Κι άλλα Madrugada News…
Eκδοχή 2 τραγουδιών τους με χορωδιακό touch

Το 10μελές Irida Vocal Ensemble της Δήμητρας Καραμπεροπούλου θα πλαισιώσει τους Madrugada το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Καλλιμάρμαρου σε δύο τραγούδια, το πολυαγαπημένο Honey Bee και το επιβλητικό Stabat Mater δημιουργώντας μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Η “Irida Vocal Ensemble” έχει κινητήρια δύναμη την ανάγκη για μουσική επικοινωνία αλλά και τις συνεχείς προκλήσεις που θέτει η φωνητική έκφραση. Αυτή η νεοσύστατη γυναικεία χορωδία έχει σκοπό να προβάλλει και να παρουσιάσει νέες και παλιές συνθέσεις και τραγούδια τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές ρεπερτόριο – πέρα από μουσικό ύφος και γλώσσα – στο σύγχρονο πολιτιστικό στερέωμα.

Ακολουθήστε τις: https://www.facebook.com/profile.php?id=100085925043169 

 
 Pepper 96.6 live Sessions

Παράλληλα ένα ακόμη τραγούδι τους κυκλοφορεί από τα Pepper 96.6 Sessions σε μία νέα ακουστική εκδοχή του στο Pepper Radio:
«The World Could Be Falling Down»

Οι πάντα ανήσυχοι και δημιουργικοί Madrugada ηχογράφησαν για τον Pepper 96.6 το “The World Could Be Falling Down” σε μια νέα ακουστική version. Και πλέον οι φίλοι τους στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν και να συμφωνήσουν ότι οι Madrugada ξέρουν να πειραματίζονται.

Από σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στον Pepper 96.6.
Συντονιστείτε στις 12:00 για την “Pepper Version”.

Ο Frode Jacobsen, ο μπασίστας των Madrugada, θυμάται για το τραγούδι:

«Το The World Could Be Falling Down γράφτηκε το 1998, ένα χρόνο πριν κυκλοφορήσουμε το ντεμπούτο άλμπουμ μας “Industrial Silence”. Βρισκόμασταν σε μια τόσο έντονα δημιουργική περίοδο εκείνη την εποχή και είχαμε τόσο πολύ υλικό που δυστυχώς δεν καταφέραμε να ηχογραφήσουμε όλες τις ιδέες μας. Φανταζόμασταν το πρώτο μας άλμπουμ μας σαν μια ζωντανή συναυλία και για αυτό το λόγο θέλαμε το άλμπουμ να έχει ποικιλομορφία. Εν τέλει προτιμήσαμε το “Shine” αντί για το The World Could Be Falling Down, επειδή είχε παρόμοια αίσθηση και δομή συγχορδίας. Αλλά ο Jon, ο Sivert και εγώ δεν ξεχάσαμε ποτέ αυτό το τραγούδι και έτσι, το 2020 ξεκινήσαμε να το δουλεύουμε ξανά.
Το τραγούδι έχει αναφορές σε μπάντες όπως οι Rain Parade και γενικά εμπνέεται από τη σκηνή του Paisley Underground που βρισκόταν στο απόγειό της στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στο Λος Άντζελες.

Για μένα, είναι ένα τραγούδι για το καλοκαίρι και αν θυμάμαι καλά, οι στίχοι είναι σαν snapshot στιγμιότυπα από τις διακοπές που έκανε το 1998 ο Sivert στην Ελλάδα. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί το τραγούδι, και περάσαμε πολύ χρόνο δουλεύοντας πάνω σε αυτό στο στούντιο ηχογράφησης μου, Malabar, στο Όσλο. Προσθέσαμε τις τελευταίες πινελιές στο Λος Άντζελες, μαζί με τον παραγωγό μας, Kevin Ratterman. Ηχογραφήθηκε ζωντανά στο θρυλικό Sunset Sound Studio 1. Εκ των υστέρων, αποδείχτηκε πολύ σωστό που επιλέξαμε να το ηχογραφήσουμε στο Λος Άντζελες, καθώς ήταν η πόλη και η σκηνή της που ενέπνευσε το τραγούδι αυτό.»

«The song was written in 1998, a year before we released our debut album “Industrial Silence”. The band were on a creative roll at the time and had so much material that we did not manage to arrange and record all our ideas. We thought about the debut album as a live concert, and we wanted the album to be diverse. We ended up prioritizing the song, Shine, instead of this one, because it had a similar feel and chord structure. But Jon, Sivert and I never forgot about the song, and in 2020 we started to work on it again.

The song was originally inspired by bands like Rain Parade and the Paisley Underground scene in Los Angeles in the mid1980s. For me, it is a song about summer, and If I remember it correctly, the lyric is a snapshot from a holiday Sivert spent in Greece in 1998. The song was surprisingly tricky to complete, and we spent a lot of time working on it in my recording studio, Malabar, in Oslo. We did the final touches on the song in LA, together with our producer, Kevin Ratterman. It was recorded live in the legendary Sunset Sound Studio 1. In hindsight, it was quite fitting that we chose to record it in Los Angeles, since it was the city and the scene that inspired the song.»

 
…The world could be falling down
The angels in the end of time
The moment that I fall for you
And I know that you’ve fallen, too
….
So much you could do for love
So much you could do for one you love
Me, I’ll always be true to you, oh
The world could be falling down
It could still be all around…

Μείνετε συντονισμένοι στη συχνότητα του Pepper 96.6 και απολαύστε τις ξεχωριστές εκτελέσεις των τραγουδιών των Madrugada στα live sessions του Pepper 96.6

Για το Madrugada / Pepper 96.6 acoustic live Sessions συνεργάστηκαν οι:

Presenter / Journalist Pepper 96.6: Γιώργος Μουχταρίδης
Δημιουργία βίντεο: Vasia Anagnostopoulou Photography
Ηχοληψία: Εμμανουήλ Ζανίδης Encore Sound
Ηχογράφηση: Κωσταντίνος Μαραγκάκης
Backline Services: Manos Backline
Τεχνική επιμέλεια: Αναστάσιος Λαμπρόπουλος
Φωτογραφίες: Χρόνης Περράκης

Πληροφορίες για τη συναυλία

MADRUGADA
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)
Special Guest: Ane Brun
Opening Act: Αmanda Tenfjord

Η ήρεμη δύναμη των Madrugada, η μουσική τους, θα πλημμυρίσει το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας στις 24 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη φορά, δε θα είναι μόνοι. Δύο υπέροχες γυναίκες, δύο από τις πιο ωραίες και μελωδικές νέες φωνές της ποπ σήμερα η Ane Brun και η δική μας Αmanda Tenfjord θα τους συνοδεύσουν ζωντανά στη σκηνή.

Μείνετε συντονισμένοι στο event της συναυλίας στο facebook:
https://www.facebook.com/events/847606729266154 

Η φωτογραφία των Madrugada στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι της Ρενέ Ρεβάχ (Renee Revah). Οι υπόλοιπες φωτογραφίες των Madrugada είναι του Knut Aaserud.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ εισιτηρίων συνεχίζεται. Εξασφαλίστε έγκαιρα το εισιτήριό σας!

ΤΙΜΕΣ εισιτηρίων

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 42 ευρώ και φθάνουν τα 85 ευρώ. Συγκεκριμένα:

Γενική Είσοδος – Κερκίδες | Tiers: 42 ευρώ
Γενική Είσοδος Arena: 55 ευρώ
Golden Arena: 85 ευρώ
VIP A & VIP B: 85 ευρώ

Οι πωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Σημεία Προπώλησης

Δίκτυο viva
Ηλεκτρονικά: viva.gr
Τηλεφωνικά: 11876
Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni’s)

Δίκτυο Public
Public on line: https://tickets.public.gr/music/madrugada/

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 9636 489

ΠΡΟΣΟΧΗ
Συνιστούμε στους υποψήφιους αγοραστές να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους αποκλειστικά και μόνο από τα επίσημα σημεία πώλησης. Η παραγωγός εταιρία δεν φέρει καμία ευθύνη για εισιτήρια τα οποία έχουν προέλθει από αγορές μέσα από άλλες πλατφόρμες και για τα οποία δεν υπάρχει εγγύηση για τη γνησιότητά τους.

Παναθηναϊκό Στάδιο
Λεωφ. Βασ. Κων/νου, Αθήνα

Πρόσβαση
Το Παναθηναϊκό Στάδιο, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας σε απόσταση μόνο 1000m τόσο από το σταθμό του μετρό του “Συντάγματος”, τον σταθμό της “Ακρόπολης” όσο και από το σταθμό του “Ευαγγελισμού”.

Μπορείτε να έρθετε με το μετρό, με λεωφορείο με ταξί ή ακόμα και με τα πόδια.

Αστική Συγκοινωνία
Λεωφορεία: Κόκκινο 550 | πράσινο 90, 209 | κίτρινο 2, 4, 10, 11
Μετρό στάσεις: Ακρόπολη | Σύνταγμα | Ευαγγελισμός

Για οδηγίες οδήγησης από το Google απευθυνθείτε στην διεύθυνση
https://www.google.com/maps/d/viewer?ie=UTF8&t=h&msa=0&ll=37.969136%2C23.74036100000002&spn=0.005075%2C0.004914&z=16&source=embed&mid=1Z7kLlto8_f1hC0Z-dOQ5y2M0kU8