Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη, Ερασιτέχνης επαναστάτης-Προσωπική μυθιστορία”.

 

«Ονόμασα την αφήγησή μου μυθιστορία γιατί γράφοντας κατάλαβα ότι η ανάπλαση των περασμένων δεν στηρίζεται μόνο στη μνήμη, μα και στη φαντασία, μια φαντασία ενεργή, που μπορεί να ανασκαλεύει τα συναισθήματα χωρίς όμως να ψεύδεται για τα γεγονότα».

 

 

Το βιβλίο

Απόστολος Δοξιάδης

Ερασιτέχνης επαναστάτης

Προσωπική μυθιστορία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αυτοβιογραφία / Μαρτυρία

ISBN: 978-960-572-267-8

ΣΕΛΙΔΕΣ: 1064

ΣΧΗΜΑ: 15 Χ 24 εκ.

Μαλακό εξώφυλλο

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Δημήτρης Χαντζόπουλος

ΤΙΜΗ: 27,70 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

Διαθέσιμο και σε ebook

 

Ο Απόστολος Δοξιάδης ιστορεί τη ζωή του από τα πρώτα παιδικά χρόνια μέχρι την ενηλικίωση. Στο επίκεντρο της αφήγησης βάζει την παρατήρηση, την εμπειρία και αργότερα την πράξη της πολιτικής. Το σκηνικό είναι η ταραγμένη Ιστορία της Ελλάδας από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 ως την αρχή της Μεταπολίτευσης. Σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει προς το χειρότερο, ένα παιδί προσπαθεί να καταλάβει αυτό που οι μεγάλοι γύρω του βιώνουν ως μια άστατη κοινοβουλευτική δημοκρατία, ενώ, ωριμάζοντας, διαμορφώνει τον χαρακτήρα και τις ιδέες του σε συνεχή διάδραση με τα γεγονότα.

Το πραξικόπημα του Απριλίου του 1967 φέρνει δραματικές αλλαγές στον τόπο αλλά και στην οικογένεια του αφηγητή, που τον στρέφουν στον δρόμο της πολιτικής ένταξης. Η κορύφωση του φοιτητικού κινήματος τον βρίσκει ενεργό στην αντίσταση κατά της δικτατορίας, μέσα στον κόσμο της Αριστεράς, με τα μεγαλεπήβολα οράματα, τις θεωρητικές αναζητήσεις και τις ατέλειωτες έριδες, δοσμένο σε έναν αγώνα που άλλοτε φαίνεται συγκλονιστικός και άλλοτε χωρίς ελπίδα, αλλά συνεχώς αναγκαίος και μόνιμα επικίνδυνος.

Ο Ερασιτέχνης επαναστάτης είναι μια εξομολογητική ιστορία ενηλικίωσης και μια συναρπαστική περιπέτεια. Παράλληλα όμως είναι ένας στοχασμός για την πρόσφατη Ιστορία του τόπου, τη φύση των ακραίων καταστάσεων και της ριζοσπαστικής πολιτικής που τρέφουν, όπως και για τη μοίρα της γενιάς που διαπλάστηκε στα χρόνια της δικτατορίας, μιας γενιάς που αφήνει έντονα τα σημάδια της και στο σήμερα.

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο Απόστολος Δοξιάδης γεννήθηκε το 1953. Σπούδασε μαθηματικά και ασχολήθηκε με το θέατρο και τον κινηματογράφο, πριν στραφεί στην πεζογραφία. Ανάμεσα στα συγγραφικά του έργα είναι το μυθιστόρημα Ο θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ και το graphic novel Logicomix, που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες.

 

Βιβλία του Απόστολου Δοξιάδη στον Ίκαρο:

Λέγοντας και ξαναλέγοντας (2017)

Μακαβέττας (1988, Α΄ Έκδοση στον Ίκαρο 2010)

Logicomix (2008)

Από την παράνοια στους αλγόριθμους (2006)

 

 

0