Από τις εκδόσεις Δωδώνη κυκλοφορεί η συλλογή ποιημάτων του Χαράλαμπου Μαρκέτου με τον γενικό τίτλο “Ποιητικά”. 

 

«Ποιητικά»

Εδώ, ο λόγος επιστρέφει θριαμβευτικά στον αρχικό προορισμό του. Στην πηγαία έκφραση του «καθαρού συναισθήματος», χωρίς άσκοπους εσωτερισμούς και περιττές νοηματικές ακροβασίες, με θαυμαστή σαφήνεια και απόλυτη προσήλωση στις υψηλές απαιτήσεις της μέγιστης όλων των τεχνών: της ποίησης.

Εδώ, έκπληκτος ο αναγνώστης ξαναβρίσκει τη γαλήνη της αρμονίας του ρυθμού, την ισορροπία των εκφραστικών μέσων, της  θεματολογίας και του αυθεντικού λυρισμού, άρτια δοσμένα μέσα από τον αιώνιο Ελληνικό Λόγο. Eδώ, στον τόπο που ο άνθρωπος κατάφερε για πρώτη φορά να μετατρέψει την υπερκόσμια μουσική της δημιουργίας σε μια πανανθρώπινη γλώσσα.

 

΄΄Δεν ξέρω αν ονειρεύτηκα την ερημιά του κόσμου.

Τους στεναγμούς αν άκουσα, θρηνητικούς, της γης.

Ίσως να ήταν ο λυγμός της μοναξιάς, εντός μου.

Σπαρακτικός αντίλαλος αμέρευτης κραυγής.΄΄

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Σειρά: Ελληνική Ποίηση

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΡΚΕΤΟΣ

“ΠΟΙΗΤΙΚΑ”

ΤΙΜΗ: 7,20 Ε        ΣΕΛΙΔΕΣ:96      

ISBN:978-960-558-215-9

ΔΕΙΤΕ: http://www.dodonipublications.gr

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Χαράλαμπος Μαρκέτος, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και τελείωσε τα γυμνασιακά του χρόνια. Ακολούθησαν οι σπουδές στην Ιατρική και στην ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας. Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τα τελευταία χρόνια είναι διευθυντής – πνευμονολόγος σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Αυτή είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή, από παλιά και νεότερα ποιήματα.

 

0