Η Beyoncé κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ της «Cowboy Carter» που αποτελεί και το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε με το «Renaissance» το 2022.

Το νέο άλμπουμ περιέχει 27 τραγούδια και έχει διάρκεια 79 λεπτών.

Η 42χρονη τραγουδίστρια έδειξε τις προθέσεις της με το «Texas Hold ‘Em», το πρώτο τραγούδι από μαύρη γυναίκα καλλιτέχνιδα που κατέκτησε την κορυφή του Hot Country Songs Chart του Billboard. Επίσης, ανέβηκε στο #1 τόσο στη Μ.Βρετανία όσο και στο Top-100 του Billboard Chart της Αμερικής.

Σε μία ανάρτησή της στο Instagram, η Beyoncé αναφέρθηκε στην απογοήτευση που συνάντησε όταν κυκλοφόρησε στο άλμπουμ – ορόσημο «Lemonade» (2016) το «Daddy Lessons», ένα country τραγούδι που δέχτηκε αρνητικά σχόλια και αποκάλυψε ότι το «Cowboy Carter» στην πραγματικότητα «γεννήθηκε από μία εμπειρία που είχα πριν από χρόνια όπου δεν ένιωθα καλοδεχούμενη… και ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι δεν ήμουν.» Οι country ραδιοφωνικοί σταθμοί αρνήθηκαν να παίξουν το τραγούδι και η εμφάνιση της Beyoncé στα Country Music Awards του 2016 με τις Dixie Chicks, πάνω από μία δεκαετία μετά τον αποκλεισμό τους από τα βραβεία λόγω κριτικής προς τον George Bush, προκάλεσε αντιδράσεις από το Νάσβιλ.

Η διάσημη τραγουδίστρια δίνει πάντως το δικό της μήνυμα! Εναντίον των περιορισμών του είδους, η country είναι ό,τι λέει εκείνη. Όπως δήλωσε η ίδια: «Δεν είναι ένα country άλμπουμ, είναι ένα άλμπουμ της Beyoncé».

Υπάρχουν κάποια καλά τραγούδια όπως το «Bodyguard» – ένα country-disco κομμάτι, το «II Most Wanted», ένα ντουέτο για road trip με τη Miley Cyrus, το «Levii’s Jeans», ένα χαριτωμένο τραγούδι με τον Post Malone. Δύο ενδιαφέρουσες διασκευές  όπως το «Blackbird» των Beatles και, όπως ήταν ήδη γνωστό, το «Jolene» της Dolly Parton. Τέλος, αξιοσημείωτες είναι οι μπαλάντες «16 Carriages» , «Protector», «Daughter» και «Spaghettii» αλλά και το ρυθμικό «Ya Ya» όπου η Beyoncé ζωντανεύει τα Chitlin Circuit των δεκαετιών του ’50 και του ’60, τα οποία έδωσαν χώρο και βήμα στους Μαύρους καλλιτέχνης την εποχή φυλετικού διαχωρισμού.

Το άλμπουμ τέλος περιέχει και αρκετά ιντερλούδια (που προσωπικά με άφησαν αδιάφορο), συμπεριλαμβανομένου του «The Linda Martell Show», ένα φόρο τιμής στη Linda Martell – την πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίστηκε στο Grand Ole Opry το 1970. Το ίδιο ισχύει και με το «Smoke Hour * Wille Nelson», όπου ο θρύλος της country Willie Nelson εμφανίζεται στον ρόλο ενός ραδιοφωνικού παραγωγού.

Πολύ σημαντικό είναι πως αρκετά τραγούδια έχουν οπτικοποιηθεί σε visualizer, αρνητικό όμως είναι πως σε physical διπλό cd θα κυκλοφορήσει δυο εβδομάδες αργότερα, πόσο μάλιστα όταν στο official site της  είχε σχεδόν ένα μήνα πριν για Pre-Order τις εκδόσεις σε συλλεκτικά βινύλια και cd μόνον για τους αμερικανούς fans της.

Cowboy Carter Tracklisting:

01 Ameriican Requiem
02 Blackbiird
03 16 Carriages
04 Protector
05 My Rose
06 Smoke Hour ★ Willie Nelson
07 Texas Hold ’Em
08 Bodyguard
09 Dolly P
10 Jolene
11 Daughter
12 Spaghettii
13 Alliigator Tears
14 Smoke Hour II
15 Just for Fun
16 II Most Wanted
17 Levii’s Jeans
18 Flamenco
19 The Linda Martell Show
20 Ya Ya
21 Oh Louisiana
22 Desert Eagle
23 Riiverdance
24 II Hands II Heaven
25 Tyrant
26 Sweet ★ Honey ★ Buckiin’
27 Amen

Beyonc Cowboy Carter
0