Η πόλη ως πρωταγωνιστής στην «Τριλογία της Αθήνας»: η Ευτυχία Γιαννάκη παρουσιάζει την αστυνομική της Τριλογία στο βιβλιοπωλείο Little Tree στο Κουκάκι.

 

 

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 19:30, οι εκδόσεις Ίκαρος και το Little Tree Books & Coffee σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην «Τριλογία της Αθήνας» (Στο πίσω κάθισμα, Αλκυονίδες μέρες, Πόλη στο φως) της Ευτυχίας Γιαννάκη, με ήρωα τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.

 

 

Η Ευτυχία Γιαννάκη συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πανταζόπουλο για την «Τριλογία της Αθήνας» εστιάζοντας στον ρόλο της πόλης στα μυθιστορήματά της.

 

Η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

 

Little Tree Books & Coffee | Καβαλλότι 2, Αθήνα 117 42 | Τ. 21 0924 3762

 

 

 

 

Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ

 

“…Με την Πόλη στο φως επιχειρεί αυτή τη φορά η Ευτυχία Γιαννάκη να εισδύσει στα άδυτα της νεοελληνικής πραγματικότητας και ιδιοσυστασίας και στις πιο σκοτεινές υποθέσεις που μπορούν να εκτυλιχθούν στις γειτονιές και τις γωνιές της Αθήνας. Παίζοντας αντιστικτικά με το φως της πόλης και τη σκοτεινιά του εγκλήματος και των παθογενειών της εποχής μας, η συγγραφέας, ολοκληρώνοντας την «Τριλογία της Αθήνας», καταφεύγει στην προσφιλή πρακτική που ακολούθησε και στα δύο προηγούμενα βιβλία.”

Πόλυ Κρημνιώτη, Αυγή

 

«Η συγγραφική δύναμη της Γιαννάκη φαίνεται στη διείσδυση στην ψυχολογία των ανθρώπων… Οι Αλκυονίδες μέρες είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που γράφτηκαν για την κρίση».

Βασίλης Βασιλικός, Εφημερίδα Νέα Σελίδα

 

“…Η Ευτυχία Γιαννάκη ολοκληρώνει με την Πόλη στο φως την πολύ πετυχημένη «τριλογία της Αθήνας» με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο. Τα βιβλία της βρήκαν ανταπόκριση από το κοινό χάρη στην επαφή τους με τη σύγχρονη αθηναϊκή πραγματικότητα σε ένα επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό, ακόμα και αισθητικό.”

Άθως Δημουλάς, Περιοδικό Κ

 

“…Οι Αλκυονίδες μέρες είναι πολύ καλύτερο βιβλίο από πολλά αστυνομικά της Σκανδιναβίας. Απαντώντας στο ερώτημα του τίτλου αν η ελληνική αστυνομική λογοτεχνία έχει λόγο να χαίρεται με την έκδοση των Αλκυονίδων ημερών και τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο απαντούμε με σιγουριά ΝΑΙ.”

Δημήτρης Μαστρογιαννίτης, Athens Voice

 

“…Η «μαύρη τύχη» της μαύρης κοπέλας συναντιέται με τη μαύρη τύχη του λευκού εργάτη, και αυτό είναι που θέλει να τονίσει η Ευτυχία Γιαννάκη: στη ζωή, μα και στη λογοτεχνία, ο θάνατος ενίοτε είναι θέμα συμπτώσεων.”

Φίλιππος Φιλίππου, Το Βήμα

 

“…Με επίκεντρο το έγκλημα, η Ευτυχία Γιαννάκη δημιουργεί ένα ψυχογράφημα μιας πρωτεύουσας σε κρίση όπου η ζέστη λείπει από τα παγωμένα διαμερίσματα και τις ανθρώπινες σχέσεις, ενώ σε ένα δεύτερο επίπεδο η συγγραφέας συνδέει το αρχετυπικό μοτίβο των οικογενειακών μυστικών με το ίδιο μυστήριο και την προσωπική ιστορία του αστυνόμου Κόκκινου.”

Σάκης Ιωαννίδης, Καθημερινή

 

“…Η Γιαννάκη προσπαθεί να μας εξηγήσει πώς ο δολοφόνος φτάνει στο έγκλημα, όχι για να τον δικαιολογήσει, αλλά για να καταλάβει και να καταλάβουμε τι μας ωθεί στη βία και στην εκδίκηση.[…] Αν το πρώτο αστυνομικό της Γιαννάκη έκανε εντύπωση, το δεύτερο μας κάνει να πούμε με σιγουριά ότι βρήκαμε φλέβα χρυσού για το ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα.”

Αλέξανδρος Στεργιόπουλος, Το περιοδικό

 

 

 

 

0