Περάσανε, 62 χρόνια, από την ημέρα εκείνη, που ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, έγραφε, ιστορία, στην ελληνική δισκογραφία, με το «Σε τούτο το στενό».

Εξήντα δύο χρόνια μετά, ο μονάκριβος γιος του, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, σε έναν φόρο τιμής και αγάπης, στον αείμνηστο πατέρα του, τολμάει, να αναβιώσει μουσικά, το «Σε τούτο, το στενό», που από το πρώτο κιόλας άκουσμά, αυτής της επανεκτέλεσης, που «γεννήθηκε», με πολύ αγάπη και μεράκι, προκαλείται, μεγάλη συγκίνηση…

 

Τιμώντας στο έπακρον, την πρώτη εκτέλεση, του Γρηγόρη Μπιθικώτση, το 1959, σε μουσική του Γρηγόρη Μπιθικώτση και στίχους του Δημήτρη Γκούτη, ο Άλεξ Ψωμόπουλος, συνθέτει, μία μοναδική ενορχήστρωση, που υπό τις πενιές των μπουζουκιών, που «παντρεύει» άψογα, το χτες με το σήμερα, και που απογειώνεται, με την ερμηνεία, του Γρηγόρη Μπιθικώτση!

 

Μία επανεκτέλεση, ένα τραγούδι, που από την πρώτη στιγμή, «πλημμύρισε» με πολλά έντονα συναισθήματα, τον γιο του «Σερ Μπιθικώτση», που σε συνεργασία με την «Aspect4music», υλοποίησαν, το μεγάλο όνειρό του, να δώσει τη φωνή του και τη ψυχή του, σε ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του πατέρα του.

 

«62 χρόνια μετά, με πολλή αγάπη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον δικό μου άνθρωπο, Άλεξ Ψωμόπουλο (δική του, ήταν η ιδέα), για την ενορχήστρωση και τα καταπληκτικά μπουζούκια του. Όσο για την οικογένεια της Aspect4music, θα πω μόνο, ότι αισθάνομαι τυχερός, που μπορώ, με πλήρη αρμονία, να συνεργάζομαι μαζί τους, και να βγαίνουν τέτοιες δουλειές, άκρως συγκινητικές και βιωματικές για εμένα, στο ευρύ κοινό», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης!

 

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι, και να μαθαίνουν οι νεότεροι, το «Σε Τούτο το Στενό», του Γρηγόρη Μπιθικώτση, από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, κυκλοφορεί από την Aspect4music.

 

 

 

0