Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο “Επαναστάσεις” των Felix Chartreux, Maud Chirio, Vincent Lemire, Eugenia Palieraki σε μετάφραση Ιωάννη Καυκιά και επιμέλεια Μαρίας Γουρνιεζάκη.

 

Όλοι γνωρίζουμε τη Γαλλική και τη Ρωσική Επανάσταση, όμως υπήρξαν πολυάριθμες επαναστάσεις στη διάρκεια των αιώνων. Το βιβλίο, γραμμένο από σύγχρονους ιστορικούς, είναι μια διεθνής αλλά και μοναδική προσέγγιση που σκιαγραφεί μερικές από τις κυριότερες επαναστάσεις, οι οποίες σημάδεψαν την παγκόσμια πολιτική ιστορία. Σε κάθε κεφάλαιο αναλύονται οι παράμετροι, οι ιδιαιτερότητες και τα κοινά χαρακτηριστικά αυτών των κινημάτων.

 

Από την κατάληψη της Βαστίλλης στην εγκαθίδρυση της Παρισινής Κομμούνας, από τα σοβιέτ της Πετρούπολης στην είσοδο των μπαρμπούδος στην Αβάνα, από την Άνοιξη των Λαών στις διαδηλώσεις της πλατείας Ταχρίρ… Από τον 17ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, επαναστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη σε όλες τις ηπείρους.  Με σύντομο, περιεκτικό και εκλαϊκευμένο τρόπο, αναδεικνύονται οι ιδέες, τα επαναστατικά σύμβολα, οι τακτικές, τα συνθήματα αλλά και η αλληλεπίδρασή τους.

 

Ένα πανόραμα των επαναστάσεων, ένα άλμα στο παρελθόν των τελευταίων τεσσάρων αιώνων, για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς, πότε και γιατί οι λαοί ξεσηκώνονται ώστε να γράψουν ιστορία!

 

 

Τίτλος   Επαναστάσεις

Συγγραφέας      Felix Chartreux, Maud Chirio, Vincent Lemire, Eugenia Palieraki

Μεταφραστής  Ιωάννης Καυκιάς

Επιμελητής         Μαρία Γουρνιεζάκη

ISBN      978-960-605-554-6

Barcode               9789606055546

Τιμή με ΦΠΑ      16.60 €

Σελίδες 312

Κατηγορία          Ιστορία – Φιλοσοφία – Πολιτισμοί

Format Paperback

Μέγεθος             150 x 230

Χώρα προέλευσης           Γαλλία

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα Felix Chartreux

Υποψήφιος διδάκτωρ, ειδικευμένος στην πολιτιστική ιστορία της ΕΣΣΔ, διδάσκει στο γαλλικό πανεπιστημιακό κολέγιο της Πετρούπολης.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Maud Chirio

Ιστορικός, επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο  του Paris-Est Marne-la-Valle, ειδικευμένη στη σύγχρονη ιστορία της Βραζιλίας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Vincent Lemire

Επίκουρος καθηγητής  στο πανεπιστήμιο του Paris-Est Marne-la-Valle, ειδικευμένος στην ιστορία της Ιερουσαλήμ και της σύγχρονης Μέσης Ανατολής.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Eugenia Palieraki

Ιστορικός, επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Cergy-Pontoise, ειδικευμένη στην πολιτική ιστορία της Λατινικής Αμερικής.

 

0