιθάρα και τη φωνή είναι ο Χρήστος Κολοβός ο οποίος επίσης κατάγεται από την Καρδίτσα αλλά ζει στον Βόλο. Ο τελευταίος ερμηνεύει τρία τραγούδια του επερχόμενου δίσκου και μας ταξιδεύει με την ξεχωριστή χροιά της φωνής του.

Official Links

https://www.youtube.com/channel/UCgGvFQElPV3fJgc-H6okJtA?view_as=subscriber

https://www.facebook.com/giannisadamosofficial

0