Την Παρασκευή, 27/04/2018 και ώρα 18.30 στο Grand Hotel Palace, στη  Θεσσαλονίκη, οι εκδόσεις ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονiκης και τα Παιδικά χωριά SOS Πλαγιαρίου, πραγματοποιούν την επίσημη παρουσίαση ενός παραμυθιού διαφορετικού απ’ όλα τα άλλα, με τίτλο “FAIRPLAY o Nεραϊδοακρίδος”.

Ένα βιβλίο, κατά της Αθλητικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, της ξενοφοβίας και υπέρ του «ευ αγωνίζεσθαι», το οποίο εμπνεύστηκαν, έγραψαν και εικονογράφησαν 18 παιδιά Δημοτικού για όλα τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά!

 

 

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  •         H Aθλητική Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Λιάσσου
  •        Οι διακεκριμένοι αθλητές και Ολυμπιονίκες-σύμβολα του FAIRPLAY

Νίκος Γκάλης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Ανδρέας Κατσαρός, Τασούλα Κελεσίδου, Γιώργος Κούδας, Ντίνος Κούης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Βούλα Πατουλίδου, Μπάνε Πρέλεβιτς, Βασίλης Χατζηπαναγής

 

Την εκδήλωση θα συντονίσουν:

ο δημοσιογράφος Νίκος Πετρουλάκης & η παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου

 

Το βιβλίο απέσπασε ήδη τις καλύτερες κριτικές, δεδομένου ότι όταν τα παιδιά γράφουν… απαντούν ηχηρά! Έτσι, οι μικροί συγγραφείς μας δείχνουν τον δρόμο και τον τρόπο για να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων, οι εικόνες των άδειων ποδοσφαιρικών γηπέδων και για το πως ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει επιτέλους να γίνει ένα κατ’ ουσία κομμάτι του πολιτισμού μας.

Η ιδέα για την έκδοση του βιβλίου ολοκληρώθηκε μέσα από την κινητοποίηση και τη συλλογική προσπάθεια των παιδιών και των γονιών τους, προκειμένου να διαδοθούν τα μηνύματα του παραμυθιού, αλλά και να επιτευχθεί ο σκοπός της έκδοσής του, που είναι η οικονομική στήριξη φορέων για την προστασία και τη στήριξη της ανηλικότητας, των Παιδικών Χωριών SOS και της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών.

Η έκδοσή του έχει τεθεί ήδη υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της UNESCO.

Έμπνευση – Δημιουργία:

Χριστιάνα Παναγοπούλου-Κορομάντζου, Παναγιώτης Ευθυμίου

(Μαθητές Δημοτικού)

Επιμέλεια Έκδοσης:

Μαργαρίτα Στενιώτη (Εφέτης, τ. Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.),

Ιωάννης Παναγόπουλος (Αν. Αθλητικός Εισαγγελέας)

 

Εικονογράφηση (Μαθητές Δημοτικού):

Αναστασία Προδρομίδου, Ανδρέας Τζανάκης, Αργυρώ Κωτουλοπούλου, Αριστείδης Βουλγαρίδης, Βάνα Τζαβέλλα, Δέσποινα Καμπάνη, Δημήτρης Πελέκος, Ερμίνα Χριστοφόρου, Ευαγγελία Λερίδη, Ευγενία Ρεμούνδου, Κατερίνα Μισιρλή, Νικόλας Ευθυμίου, Ρίτα Ιωαννίδου, Σοφία Μάμα, Φρειδερίκη Καζαμία, Χριστίνα Κορωναίου

 

 

“Fairplay ο Νεραϊδοακρίδος”

Σελίδες: 34

Διαστάσεις: 24Χ22

Βιβλιοδεσία (Σκληρό)

Τιμή: 9,80 €

ISBN: 978-618-5033-70-5

 

 

0