Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες για τον ΠΕΛΕΚΑΝΟ του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, με την Γωγώ Ατζολετάκη και τον Χρήστο Φωτίδη, που θα ξεκινήσει τις παραστάσεις του την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 στο «Μικρό Broadway» (αίθουσα ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ).

 

 

Ο «Πελεκάνος», ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Σουηδού δραματουργού, αποτελεί μια ειρωνική αντίφαση προς τον μύθο που επικρατεί σχετικά με το πουλί -πελεκάνο, που (όπως λέγεται) δίνει ακόμα και το αίμα του για να ταΐσει τα πεινασμένα μικρά του.

 

Στον εμβληματικό ρόλο της δεσποτικής και άκαρδης μητέρας, η Γωγώ Ατζολετάκη. Μαζί της, ο Χρήστος Φωτίδης, στον ρόλο του πατέρα… ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος στον ρόλο του γοητευτικού υπολοχαγού, που συντελεί στην κατάρρευση μιας ήδη διαλυμένης οικογένειας… ενώ τα παιδιά ερμηνεύουν η Αθηνά Λάτση και ο Νίκος Αμπουσαάρ.

 

Τη δραματουργική επεξεργασία του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ζαχαρίας Ρόχας, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Βασίλης Πλατάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο γνωστός εικαστικός Kreutz, οι μουσικές επιλογές είναι του Αλέξη Σπανίδη, και η χορογραφία του Κωνσταντίνου Μενούνου.

 

 

Φωτογράφιση: Μάνος Βλαστός

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Νατάσα Παππά

 

 

1