Μιλάμε για τη ΔΕΠΥ! – Παρασκευή 16 Απριλίου ⏰ 19:00 – Δωρεάν παρακολούθηση μέσω FACEBOOKLIVE και YOUTUBE.

 

#OnlineΟμιλία

Μιλάμε για τη ΔΕΠΥ!
Παρασκευή 16 Απριλίου στις 19:00

Ελεύθερη παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας των Public

#PublicEventsGoSocial

FACEBOOKLIVE & YOUTUBE

 

Ειδικός Παιδαγωγός και συγγραφέας Φώτης Παπαναστασίου συναντά τη γνωστή δημοσιογράφο Εύη Φραγκάκη σε ένα live event των Public για τη ΔΕΠΥ.

???? Παρασκευή 16 Απριλίου ⏰ 19:00′

  • Τι είναι η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/& Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ);
  • Ποια είναι τα συμπτώματα της;
  • Σε τι ποσοστό απαντάται;
  • Πώς την αναγνωρίζουν γονείς & εκπαιδευτικοί;

Σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα απαντά ο Ειδικός Παιδαγωγός και Συγγραφέας Φώτης Παπαναστασίου, την Παρασκευή 16/4 στις 19:00, σε μία online συζήτηση μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και YouTube.

Παράλληλα, ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο του «ΔΕΠΥράζει», που έγινε best seller (7η έκδοση) από τον 1o μήνα της κυκλοφορίας του, και εξηγεί πώς βοηθά γονείς και εκπαιδευτικούς, απαντώντας στις ερωτήσεις σας live.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τον Γιώργο Στάθη Πρόεδρο του Σωματείου Διερμηνέων ΕΝΓ & ιδρυτή της «Hands Up Agency».

 

##GIVEAWAY##
2 βιβλία ΔΕΠΥράζει θα κληρωθούν κατά τη διάρκεια του live σε 2 τυχερούς που θα κάνουν ένα σχόλιο ή μία ερώτηση.

Σημείωση: Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη της παρουσίασης και οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα.

 
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά στο Facebook πατήστε εδώ.
(Επιλέξτε “Λήψη Υπενθύμισης” για να ενημερωθείτε λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδήλωση). 
 
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά στο Youtube πατήστε εδώ.
(Επιλέξτε “Λήψη Υπενθύμισης” για να ενημερωθείτε λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδήλωση). 
 
 

Το Βιβλίο

Φώτης Παπαναστασίου
∆ETTYράζει
Πρακτικός οδηγός για γονείς
και εκπαιδευτικούς
Σχήμα: 21 χ 28
Σελίδες: 311
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-635-034-4
Λ.Τ.: 29,90 €

 

Πρόγραμμα Υποστήριξης και Παρέμβασης
σε παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής
ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)

Μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο έργο του «Μαθησιακές Ευκολίες», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πεδίο» το 2017, ο ειδικός παιδαγωγός Φώτης Παπαναστασίου επιστρέφει με το ΔΕΠΥράζει. Ένα βιβλίο που καταπιάνεται με μια από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες διαταραχές συμπεριφοράς, τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), η οποία παρεμποδίζει την ψυχοκοινωνική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη του παιδιού, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους γονείς και στην οικογένειά του, και δυσκολεύει σημαντικά το έργο των εκπαιδευτικών στο σχολείο.

Με θεωρητικές γνώσεις, τρόπους ανίχνευσης της διαταραχής, ασκήσεις και δραστηριότητες, το «ΔΕΠΥράζει» επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές με ΔΕΠΥ να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, την κοινωνική τους ένταξη και τη διαχείριση της συμπεριφοράς τους.

Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος, εκτός από τη θεωρία, παρουσιάζονται η συμπτωματολογία και οι ενδείξεις της ΔΕΠΥ, και διευκρινίζονται όροι και έννοιες που αφορούν τη διαταραχή. Περιγράφονται επίσης οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ΔΕΠΥ ανά τομέα και η κλινική εικόνα τους ανά ηλικία.

Το δεύτερο και το τρίτο μέρος είναι δύο πρακτικοί οδηγοί για εκπαιδευτικούς και γονείς αντίστοιχα. Ο οδηγός εκπαιδευτικού περιλαμβάνει τους τομείς: Ενημέρωση του εκπαιδευτικού και της σχολικής τάξης, Οργάνωση της τάξης, Προσαρμογή της διδασκαλίας, Διαχείριση συμπεριφοράς στην τάξη, Συνεργασία με τους γονείς. Ο οδηγός γονέα αποτελείται από τους τομείς: Γενικές οδηγίες, Κανόνες και οδηγίες, Τιμωρίες – Συνέπειες – Έπαινοι – Ανταμοιβές, Μελέτη μαθημάτων, Οργάνωση και Υπευθυνότητα, ΔΕΠΥ και Ψέμματα, Τρόποι να μιλήσετε στο παιδί για τη ΔΕΠΥ.

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου προτείνει ασκήσεις υποστήριξης και παρέμβασης: Ασκήσεις ενίσχυσης επιτελικών λειτουργιών, Ασκήσεις ενίσχυσης συγκέντρωσης και προσοχής, Ασκήσεις διαχείρισης χρόνου και χρονικού προσανατολισμού, και Ασκήσεις ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και διαχείρισης συναισθημάτων. Οι ασκήσεις αυτές, που έχουν δοκιμαστεί για πολλά χρόνια, με θετικά και πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου, και μπορούν να δοθούν τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους γονείς.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την έγκαιρη ανίχνευση της ΔΕΠΥ αλλά και για τη δημιουργία ειδικών προγραμμάτων υποστήριξης και παρέμβασης τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

 

Ο Συγγραφέας

Ο Φώτης Παπαναστασίου είναι ειδικός παιδαγωγός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία. Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε τμήματα ένταξης και σε ειδικά δημοτικά σχολεία. Έχει εργαστεί με τα παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός κ.λπ. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες παρουσιάζοντας θέματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και τη Σχολική Ψυχολογία, και είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας www.eidikospaidagogos.gr. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί σε πλήθος εφημερίδων, περιοδικών, ιστοσελίδων, καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές.