Τελευταίες παραστάσεις για τη συγκλονιστική παράσταση: “Η Δίκη του Σωκράτη” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη! (1,2 και 3 Ιουνίου) στις 9μ.μ. σε θεατρικό κείμενο, σκηνοθεσία: Γιούλης Ζήκου!!! Με τον εξαίρετο ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο, να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο του Σωκράτη!!! Το The Look.Gr ήταν εκεί. 

 

Μάθημα υποκριτικής από τον κύριο Μόρτζο, που με την συγκλονιστική ερμηνεία του, μάγεψε το κοινό!!!

Η κυρία Ζήκου, έγραψε ένα υπέροχο έργο, που περικλείει μέσα του ιστορικά στοιχεία από το έργο και τη ζωή του Σωκράτη, δοσμένα με πολύ χιούμορ και ανατροπές! Το κείμενό της, ρέει από τους εξαιρετικούς ηθοποιούς που το αποδίδουν, σα γάργαρο νερό, και “παντρεύει” με ευφυέστατο τρόπο τη σημερινή εποχή με την εποχή που μεγαλούργησε ο σπουδαίος Σωκράτης! “Ω, άνδρες Αθηναίοι…” αποκαλεί στη δίκη του ο Σωκράτης τους δικαστές… Φράση κλειδί για την πολύπλευρη προσωπικότητά του! Αποστομωτικός και καθηλωτικός κι ο Γιάννης Μόρτζος στην ερμηνεία του!

Μία σπάνια παράσταση! Μην τη χάσετε!

 

Ταυτότητα Παράστασης:

Θεατρική προσαρμογή (βασισμένη σε κείμενα Πλάτωνα – Ξενοφώντα και Κώστα Βάρναλη) Σκηνοθεσία: Γιούλη Ζήκου

Σκηνικά- κοστούμια: Φαίδων Πατρικαλάκης

Μουσική: Χριστόδουλος Χάλαρης

Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος

Φωτογράφιση: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής

Εκτέλεση Σκηνικών: Κώστας Αβραμιώτης

Ζωγραφική Σκηνικών: Ευθύμιος Ζήσης

Εκτέλεση Κοστουμιών: Ελένη Μελισάρη

Περούκες: Ευγενία

Κομμώσεις: Όλγα Νικόλα

Τα πρόσωπα του έργου: Σωκράτης: Γιάννης Μόρτζος Δικαστής: Μανώλης Γεραπετρίτης Μαθητής: Ηλίας Γκογιάννος Φοιτητής- Κρίτων: Γιώργος Μαγκίνης Φοιτήτρια: Ελεάννα Πουλίδα Αφηγήτρια: Έφη Χαντζούλη Α΄ Νόμος: Ελεάννα Πουλίδα Β΄ Νόμος: Μανώλης Γεραπετρίτης Γ΄ Νόμος: Ηλίας Γκογιάννος

Χώρος: Θέατρο ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Ακαδημίας 3, Αθήνα Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8812289

 

 

1