Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το νουάρ μυθιστόρημα του Haylen Beck “Εφιάλτης στην Αριζόνα” σε μετάφραση Βάσιας Τζανακάρη.

 

Ο βασιλιάς του ιρλανδικού νουάρ Stuart Neville υπογράφει ως Haylen Beck ένα αγωνιώδες, σπιντάτο θρίλερ για τον αγώνα μιας γυναίκας να σώσει ό,τι αγαπά κόντρα στο αδιανόητο κακό. Η τέλεια απόδρασή της πρόκειται να μετατραπεί σ’ έναν ασύλληπτο εφιάλτη…

 

Η Όντρα θέλει απλώς να φτάσει στην Καλιφόρνια. Επιτέλους, βρήκε το κουράγιο να εγκαταλείψει τον καταπιεστικό της σύζυγο για να κάνει μια καινούργια αρχή. Διασχίζει τη χώρα προσεκτικά, από επαρχιακούς δρόμους, με τα δυο της παιδιά στο πίσω κάθισμα· κι όταν ένας σερίφης τη σταματά στη μέση της ερήμου της Αριζόνας, η Όντρα πασχίζει να κρύψει τη νευρικότητά της. Πρέπει να το κάνει. Έπειτα όμως ο σερίφης βγάζει από το πορτμπαγκάζ της ένα σακουλάκι με ναρκωτικά που η Όντρα πρώτη φορά βλέπει, και η νευρικότητά της γίνεται πανικός. Νο­μίζει ότι συνέβη το χειρότερο. Αλλά, δυστυχώς, κάνει λάθος. Το χειρό­τερο έρχεται.

 

Γιατί επέλεξε την Αριζόνα για να στήσει το μυθιστόρημά του; Ο ίδιος ο Neville απαντά πως βρέθηκε εκεί με αφορμή την παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου. Το άνυδρο τοπίο τον γοήτευσε πολύ και δεν μπορούσε βγάλει από τον νου τη σκέψη πως υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να ζουν σ’ αυτή την αφόρητη ζέστη. Έτσι η φανταστική πόλη, το Σίλβερ Γουότερ, που στήνει σ’ αυτό το μυθιστόρημα είναι εμπνευσμένη ακριβώς από αυτό το ερώτημα: Πώς μια κοινότητα είναι δυνατόν να επιβιώνει σε ένα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον.

 

Όσο για την υπόθεση, ξεπήδησε από τον νου του από μία και μόνο φράση που του ήρθε παρακολουθώντας ένα βράδυ μια ταινία: «Υπάρχει κάποιος που θα με πληρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για ένα παιδί και τρία εκατομμύρια για ένα ζευγάρι από δαύτα». Την κατέγραψε και την επομένη ξεκίνησε να χτίζει μια ιστορία όπου κάποιος ξεστομίζει αυτή τη φράση.

 

Στα άμεσα σχέδιά του είναι να συνεχίσει τόσο τη σειρά που τον καθιέρωσε ως τον βασιλιά του ιρλανδικού νουάρ και εκτυλίσσεται στη Βόρεια Ιρλανδία όσο και τη νέα που ξεκινά με τον Εφιάλτη στην Αριζόνα. Στόχος του είναι να κυκλοφορούν τα βιβλία των δυο σειρών εναλλάξ. Ό,τι κι αν κάνει, ένα είναι σίγουρο: θα εξακολουθήσουμε να τον παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον.

 

«Φανταστικό θρίλερ. Δεν μπορεί να γίνει καλύτερο».

Lee Child, συγγραφέας

 

«Πανέξυπνο. Σαν να είσαι σε τρενάκι του τρόμου χωρίς φρένα».

Peter James, συγγραφέας

 

«Ευφυείς ανατροπές και αλησμόνητοι χαρακτήρες».

Harlan Coben, συγγραφέας

 

«Η έρημος γίνεται το σκηνικό για τους εφιάλτες κάθε γονιού».

John Connolly, συγγραφέας

 

«Ένα έντονο θρίλερ που σου κάνει τα νεύρα κρόσσια. Από τα πιο καθηλωτικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει».

Mark Edwards, συγγραφέας

 

«Ένα γρήγορο, καθηλωτικό θρίλερ, που σε κινητοποιεί από τις πρώτες κιόλας λέξεις του».

John Katzenbach, συγγραφέας

 

«Αγοράστε το. Διαβάστε το. Απλώς μην κανονίσετε κάτι αφού ανοίξετε την πρώτη του σελίδα».

Simon Toyne, συγγραφέας

 

«Σχεδόν αφόρητο. Τόσο έντονο, που δεν σου μένει νύχι αφάγωτο».

Ruth Ware, συγγραφέας

 

 

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 

 

Γνωρίστε τον συγγραφέα σε ένα βίντεο όπου μιλάει για τη συγγραφή και το νέο του βιβλίο.
 
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης οι περιπέτειες του επιθεωρητή Λένον: