To TAF/The Art Foundation φιλοξενεί την έκθεση kontakt, όπου παρουσιάζονται οι δουλειές 20 σύγχρονων καλλιτεχνών, σε επιμέλεια των ιστορικών τέχνης Ιωάννας Άντζακα και Μαρίνας Ζιάβρα.

 

 

Σημείωμα επιμελητών

kontakt < contactus:
1. άγγιγμα (άυλο ή φυσικό)
2. μετάδοση (μιας σκέψης, ενός συναισθήματος, μιας ασθένειας;)

 

 

Άραγε η επαφή επιτρέπεται πια μόνο με τα μάτια;

Η επαφή, μια από τις βασικότερες ανάγκες ενός ανθρώπου, έχει μία ιδιαίτερη θέση στη ζωή μας καθώς η μη λεκτική επικοινωνία έχει εδραιωθεί πριν την ομιλία και είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη, ακόμη και εάν κάποιες φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε. Ο άνθρωπος διαθέτει μία εγγενή ικανότητα να αναγνωρίζει και να εκφράζει συναισθήματα μέσω της ανθρώπινης επαφής και ενίοτε να τα σωματοποιεί ενστικτωδώς.

Οι άνθρωποι διψάμε για επαφή, για αλληλεπίδραση, για άμεσα ερεθίσματα · είτε είναι με άλλους ανθρώπους, είτε με την ίδια την τέχνη. Στις μέρες μας, όμως, φαίνεται πως η έννοια της επαφής συνεχώς αναδιαμορφώνεται και ως εκ τούτου δημιουργείται μια επιτακτική ανάγκη για τον επαναπροσδιορισμό της στη σύγχρονη πραγματικότητα, πόσο μάλλον ύστερα από τις παγκόσμιες εξελίξεις.

 

Παρατηρείται, λοιπόν, ένα ενδιαφέρον δίπολο· από τη μία η υπερβολική επικοινωνία που -μοιραία- οδηγεί στην ασφυκτική τριβή, στη σύγκρουση, στη δυσαρμονία, ενώ από την άλλη η αποφευκτική επαφή ή αλλιώς η έλλειψη της που οδηγεί στην αποξένωση, στην απομόνωση, στην καχυποψία.

Παρ’ όλ’ αυτά, κάθε είδους επαφή δύναται να ευδοκιμήσει εάν βρεθεί η χρυσή τομή που θα σεβαστεί τη ξεχωριστή φύση της και θα επιφέρει, έτσι, την ευχαρίστηση, την ικανοποίηση, την ισορροπία. Άλλωστε η επιθυμία για την ανθρώπινη επαφή, όποια και αν είναι η έκφανση της, θα παραμείνει για πάντα ακατάσβεστη. «Μονάχα με μια φλογερή υπομονή, θα κατακτήσουμε την θαυμάσια ευτυχία».

 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Babak Ahteshamipour, Δωροθέα Αμέντα, Αγγελική Γερμακοπούλου, drunkR, DUSB, Βασίλης Θαλασσινός, Παναγιώτης Καμπύλης, EvinaKat, Θοδωρής Λάιος, Πάνος Μπάκας, Νίκος Νέσκες, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σοφία Παπαδοπούλου, Peter Shevchenko, Vasilis Sjögren Tzanetopoulos, Sotiris Fen, Βασίλης Στόγιας, Φαίδρα Χάρδα, Κατερίνα Χρήστου 

 

Χορευτική performance: Κατερίνα Αθανασιάδη

 

 

Concept – Οργάνωση – Επιμέλεια – Επικοινωνία: Ιωάννα Άντζακα & Μαρίνα Ζιάβρα

 

 

Λόγω των μέτρων για τον Covid-19, η είσοδος του κοινού στον χώρο θα γίνεται σταδιακά και για ορισμένο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας. Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα παρευρεθέντων ατόμων: 40

 

 

Πληροφορίες:

Διάρκεια Έκθεσης:  1 – 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ωράριο Έκθεσης: Τρίτη έως Κυριακή 17:00 – 22:00

Τοποθεσία:  TAF / the art foundation, Νορμανού 5, Αθήνα

 

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

Κρατήσεις:  http://www.theartfoundation.gr