Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο των Γιάννη Γρυντάκη, Γιώργου Δάλκου, Άγγελου Χόρτη, Έκτορα Χόρτη “Όσα δεν γνωρίζατε για την περίοδο από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως την Εθνική Αντίσταση“.

 

Ένα βιβλίο πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας για να μάθουμε «αλήθειες» που η ιστορική έρευνα αντιπαρέρχεται ή αποσιωπά.

 

Πόσα γνωρίζουμε πραγματικά για την ιστορία της Ελλάδας κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα; Οι ιστορικοί δίνουν συνήθως έμφαση στα πολεμικά γεγονότα, στα κατορθώματα σπουδαίων ανδρών, στους πολιτικούς και κοινωνικούς ανταγωνισμούς. Όμως πολλά από τα «παραλειπόμενα» της Ιστορίας είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, ενδιαφέροντα.

Αντλώντας από πλήθος πηγών, οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου αναδεικνύουν την αφανή πλευρά της περιόδου 1910-1945: άγνωστα περιστατικά που σχετίζονται με τις πολεμικές επιχειρήσεις, τα στρατιωτικά κινήματα αλλά και σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα (τον Εθνικό ∆ιχασμό, τη ∆ίκη των Έξι, την τύχη των προσφύγων κ.ά.). Επίσης, προβάλλονται στοιχεία της καθημερινής ζωής της περιόδου αυτής, ενώ ζωντανεύουν ο χαρακτήρας και η δράση όχι μόνο των πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής αλλά και προσωπικοτήτων από τον χώρο των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών (μεταξύ άλλων, Αλ. ∆ελμούζος, Π. ∆έλτα, Ν. Καζαντζάκης, Π. Κανελλόπουλος, Κ. Καρυωτάκης, Αλ. Παπαναστασίου, Α. Φλέμινγκ).

 

 

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 

Από τους ίδιους συγγραφείς κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ:

 

 

 

0