Μόλις πέντε λεπτά είναι ικανά να σας πείσουν πως η Αθήνα τη νύχτα είναι μια μαγευτική πόλη.

 

Ο Ελληνας filmaker και φωτογράφος, Αλέξανδρος Μαραγκός, μας παρουσιάζει την πόλη μέσα από τα δικά του μάτια, εστιάζοντας σε σημεία αναφοράς της.

 

Από την Ακρόπολη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και από την Ακαδημία Αθηνών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αυτή είναι η Αθήνα, τη νύχτα.

 

«City of Athens – A Portrait of a Changing Metropolis», είναι ο τίτλος της ταινίας μικρού μήκους του κ. Μαραγκου, που αποτελεί «πορτρέτο μιας μεταβαλλόμενης μητρόπολης».

 

Οι λήψεις της μικρής ταινίας πάρθηκαν εξ ολοκλήρου από τις ψηλότερες στέγες, λόφους και βουνά της πόλης κατά την διάρκεια της νύκτας, σε περίοδο 90 ημερών και εξερευνά τον αστικό πυρήνα, της πόλης.

Όλο το video αποτελείται αποκλειστικά από φωτογραφίες που ενώθηκαν με μία πρωτοπόρα τεχνική που λέγεται «hyperlapse» και δημιουργήθηκε αυτο το καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως για πρώτη φορά η ελληνική αστυνομία έδωσε άδεια γυρίσματος για την ταράτσα της έδρας της.

 

 

Ο φωτογράφος Αλέξανδρος Μαραγκός ανοίγει την καρδιά του στην κάμερα του ΑΝΤ1 και μιλάει για το αριστούργημά του.

http://www.ant1news.gr/news/-/article/497675/apokleistiko-o-dimioyrgos-toy-viral-binteo-me-ti-nyxterini-athina-ston-ant1-binteo-

 

Πηγή

 

 

0