Η μπάντα Her’s από το Λίβερπουλ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, όπως επιβεβαίωσε η δισκογραφική τους εταιρεία.

Το ντουέτο που αποτελούνταν από τους Στίβεν Φιτζπάτρικ και Οντάν Λάντινγκ πραγματοποιούσε περιοδεία στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα βρισκόταν στον δρόμο για την επόμενη εμφάνισή του στην Σάντα Άνα της Καλιφόρνια, όταν ενεπλάκησαν στο μοιραίο δυστύχημα. Τα δύο μέλη και ο μάνατζερ της περιοδείας Τρέβορ Ένγκελμπρέκτσον σκοτώθηκαν ακαριαία στη σύγκρουση.

Μόλις λίγες μέρες πριν οι Her’s είχαν εμφανιστεί ζωντανά στο BBC. Οι Her’s περιόδευαν για δεύτερη φορά στις ΗΠΑ. Για την περιοδεία τους, που ακολούθησε την κυκλοφορία του δίσκου τους Invitation to Her’s, είχαν προγραμματιστεί 19 συναυλίες.

Σε σχετική ανακοίνωση στο Facebook, η δισκογραφική εταιρεία των Her’s Heist Or Hit έγραψε:

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Η ενέργεια, η ζωντάνια και το ταλέντο τους ήρθαν για να δώσουν “χαρακτήρα” στην εταιρεία μας. Ως άνθρωποι ήταν ζεστοί, ευγενικοί και αστείοι. Κάθε φορά που περνούσαν από το γραφείο ήταν μία αναζωογονητική εμπειρία. Το να πούμε ότι ήταν δεμένοι μεταξύ τους θα ήταν υποτίμηση μιας φιλίας που ήταν πραγματικά πανέμορφο να παρακολουθούμε. Αγαπιόντουσαν σαν αδέρφια. Όσον αφορά στη μουσική τους, οι Her’s ήταν εκπληκτικοί. Είχαν μία ικανότητα να συνδυάζουν μελωδία, διασκέδαση και ψυχαγωγία με μία πολυπλοκότητα που όσο εξειδικευμένη, άλλο τόσο κομψή ήταν. Ήταν στην Αμερική παίζοντας για χιλιάδες αγαπημένους φανς. Θαυμαστές που έκαναν συναντώντας τους και περνώντας χρόνο μαζί τους, τόσο ήταν το πάθος και η ταπεινοφροσύνη τους. Είχαν ό,τι ονειρεύονταν.  Όλοι εδώ στην εταιρεία είναι συγκλονισμένοι και αναστατωμένοι. Χάσαμε τους φίλους μας και ο κόσμος στερείται του ταλέντου τους»

Το περασμένο καλοκαίρι ο Guardian είχε γράψει εγκωμιαστικά σχόλια για τους Her’s ενώ είχε εντοπίσει επιρροές στον ήχο τους από τους Everything But the Girl, τους πρώιμους Aztec Camera και τους Smiths.
 
Οι Her’s κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι ονόματι Dorothy πίσω στο 2016. Ένα χρόνο μετά, έβγαλαν ένα compilation άλμπουμ με 9 τραγούδια ονόματι Songs of Her’s, το οποίο ουσιαστικά υπήρξε προάγγελος της πρώτης τους ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς Invitation to Her’s τον Αύγουστο του 2018.
 

 

 

0