, Ζέτη Φίτσιου «Το πείραμα» από τις εκδόσεις Δωδώνη

Από τις εκδόσεις Δωδώνη κυκλοφορεί το θεατρικό της Ζέτης Φίτσιου «Το πείραμα» που παίζεται στο Υποσκήνιο Β΄ του Μεγάρου Μουσικής από τις 14 Μαρτίου.

 

 

Το βιβλίο

, Ζέτη Φίτσιου «Το πείραμα» από τις εκδόσεις Δωδώνη

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

Ζέτη Φίτσιου

ΤΙΜΗ: 7,95 Ε        ΣΕΛΙΔΕΣ: 88

ISBN: 978-960-558-250-0

https://www.dodonipublications.gr/product/12821/to-peirama.html

 

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι το ηλεκτρόνιο, αυτό το απειροελάχιστο σωματίδιο, αλλάζει τη συμπεριφορά του ανάλογα με το αν το παρατηρούν ή όχι; Μπορεί ένα τόσο μικρό κομμάτι ύλης να αντιδρά σαν να έχει συνείδηση; Το «πείραμα της διπλής σχισμής», που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του εικοστού αιώνα και απέδειξε για πρώτη φορά τη διπλή φύση του ηλεκτρονίου, βρίσκεται στον πυρήνα του θεατρικού έργου «Το πείραμα».

Τι σχέση μπορεί να έχει το ηλεκτρόνιο με τον άνθρωπο;

Μια οικογένεια ζει μέσα στη διάφανη σφαίρα της. Ένας επιστήμονας, άλλοτε τους παρατηρεί φανερά κι άλλοτε χωρίς να τον αντιλαμβάνονται. Η συμπεριφορά των ατόμων εξαρτάται απόλυτα από το βλέμμα του. Όπως και τα ηλεκτρόνια στο «πείραμα της διπλής σχισμής», έτσι και τα μέλη της οικογένειας, αλλάζουν όταν γίνονται αντικείμενο παρατήρησης.

Πόσο αλλάζουμε όταν κάποιος μας παρατηρεί;

 

 

«Το θεατρικό έργο Το Πείραμα της Ζέτης Φίτσιου σε σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη παίζεται στο Υποσκήνιο Β΄ του Μεγάρου Μουσικής από τις 14 Μαρτίου. Η ξεχωριστή παράσταση, που μάγεψε το κοινό και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, διαδραματίζεται μέσα σε μία διάφανη σφαίρα, με ένα μοναδικό video art σκηνικό και με φωτισμούς που σχεδιάστηκαν ειδικά για να υπηρετήσουν τη συνθήκη της παρατήρησης.»

 

 

Η Συγγραφέας

, Ζέτη Φίτσιου «Το πείραμα» από τις εκδόσεις Δωδώνη

Η ΖΕΤΗ ΦΙΤΣΙΟΥ γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Διεθνή Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Το 2015, εκδόθηκε το πρώτο της θεατρικό έργο με τίτλο «Plan B» από τις Εκδόσεις Δωδώνη, το οποίο διακρίθηκε με έπαινο στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα EURODRAM για το έτος 2018. Το έργο της «Τεχνοχρόνος» κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού́ έργου που διοργάνωσε η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (2017). Το πείραμα, παίχτηκε για πρώτη φορά στο Υποσκήνιο Β’ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη σεζόν 2018-19.

 

, Ζέτη Φίτσιου «Το πείραμα» από τις εκδόσεις Δωδώνη

 

 

 

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *