Όχι, όχι δεν θα σας παρουσιάσω στις παρακάτω σειρές μερικές από τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου ούτε θα σας προτρέψω να ταξιδέψετε σε κάποιον μακρινό, εξωτικό προορισμό. Ίσα, ίσα δε θέλω να πάτε πολύ μακριά, απλώς  να φτάσετε στην οδό Ιπποκράτους 7 στο κέντρο της Αθήνας και να ανεβείτε τα σκαλάκια που οδηγούν στο θέατρο Μικρό Γκλόρια. Και όλο αυτό μόνο για το καλό σας, καθώς η εταιρεία παραγωγής, Τα ταξιδιάρικα πουλιά, σας επιφυλάσσει για  δεύτερη χρονιά κάτι πολύ ενδιαφέρον καλλιτεχνικά. Η επιτυχημένη, λοιπόν παράσταση της περσινής σεζόν, Hotel Marina, συνεχίζει και φέτος σε σκηνοθεσία  του Χρήστου Σουγάρη, που τιμήθηκε από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, με βραβείο  Κάρολος Κουν, νέου δημιουργού 2018.

Οι φιλόξενοι τοίχοι του Ξενοδοχείου Μαρίνα στεγάζουν διαφορετικούς ανθρώπους που θα προβληματίσουν τον θεατή ο καθένας με τον δικό του τρόπο και για δικό του λόγο.

Η δυσκολία του μπάρμαν του ξενοδοχείου, να ξεστομίσει την φράση ‘’σ’ αγαπώ΄΄ τον οδηγεί στον χωρισμό με την κοπέλα του. Τόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας για κάποιον να αγαπήσει, πόσο μάλλον να το πει, και αν το λέει όντως να το εννοεί.

Ακόμη πιο δύσκολο για μια τρανσέξουαλ  νυν Βανέσα, πρώην Μπάμπης να δει την κόρη της και να την αποδεχτούν οι συγγενείς της.

Καριέρα, σπουδές , φιλοδοξίες και σταθερές σχέσεις βασιζόμενες στο συναίσθημα δύσκολα χωράνε όλα μαζί στη ζωή ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον στο πρόγραμμα της εργασιομανούς receptionist, η οποία καταλήγει με χαρά να επιλέγει τον έρωτα μιας νύχτας.

Ένα ζευγάρι καλλιτεχνών ζει βυθισμένο στο ψέμα καθώς η ειλικρίνεια δεν είναι ένα από τα προτερήματα του συζύγου, και έτσι η σύζυγος  μένει όλο και πιο μακριά από την χαρά της μητρότητας. Οι τύψεις τoν κατατρώνε, μα και πάλι δύσκολο του είναι να αποκαλύψει την αλήθεια.

Από την μια ευτυχώς η κ. Μαρίνα έγινε μητέρα μα πολύ δυστυχώς ο γιός της δεν αποδέχθηκε ποτέ την  επαγγελματική της ιδιότητα, πράγμα ολέθριο για την εξέλιξη της σχέσης και της ζωής τους.

Όλοι  τούτοι οι θεατρικοί χαρακτήρες, είναι άνθρωποι  που ξεκινάνε  από διαφορετικές αφετηρίες, ή μάλλον το πρόβλημά τους έχει διαφορετική βάση. Έχουν κοινό τους τη λέξη δυσκολία. Μια ή και περισσότερες από αυτές θα χρειαστεί να υπερπηδήσουν, μα πρώτα θα αλληλεπιδράσουν, θα συνομιλήσουν στους χώρους του ξενοδοχείου Μαρίνα.

 Το θεατρικό έργο αυτό είναι μια πρωτότυπη προσέγγιση στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται και δεν μπορεί να αφήσει κανέναν μας απροβλημάτιστο και ποτέ μα ποτέ με πικρή γεύση. Λίγη από την γλυκιά γεύση καρύδας που περιέχει  το ποτό που αγαπούν να πίνουν και να τραγουδούν οι χαρακτήρες του έργου όταν ξεχνάν τα όποια δεινά τους δεν θα μας έκανε κακό. Ας πιούμε λίγη Batida de Coco  στο Θέατρο μικρό Γκλόρια λοιπόν!

 

Συντελεστές

Κείμενο: Συγγραφική ομάδα: Ιερώνυμος Πολλάτος, Γεράσιμος Μιχελής, Σέβη Ματσακίδου

Δραματουργική Επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου, Χρήστος Σουγάρης και ο θίασος

Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης

Κίνηση: Γεωργία Αβασκαντήρα

Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου

Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

Μακιγιάζ: Κατερίνα Μιχαλούτσου

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: Τα Ταξιδιάρικα Πουλιά

Παίζουν: Γεράσιμος Μιχελής, Μαίρη Σαουσοπούλου, Διονύσης Μπουλάς, Μυρτώ Γκόνη, Διονυσία Σακελλαρίου, Σωτήρης  Χατζηαγόρου

Πληροφορίες:

Γκλόρια Μικρό

Ιπποκράτους 7

Τηλ: 2103642334

Παραστάσεις                                                                                                                                            

Από 20 Σεπτεμβρίου έως  3 Νοεμβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 14€

Μειωμένο: 8€

Ατέλειες: 5€

Διάρκεια παράστασης: 90’ χωρίς διάλλειμα

Προπώληση εισιτηρίων

Viva.gr και στο ταμείο του Θεάτρου

Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία Παράστασης

Χρύσα Ματσαγκάνη

E: chrysamtg@gmail.com