Το Σάββατο 19 Μαΐου γιορτάσαμε τον ερχομό του βιβλίου της Ανθής Βαφειάδη « Ένα στραγάλι πήρε τον κατήφορο… και σώζει το περιβάλλον»  των Εκδόσεων Διάπλους στην Αθήνα! Και κάπως έτσι το στραγάλι ξεκινάει το μαγικό του ταξίδι…

 

Δημοσιογραφική κάλυψη: Μιχάλης Λεωτσάκος

Φωτογραφική κάλυψη: Marianna Diak

 

Με την καταπληκτική συμμετοχή του νηπιαγωγείου Παλλάδιο και των ηθοποιών Δώρα Χουρσανίδου και Βασίλη Τριαντάφυλλου η Ανθή Βαφειάδη μας παρουσίασε την περιπέτεια του στραγαλιού σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία…! Φυσικά η παρουσία των αξιότιμων Γρήγορη Βαλτινού και του Μέμου Μπεγνή,  έδωσαν μια πινελιά αφήγησης και μουσικής που απογείωσε την ιστορία αυτή!

Τα παιδιά αλλά και οι γονείς με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εκδήλωση με κάθε λεπτομέρια, το διασκέδασαν, και στο τέλος η συγγραφέας αλλά και οι ηθοποιοί συνομίλησαν με τον κόσμο, φωτογραφήθηκαν και υπέγραψαν βιβλία.

Αλλά   οι Εκδόσεις Διάπλους και η συγγραφέας Ανθή Βαφειάδη δεν στάθηκαν μόνο στην τόσο ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αλλά ενήργησαν και στο καλωσόρισμα του κόσμου με τον πιο γλυκό τρόπο! Με ποιο τρόπο;

 

Με αναμελιά, δύναμη, δημιουργική ενέργεια = ανεμόμυλος

Με αγάπη = καρδούλα

Με γλύκα, προσφορά και μπόλικη τσαχπινιά = καραμελο-φουστανάκι κέρασμα.

 

 Το Polis Art Café γέμισε με γλυκές αλχημείες κι ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων περίσσευε ή όπως αναφέρει ο κύριος Βαλτινός…

“Ας δούμε αυτή την ιστορία με τα μάτια της παιδικής μας ψυχής, που δεν μας εγκαταλείπει ποτέ, για να βρούμε την ελπίδα που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας”

Η προσπάθεια της  Ανθής Βαφειάδη δείχνει ότι το παιδικό βιβλίο στην Ελλάδα σημειώνει βήματα προόδου και εξέλιξης αναφορικά με το παρελθόν.

Το βιβλίο της Ανθής Βαφειάδη, σε εικόνες Νίκου Θεοδώρου, μουσική του Δήμου Βουγιούκα και παραγωγή του Απόστολου Μόσιου σε αφήγηση του Γρηγόρη Βαλτινού , Μέμου Μπεγνή και Νάντιας Κοντογεώργη κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Διάπλους .

 

 

0