Από τις εκδόσεις Ενάλιος κυκλοφορεί το βιβλίο του Γκονζάγκ Σαιν Μπρι “Αριστοκράτες Επαναστάτες” 

 

 

Το βιβλίο

“ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ”

Γκονζάγκ Σαιν Μπρι

Σειρά: Ιστορικά θέματα

Σελίδες: 416

Τιμή: 14,90

1η κυκλοφορία: 2019

ISBN: 978-960-536-581-3

Κωδικός είδους: ΕΝ 994

1η έκδοση:  5.000 αντίτυπα

 

“ Όταν κάποιος βαδίζει με διαφορετικό βηματισμό από τους συντρόφους του, αυτό σημαίνει ότι ακούει ένα άλλο τύμπανο”

ΘΟΡΩ

 

Τί σημαίνει αριστοκράτης επαναστάτης; Για τον Γκονζάγκ Σαιν Μπρι  είναι ο αντικονφορμιστικής που επιλέγει έναν δρόμο έξω από τον κόσμο από τον οποίο προέρχεται. Εκφράζει τη διαφορετικότητά του με τον τρόπο του Ονορέ ντε Μπαλζάκ: ‘Εγώ ανήκω στο κόμμα της αντιπολίτευσης που λέγεται ζωή!’

 Συρανό ντε Μπερζεράκ, Ολυμπία ντε Γκουζ, Λόρδος Βύρων, Μαντάμ ντε Σταέλ, Λέων Τολστόϊ, Σαβορνιάν ντε Μπράτζα, Άμπντ ελ- Καντέρ, Νέλσον Μαντέλα, Λουκίνο Βισκόντι, Σιμόν ντε Μπωβουάρ και μια ακόμη πλειάδα σημαντικών προσωπικοτήτων, όλοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, επέλεξαν μιαν άλλη ζωή, απορρίπτοντας τα προνόμια της τάξης τους για να φορέσουν το ένδυμα της ελευθερίας όπως την φαντάστηκαν αυτοί, για να ριχτούν σε έναν αγώνα που τον θεώρησαν δίκαιο και ανθρωπιστικό. Ενώ δεν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ τους, ωστόσο μπορεί κανείς να τους κατατάξει στην ίδια αδελφότητα.

Την αδελφότητα των γενναίων, αυτών που δεν φοβήθηκαν να γυρίσουν την πλάτη στο παλιό, στο συντηρητικό, στο απάνθρωπο, αυτών που άλλαξαν την Ιστορία.

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο Γκονζάγκ Σαιν Μπρι, συγγραφέας, ιστορικός  και δημοσιογράφος, έχει γράψει πενήντα έργα, από τα οποία είκοσι είναι βιογραφίες. Το 2002 του απονεμήθηκε το Βραβείο Interallie για το μυθιστόρημα Οι Γέροντες του Μπράϊτον, και το 2016 το Βραβείο Ούγος Καπέτος για το σύνολο του έργου του. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Δάσους των Βιβλίων και του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Καμπούρ.

 

 

 

0