Φωτογραφία Προφίλ : Γεώργιος Δερνίκας

Είναι νέος και ταλαντούχος με πλούσιο βιογραφικό. Στο ενεργητικό του καταγράφηκαν ήδη πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στη μαύρη κωμωδία “60 λεπτά” του Άνθιμου Κατιρτζόγλου και υποδύεται, μία μυστηριώδη προσωπικότητα, το Γιώργο το φαρμακοποιό σε μία παρέα πέντε διαδικτυακών φίλων. Ο Τάσος Πέτσας διέκοψε για λίγο τον Δημήτρη Δανάμπαση από τις πρόβες, προκειμένου να πει στους αναγνώστες του TheLookGr όσα περισσότερα γίνεται τόσο για την παράσταση, όσο και για τον ίδιο.

Δημήτρη καλησπέρα και σε ευχαριστούμε πολύ που είσαι μαζί μας. Αυτήν την περίοδο συμμετέχεις στη θεατρική παράσταση “60 λεπτά”, στο θέατρο Σοφούλη, η οποία συναντάει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Θα ήθελες να μάς μιλήσεις για την υπόθεση του έργου.

Καλησπέρα και σε σένα Τάσο, καλησπέρα και στους αναγνώστες του TheLookGr. Συμμετέχω σε μια μαύρη κωμωδία με στοιχεία ψυχολογικού δράματος. Με το έργο αυτό γίνεται μια ανάγλυφη παρουσίαση των ανθρωπίνων σχέσεων στη σημερινή εποχή του διαδικτύου. Επίσης παρουσιάζεται το πώς πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, προκειμένου να πλασάρουν μια πλασματική εικόνα του εαυτού τους. Μια εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πραγματικά είναι. Με αυτό που πραγματικά αισθάνονται.

Αρκετά επίκαιρο και ενδιαφέρον μού ακούγεται… Πες μας δυο λόγια για τον ήρωα που ενσαρκώνεις.

Είναι μία σκοτεινή προσωπικότητα. Από την αρχή του έργου αντιπροσωπεύει τον βαθύ πόνο που μεταφορτώνεται σε σκληρή εκδίκηση. Ο Γιώργος – φαρμακοποιός χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, προκειμένου να μαζέψει στο σπίτι του, τους πέντε υπόλοιπους ήρωες του έργου που είναι άγνωστοι μεταξύ τους, δηλαδή, έναν πολιτικό, έναν ψυχολόγο, μία σχεδιάστρια μόδας, μία θεατρική παραγωγό και ένα μοντέλο. Αυτοί οι πέντε ήρωες, είναι άνθρωποι εθισμένοι με το διαδίκτυο, που μέσω αυτού καταφέρνουν να παρουσιάσουν μία πλασματική εικόνα του εαυτού τους. Μία εικόνα εξουσίας, δύναμης, πλούτου και ομορφιάς. Ο Γιώργος, λοιπόν, μέσω του διαδικτύου τους προσκαλεί στο σπίτι του με πρόσχημα την επέτειο των γενεθλίων του, για να πετύχει τον στόχο του. Ο στόχος αυτός είναι να φέρει τους ανθρώπους αυτούς σε μια κατάσταση ψυχικού αδιεξόδου, ώστε να αποκαλύψουν τις πιο σκοτεινές πτυχές του εαυτού τους.

Φωτογραφία : Γεώργιος Δερνίκας. Ο Δημήτρης Δανάμπασης από την παράσταση 60 λεπτά.

Η υπόθεση, δηλαδή, του έργου αναφέρεται στις σχέσεις των ανθρώπων στη σύγχρονη διαδικτυακή εποχή. Αλήθεια, εσύ ο ίδιος πιστεύεις πως μπορούν να γεννηθούν αληθινές σχέσεις μέσα από το διαδίκτυο;

Πιστεύω ότι είναι δυνατόν να συμβεί και αυτό, αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις. Δεν αφορίζουμε το διαδίκτυο, δεδομένου ότι έχει πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας. Το θέμα είναι η σωστή χρήση του!

Σωστά, αυτό είναι και το σημαντικότερο! Το θέμα είναι κατά πόσον μπορούν να δημιουργηθούν και σχέσεις εμπιστοσύνης με τους άλλους ανθρώπους.

Η φιλία παίζει για μένα μεγάλο ρόλο. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους, με τους οποίους έχεις χτίσει βαθιές, αληθινές και ειλικρινείς σχέσεις.

Φωτογραφία: Thanos Vrachnos. O Δημήτρης Δανάμπασης και ο Δημήτρης Ελιάς από την παράσταση 60 λεπτά

Αλήθεια, τί πιστεύεις πως είναι αυτό που αγγίζει το θεατή στη συγκεκριμένη παράσταση;

Το γεγονός ότι προσεγγίζει πολύ εύστοχα και επιτυχημένα ένα φαινόμενο της εποχής μας. Καταφέρνει μέσα από έναν συνδυασμό ευφυούς κειμένου και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας πλοκής να προβληματίσει και να συγκινήσει το θεατή. Επίσης, το γεγονός ότι οι δυνατές ερμηνείες των ηθοποιών πάνω στην σκηνή, επιτυγχάνουν το στόχο, ο οποίος είναι να μοιραστούν μια αλήθεια με τον θεατή.

Πιστεύεις πως υπάρχουν κοινά στοιχεία του χαρακτήρα σου με εκείνα του ήρωα που ενσαρκώνεις;

Πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους. Ο ήρωας που ενσαρκώνω αντιπροσωπεύει τον βαθύ πόνο που μεταμορφώνεται σε σκληρή εκδίκηση.

Φωτογραφία: Thanos Vrachnos. O Άνθιμος Κατιρτζόγλου και ο Δημήτρης Δανάμπασης από την παράσταση 60 λεπτα

Με τον Άνθιμο Κατιρτζόγλου (σεναριογράφο και σκηνοθέτη της παράστασης) συνεργάζεσαι πρώτη φορά; Ποια η εμπειρία σου από αυτήν τη συνεργασία;

Πάντα θαύμαζα πολύ τον Άνθιμο Κατιρτζόγλου ως δημιουργό και ήθελα πολύ να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του. Μου έδωσε μεγάλη χαρά η πρόταση του να συμμετάσχω σε αυτό το έργο. Έχουμε μια άψογη συνεργασία τόσο με τον ίδιο όσο και με τους υπόλοιπους ηθοποιούς της παράστασης.

Έχετε ήδη δώσει έξι παραστάσεις, πώς βλέπεις την ανταπόκριση του κόσμου μέχρι τώρα;

Ήταν παρά πολύ θετική. Μας έδωσε πολύ μεγάλη χαρά η ανταπόκριση του κόσμου και ακόμη μεγαλύτερη το γεγονός ότι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την παράσταση που είδαν. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Σκέφτεστε να δώσετε παραστάσεις και σε άλλες πόλεις;

Δεν είναι ακόμη κάτι σίγουρο, αλλά είναι βέβαιο ότι θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε αργότερα.

Φωτογραφία : Ευτυχία Πλαζουμίτη. Ο Δημήτρης Δανάμπασης και η Τίνα Λεωνορά από την παράσταση 60 λεπτά.

Όσο για τα μελλοντικά σου σχέδια;

Αυτή την περίοδο παίζω στην παράσταση “60 Λεπτά” στο θέατρο “Σοφούλη” στην Θεσσαλονίκη κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Για τη συνέχεια βρίσκομαι σε κάποιες συζητήσεις, για τις οποίες θα έχω τη χαρά να σας μιλήσω προσεχώς.

Φωτογραφία: Thanos Vrachnos. O Δημήτρης Δανάμπασης από την παράσταση 60 λεπτά

Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη και να ‘σαι σίγουρος ότι κι οι αναγνώστες του TheLook.Gr  σε ευχαριστούν για τα πράγματα που μοιράστηκες μαζί τους.

Και εγώ σε ευχαριστώ θερμά Τάσο για την όμορφη κουβέντα που είχαμε!

Δελτίο τύπου παράστασης: Δελτίο Παράστασης

Σελίδα παράστασης: Facebook

Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης): Τίνα Λεωνορά, Δημήτρης Δανάμπασης, Άνθιμος Κατιρτζόγλου, Ειρήνη Θερμασώνη, Δημήτρης Ελιάς, Σμαράγδα Τζούμα.

Social Links για τον Δημήτρη Δανάμπαση:

Official Site

Facebook

Instagram

 

0