Ο Θοδωρής Ζευγαράς, είναι ένας πολλά υποσχόμενος, νέος ερμηνευτής, που έχει όλο το «πακέτο», αλλά και την αγάπη για τη μουσική, για να μας απασχολήσει μουσικά , για πολλά χρόνια.

 

Το τραγούδι και η μουσική, σε αντίθεση με άλλους καλλιτέχνες, δεν υπήρξε παιδικό του όνειρο. Του βγήκε στην πορεία, κάπου στην εφηβεία, όταν διασκεδάζοντας σε ένα νυχτερινό κέντρο, του έδωσαν το μικρόφωνο, και αυτά τα τρία λεπτά, που ερμήνευσε ένα τραγούδι, ήταν αρκετά, για να τον κάνουν να νιώσει, πώς αυτός ο δρόμος, ο δρόμος της μουσικής, είναι ο μόνος προορισμός του.

Εκφράζοντας τα συναισθήματά του, μέσα από το τραγούδι, και θέλοντας να ταξιδεύει τον κόσμο, και να τον κάνει να περνάει καλά, ο Θοδωρής Ζευγαράς, κάνει τη δυναμική είσοδο του, στα μουσικά δρώμενα, με το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Στη Φωτιά», με την υπογραφή επιτυχίας του Τόνυ Μαυρίδη, και σε στίχους του Νίκου Δούρου.

 

 

Σύστησέ μας τον Θοδωρή Ζευγαρά.

«Προσπαθώ, πάντα να βελτιώνομαι και στη δουλειά μου αλλά και ως άνθρωπος. Δεν μου αρέσει η στασιμότητα.  Μου αρέσει, κάθε μέρα που ξυπνάω,  να έχω πάντα, κάτι καινούριο να μάθω! Προσπαθώ, να δίνω στους ανθρώπους γύρω μου, την αγάπη που τους αξίζει και μου αρέσει συνεχώς, να πηγαίνω ένα βήμα παραπέρα, σε όλους τους τομείς της ζωής μου.Νιώθω βαθειά ευλογημένος από τον Θεό, που μπορώ, μέσα από καταστάσεις που πέρασα,να αντιμετωπίζω, τις πιο πολλές δυσκολίες κατάματα και με δυναμισμό».

 

Πώς ξεκίνησε το μουσικό σου ταξίδι;

«Η μουσική δεν ήταν πάντα στη ζωή μου , δηλαδή το τραγούδι, δεν ήταν ένα όνειρο, που είχα από μικρός. Γύρω στα 15, ήμουν σε ένα μαγαζί  και μου έδωσαν μικρόφωνο τελείως ανεπιτήδευτα και αυτά τα 3 λεπτά, που διήρκησε το τραγούδι, βρήκα τον εαυτό μου εκεί μέσα. Βρήκα, ένα τρόπο να εκφράζομαι μέσα από αυτό και να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο , να τον κάνω να χαίρεται , να νιώθει έρωτα , να νιώθει έντονα συναισθήματα. Οπότε, κάπου εκεί στα 15 μισό, ξεκίνησα σε κάποια μικρά μαγαζάκια, ωραία, παρείστικα και στα 16 ξεκίνησα επαγγελματικά σε νυχτερινό μαγαζί στην πόλη που γεννήθηκα, στην Καρδίτσα».

 

Νέο τραγούδι, «Στη Φωτιά», με την υπογραφή του Τόνυ Μαυρίδη και σπουδαίων συνεργατών;

«Το νέο μας τραγούδι «Στη φωτιά», είναι ένα κομμάτι, που λάτρεψα από την πρώτη στιγμή, που το άκουσα από τον Τόνυ Μαυρίδη και τον Νίκο Δούρο, ο οποίος, μας έδωσε τον υπέροχο στίχο! Το πιστέψαμε πολύ, και ευχόμαστε να το αγαπήσει και ο κόσμος όπως και εμείς! Όσον αφορά, το μεγάλο  κεφάλαιο, Τόνυ Μαυρίδης, γνωριστήκαμε ένα βράδυ, όταν επιδίωξα, να έρθω σε επαφή μαζί του, γιατί η μουσική του, ταίριαζε απόλυτα στα ακούσματα μου. Μας έφερε σε επαφή ο Νίκος ο Δούρος. Τον Τόνυ, τον γνωρίζω περίπου ένα χρόνο, αλλά νιώθω, ότι τον ξέρω πολύ περισσότερα χρόνια.  Είναι εκεί, πάντα, για κάθε μου απορία, πρόθυμος να με βοηθήσει και να με συμβουλέψει με αγάπη και σεβασμό, σαν καλλιτεχνικός πατέρας, να το θέσω έτσι».

Τι σημαίνει για εσένα να τραγουδάς;

Όπως ανέφερα και πριν, είναι ένας τρόπος να εκφράζομαι μοναδικά,  να κάνω τον κόσμο να βιώνει συναισθήματα, να γινόμαστε μια παρέα, κάτω από την σκεπή των ήχων, σε ένα μαγαζί.Οι λέξεις γίνονται μελωδία και το συναίσθημα αποτυπώνεται στις λέξεις και στην έκφραση . Ο κόσμος που έρχεται στο μαγαζί, αυτές τις 2-3 ώρες, εμείς καλούμαστε, να τον κάνουμε να νιώσει, ότι έχει ταξιδέψει κάπου , και αυτό με γεμίζει. Να νιώθω, ότι έκανα τον κάθε άνθρωπο, να νιώσει συναισθήματα έντονα και έγινα μια παρέα μαζί του».

Είναι εύκολος ή δύσκολος ο δρόμος για να πετύχει ένας ερμηνευτής τα όνειρά του;

«Όπως καταλαβαίνεις, επειδή ξεκίνησα από μικρός σε αυτό, πέρασα αρκετά δύσκολα, ωστόσο πλέον προσπαθώ, να εστιάζω στον στόχο και να βιώνω μόνο τα θετικά της δουλειάς. Προσπαθώ, τα αρνητικά να μην με επηρεάζουν. Όπως, όλα τα επαγγέλματα έχουν τις δυσκολίες τους, έτσι και αυτό , αλλά ας δούμε, τα θετικά λοιπόν».

Ποια είναι τα μουσικά σου πρότυπα;

«Όπως σου είπα, επειδή από μικρός δεν ήταν όνειρο μου αυτό , αλλά μου βγήκε στην πορεία,  άκουγα και ακούω τα περισσότερα είδη μουσικής, ανάλογα με το mood! Τα μουσικά μου πρότυπα, είναι επηρεασμένα από πολλά είδη μουσικής , δεν έχω συγκεκριμένα πρότυπα. Μου αρέσει, να επηρεάζομαι από ότι γεμίζει την ψυχή μου, οπότε παίρνω στοιχεία από παντού».

Ποια είναι τα μουσικά σου όνειρα;

«Τα μουσικά μου όνειρα είναι εντελώς απλά. Θέλω να κάνω αυτό που αγαπώ, και επειδή μου αρέσει, όλα να τα πηγαίνω στο τέρμα τους , πάμε με δυναμισμό , πίστη και θετική ενέργεια και ο δρόμος θα φανεί».

 

Θα δήλωνες συμμετοχή σε ένα talent show;

«Δεν μου έρχεται σαν σκέψη να το κάνω. Δε νομίζω, ότι θα το επέλεγα, αλλά και οι άνθρωποι που το επιλέγουν, κάτι ξέρουν για να το επιλέγουν».

 

Ποιες είναι οι συμβουλές, που κουβαλάς στις «αποσκευές» σου;

Σκύψε το κεφάλι , δούλεψε , προσπέρασε τα λόγια, που ακούς , πίστεψε στον εαυτό σου , βάλε τον δυναμισμό σου, μπροστά από όλα! Αυτή η δουλειά, θα σε κάνει πιο δυνατό».

 

Σε τρομάζει η όλη κατάσταση που βιώνουμε με τον Covid 19, και την ανεργία του μουσικού στερεώματος;

«Είναι γεγονός ότι , όλοι μπήκαμε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έως αφόρητη οικονομικά, ωστόσο θεωρώ, ότι είμαι σε πιο ευνοϊκή θέση, γιατί έχω τους γονείς μου, την οικογένειά μου. Σκέψου ανθρώπους, που έχουν οικογένειες και δεν έχουν εισόδημα, να μεγαλώσουν, τα παιδιά τους.  Εύχομαι, να τελειώσει σύντομα και να γυρίσουμε στις δουλειές μας».

 

Με ποιους καλλιτέχνες έχει ονειρευτεί να βρεθείς στην ίδια πίστα, ή ακόμα να κάνεις και ένα ντουέτο μαζί τους;

«Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο όνειρο , θαυμάζω όμως και υποκλίνομαι με σεβασμό, στη μουσική-προίκα, που μας έχει αφήσει, ο Αντώνης Βαρδής».

 

Έχεις πέσει «Στη Φωτιά» για έναν έρωτα;

«Και ποιος άνθρωπος, δεν έχει πέσει. Θυμάμαι μία φορά, είχα μία σχέση, και μιλώντας μαζί της, στις 2 τη νύχτα, ανταλλάξαμε βαριές κουβέντες και στις 3 το βράδυ, έφυγα από το σπίτι που ζούσα στην Θεσσαλονίκη, πήγα στο αεροδρόμιο χωρίς να το έχω σχεδιάσει και πήρα την επόμενη πτήση για την πόλη της, χωρίς αποσκευές, για να την πάρω αγκαλιά (γέλια)».  

 

Για ποιους λόγους, θα έριχνες «Στη Φωτιά», θα έβαζες τέλος σε μία σχέση;

«Για πολλούς, αλλά ο κύριος λόγος, εννοείται πώς είναι, ένα πολύ βαρύ ψέμα».

 

Τι εύχεσαι να σου συμβεί την επόμενη πενταετία;

«Να είμαι υγιής και να ανεβαίνω τα σκαλοπάτια ένα ένα, προς το στόχο».

 

Θοδωρής Ζευγαράς – Στη Φωτιά – Official Music Video – YouTube

13