Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί η βιογραφία του Leonardo Da Vinci του Walter Isaacson  σε μετάφραση Χρήστου Μπαρουξή.

 

H ζωή και το έργο μιας από τις πλέον επιδραστικές προσωπικότητες όλων των εποχών, μιας καλλιτεχνικής και επιστημονικής ιδιοφυΐας που μέσα από την τολμηρή και αιρετική της σκέψη κατάφερε να κληροδοτήσει μοναδικό έργο στις επόμενες γενιές

 

 

Το Βιβλίο

LEONARDO DA VINCI

WALTER ISAACSON

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων

Θεματική κατηγορία : Βιογραφίες

Σειρά : Γενικών γνώσεων

Ημ. Έκδοσης : 22/11/2018

Σελίδες : 560

Τιμή πώλησης: 25,50 €

Ηλικία : 18+

ISBN:978-618-01-2728-7

ISBN Ebook: 978-618-01-2729-4

Σχήμα: 17 x 24 cm

Βιβλιοδεσία : ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ

Μορφή ebook : ePUB

Μεταφραστής : Μπαρουξής Χρήστος

Εικονογράφος : SIMON & SCHUSTER (US)

 

 

Λίγα λόγια

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική ιδιοφυΐα όλων των εποχών. Ποια ήταν τα μυστικά του;

Ο συγγραφέας των ευπώλητων βιογραφιών του Στιβ Τζομπς και του Άλμπερτ Αϊνστάιν, βασιζόμενος σε χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάρια του ίδιου του Ντα Βίντσι και σε νέες ανακαλύψεις για το έργο του, ξετυλίγει το νήμα της ζωής αυτού του μοναδικού ανθρώπου και αποδεικνύει πως η ιδιοφυΐα του δεν ήταν κάτι ανεξήγητο αλλά πήγαζε από την ανεξάντλητη περιέργειά του, την παρατηρητικότητά του και τη ζωηρή φαντασία του.

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ζωγράφισε δύο από τα γνωστότερα έργα στην Ιστορία της Τέχνης, τον Μυστικό Δείπνο και τη Μόνα Λίζα, αλλά ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του εξίσου άνθρωπο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Με ένα πάθος που άγγιζε την εμμονή, μελετούσε γεωλογία, το ανθρώπινο σώμα, τα πτηνά, τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ ταυτόχρονα σχεδίαζε πτητικές και πολεμικές μηχανές. 

Νόθος, ομοφυλόφιλος, χορτοφάγος, αριστερόχειρας και αιρετικός στη σκέψη, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι απείχε συχνά ένα –ή και κανένα– βήμα από το να θεωρηθεί απόβλητος. Η ζωή του επιβεβαιώνει πως η δημιουργικότητα και η επιτυχία ξεκινούν πάντα από την ικανότητα –και την τόλμη– να είσαι διαφορετικός.

 

«Μια συγκλονιστική ιστορία για μια συναρπαστική διάνοια και ζωή… μια σπουδή στη δημιουργικότητα: πώς ορίζεται, πώς επιτυγχάνεται». The New Yorker

 

 

 

0