Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έρης Ρίτσου “ΚΑΤΙ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ”  την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στις 6:00 μ.μ στο ΙΑΝΟS café.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

 

Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας

Ανδρέας Μιχαηλίδης, συγγραφέας-αφηγητής

Θάλεια Καραμολέγκου, ραδιοφωνική παραγωγός Athens Voice Radio 102.5

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα | Τηλ. 210 3217917

 

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Έρη Ρίτσου

“ΚΑΤΙ ΚΡΕΜΕΤΑΙ

ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ”

ISBN: 978-960-04-4867-2, σελ. 192, τιμή: 12.00 €, Νοέμβριος 2017

 

Μια κρύα μέρα του Γενάρη, στο νησί, ένας πατέρας με τον μικρό του γιο βλέπουν κάτι να ανεμίζει στην κορυφή του λόφου. Ένα γυναικείο σώμα κρέμεται απ’ τις μεγάλες κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μια νέα κοπέλα έχασε τη ζωή της. Αυτοκτονία ή φόνος; Το σημείωμα που βρίσκεται στο σπίτι της παραπέμπει σε αυτοκτονία. Είναι όμως; Για κάποιους το σημείωμα δεν φτάνει για να αποδεχτούν αυτή την εκδοχή. Αλλά οι υποψίες τους δεν αρκούν ώστε να την αμφισβητήσουν. Τα στοιχεία, ανύπαρκτα. Οι εμπλεκόμενοι, πολλοί. Η υπόθεση, σκοτεινή, περιπλέκεται όλο και περισσότερο καθώς σκηνές ζηλοτυπίας, ενδείξεις εκβιασμού και πληροφορίες για ναρκωτικά και περίεργες δοσοληψίες με τις απέναντι τουρκικές ακτές έρχονται στο φως.

Η αστυνομική έρευνα που ξεκινά μέσα στο σκοτάδι διεξάγεται παράλληλα με κάποιες σπουδαίες αλλαγές στη ζωή της Μαρίας Γεωργίου, της νεαρής αστυνόμου που γνωρίσαμε στο μυθιστόρημα Ο νεκρός δολοφονήθηκε. Η έρευνα θα αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι αρχικά φαινόταν, και στην προσπάθειά της να λύσει τον γρίφο η Μαρία Γεωργίου θα ανακαλύψει πως κατά κάποιον τρόπο εμπλέκεται προσωπικά στην υπόθεση.

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Έρη Ρίτσου γεννήθηκε το 1955 στο Bαθύ και μεγάλωσε στο Kαρλόβασι της Σάμου. Είναι κόρη της γιατρού Γαρυφαλιώς Γεωγιάδου-Pίτσου και του ποιητή Γιάννη Pίτσου. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Eθνική Tράπεζα της Eλλάδας. Συνταξιούχος πια, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Σάμο και στην Αθήνα. Έχει μια κόρη, τη Λητώ, και πολλούς καλούς φίλους.

 

Άλλα βιβλία της για μεγάλους

Γιατρός επαρχίας, Κέδρος, 2004

Μυστικά και αποκαλύψεις, Κέδρος, 2006

O νεκρός δολοφονήθηκε, Κέδρος, 2016

 

για παιδιά

Οι τρεις βασιλοπούλες, Κέδρος, 2001

Η καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα βρήκε την ευτυχία, Κέδρος, 2002, 2017

Η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν έτρωγε το φαγητό της, Κέδρος, 2010

Η μαύρη πεταλούδα, Κέδρος, 2015

Μπαλού, Γκαλού, Νταλού: τρεις φίλοι παχουλοί που αλλάξανε βιολί, Κέδρος, 2016

 

 

0