, Νίκος Γ. Μοσχονάς «Racconti Βorghesi – Αστικά Διηγήματα» από τις εκδόσεις Δωδώνη

Οι Εκδόσεις Δωδώνη παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Γ. Μοσχονά με τον τίτλο «Racconti borghesi – Αστικά διηγήματα».

 

Ο συγγραφέας επιστρέφει στην πεζογραφία με μια σειρά από δώδεκα διηγήματα και έναν μονόλογο. Πρόκειται για ιστορίες που αγγίζουν ζητήματα ανθρώπινων σχέσεων και συμπεριφορών στο πλαίσιο του αστικού βίου, ιστορίες καθημερινότητας που μένουν πάντα στο περιθώριο, άθικτες, ακριβώς επειδή είναι συνήθεις.

Ο τίτλος του βιβλίου Αστικά διηγήματα είναι ενδεικτικός και η παράθεση του τίτλου στα ιταλικά διευκρινιστική της έννοιας του επιθέτου Αστικά. Τα κείμενα περιορίζονται σε σαφή και λεία περιγραφή προσωπικών ή συλλογικών προθέσεων και καταστάσεων και ο λόγος αποβαίνει αποκαλυπτικός, κάποτε ειρωνικός ή και αιρετικός, ενίοτε ανατρεπτικός. Η διαπίστωση των καταστάσεων επιδιώκει να οδηγήσει στην αντίληψη των πραγμάτων και μέσα από αυτή στην αναγνώριση και κατανόηση του ανθρώπινου χαρακτήρα.

 

 

Το Βιβλίο

, Νίκος Γ. Μοσχονάς «Racconti Βorghesi – Αστικά Διηγήματα» από τις εκδόσεις Δωδώνη

Νίκος Γ. Μοσχονάς

Racconti Βorghesi – Αστικά Διηγήματα

Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία – Διηγήματα

ΤΙΜΗ:7,95 E   

ΣΕΛΙΔΕΣ: 156    

ISBN: 978-960-558-199-2

https://www.dodonipublications.gr/product/11850/astika-diigimata.html

 

 

Ο  Συγγραφέας

Ο Νίκος Γ. Μοσχονάς είναι Ιστορικός, ομότιμος Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα  Ερευνών και επίτιμος ερευνητής στο Κολλέγιο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπήρξε ερευνητής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας. Έχει ανασυγκροτήσει το Ιστορικό Αρχείο της Κεφαλονιάς και πραγματοποιήσει πολλές ερευνητικές επιστημονικές αποστολές σε αρχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, πέρα απο την ερευνητική του δραστηριότητα, οργάνωσε και διηύθυνε επι τριακονταετία το «Φροντιστήριο Ιστορικών Επιστημών» με σκοπό τη μετάδοση εξειδικευμένων γνώσεων σε νέους επιστήμονες. Είναι επίσης επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος «Αρχαιολογία της πόλης των Αθηνών» (www.eie.gr/archaeologia).

Δίδαξε στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Μελετά τις σχέσεις του βυζαντινού και του νεότερου Ελληνισμού με τη Δύση και στο συγγραφικό έργο του περιλαμβάνονται πολλές επιστημονικές μελέτες και άρθρα στα ελληνικά, ιταλικά, αγγλικά, ενώ μελέτες του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά και γερμανικά.

Παράλληλα, ασχολείται με την κριτική εικαστικών τεχνών και το δοκίμιο και έχει μεταφράσει έργα ξένων συγγραφέων (Lorca, Machiavelli, Neruda, Pavese, Pirandello, Prévert, Puppa, Sciascia, Wilde και άλλων). Ξένα θεατρικά έργα σε δική του μετάφραση έχουν παρουσιαστεί από σκηνής. Του απονεμήθηκε το Βραβείο Luigi Pirandello για μετάφραση ιταλικού θεατρικού έργου και για το σύνολο του έργου του έχει τιμηθεί από την Ιταλική Δημοκρατία με τη διάκριση του Cavaliere.

 

, Νίκος Γ. Μοσχονάς «Racconti Βorghesi – Αστικά Διηγήματα» από τις εκδόσεις Δωδώνη

 

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *