Στην τελετή Απονομής βραβείων «Προσωπικότητες 2017- 2018» που διοργανώνουν η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και η Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά, η οποία έλαβε χώρα την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά,  η  οργανωτική επιτροπή της 10ης απονομής των Βραβείων, τίμησε με βραβείο «Προσωπικότητας 2017-2018» την Βάσια Παναγοπούλου, για την καλλιτεχνική και επιχειρηματική δραστηριότητά της στο Σημείο Πολιτισμού Χυτήριο, με ιδιαίτερη μνεία στην θεατρική παράσταση ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ – ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ την οποία έχει σκηνοθετήσει η ίδια.

 

 

Προηγουμένως ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κύριος Δημήτρης Μουζακίτης είχε προλογίσει το έργο της κυρίας Παναγοπούλου στον πολιτισμό.

 

Το βραβείο ανήκε στην κατηγορία των ΚΡΥΦΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ – δεν είχε προανακοινωθεί. Πάντα κατά την διάρκεια της απονομής, δίνονται 2 ΚΡΥΦΑ ΒΡΑΒΕΙΑ – τα οποία ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της τελετής. Το βραβείο «Προσωπικότητας» αφορά στην προσφορά των υποψηφίων στα γράμματα, τον πολιτισμό, το κοινωνικό έργο, την δημοσιογραφία και την επιστήμη στη χώρα μας.

 

Οι βραβεύσεις ανά κατηγορία ήταν οι εξής:

Πολιτισμός: Κατερίνα Χέλμη– Ηθοποιός.

Αθλητισμός: Σπύρος Γιαννιώτης– Άργυρος Ολυμπιονίκης.

Γράμματα: Μαρία Βουτσίνου- Κικίλια– Καθηγήτρια Πανεπ/μιου Αθηνών.

Διεθνές: Κατερίνα Παναγόπουλου– Πρέσβειρα της UNICEF στο Σ.Ε.

Λογοτεχνία: Δημήτρης Καραγιάννης– Ινστιτούτο «Αντίστιξη».

Δημοσιογράφος Τύπου: Νίκος Μπογιόπουλος– Δημοσιογράφος.

Δημοσιογράφος Τ.V: Σταμάτης Μαλέλης– Δημοσιογράφος.

Επιχειρηματικότητα: Κωνσταντίνος Μίχαλος– Πρόεδρος ΕΒΕΑ .

Κινηματογράφος: Θοδωρής Αθερίδης– Σκηνοθέτης/Ηθοποιός.

Ερμηνεία: Τάκης Ζαχαράτος– Ηθοποιός/Παρουσιαστής.

Προσφοράς: Αθηνά Τρανούλη– Διεκδίκηση Μάρμαρων Παρθενώνα.

Επάγγελμα: Επιχείρηση Βουράκη– 60 χρόνια λειτουργίας.

 

«ΚΡΥΦΑ ΒΡΑΒΕΙΑ»

Βραβείο Προσωπικότητας 2017- 2018: Βάσια Παναγοπούλου

Βραβείο Προσωπικότητας 2017-2018 : Γιώργος Λιβανός

 

Η Βάσια Παναγοπούλου αμέσως μετά την παραλαβή του βραβείου της ευχαρίστησε θερμά την Οργανωτική επιτροπή και δήλωσε:

«Αισθάνομαι απόλυτα συγκινημένη και ειλικρινά θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή αυτής της βράβευσης. Εδώ – σ’ αυτό το βραβείο – υπάρχουν 30 χρόνια στο θέατρο από τα οποία τα τελευταία 5 είναι στο Χυτήριο. Ο δρόμος είναι πάντα μοναχικός, τυχερός όποιος βρίσκει άξιους συνοδοιπόρους. Ένα μέρος αυτού του βραβείου ανήκει στον Νίκο, τον Γιώργο, τον Λοίζο – με τους οποίους φτιάξαμε μια ομάδα συμπαγή. Η παράσταση ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ – ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, με δικαίωσε απόλυτα στην πρώτη σκηνοθετική μου δουλειά. Και εδώ ένα μέρος αυτής της επιτυχίας, οφείλεται στον θίασο που ομαδικά και χωρίς φανφάρες, δούλεψε με ψυχή. Συχνά στο Χυτήριο φιλοξενούμε παραστάσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες εκδηλώσεις. Μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από συνεργασίες να γνωρίσω ανθρώπους και .. τρόπους.. άλλοτε αυτές οι συνεργασίες είναι ευτυχείς και άλλοτε όχι.. Όμως – είναι.. εμπειρίες και μαθήματα.. Κοιτάω πάντα μπροστά, πορεύομαι με γνώμονα το δικό μου τρόπο και είμαι δίκαιη. Κρατάω όλα τα καλά και απομακρύνομαι από τα κακά. Το Χυτήριο είναι ένα δυνατό σημείο πολιτισμού, τίποτα δεν θυμίζει την εικόνα που πρωτοαντίκρισα με χόρτα στην αυλή που τα ξερίζωσα με αυτά τα χέρια. Και είναι σαφές ότι όσο και να γελαστώ πρόσκαιρα από ανθρώπους ή καταστάσεις, φροντίζω να θέτω εκτός όποιον καπηλεύεται εμένα ή το Χυτήριο Είναι αποτέλεσμα, προσωπικού οράματος και προσωπικού ρίσκου – και όλοι καταλαβαίνουμε τι είναι το επιχειρείν σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συνθήκη όσο αυτή που βιώνουμε. Με την ολοκλήρωση της χειμερινής θεατρικής περιόδου ολοκληρώνονται και συνεργασίες.. ετοιμαζόμαστε για ένα μαγικό καλοκαίρι στον πιο μαγικό θεατρικό κήπο της Αθήνας. Ερχεται ο φίλος μου ο Λευτεράκης του Αλέκου Σακελλάριου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ρέππα Παπαθανασίου σε δική μου παραγωγή, το φυντανάκι του Παντελή Χορν σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Αργυροπούλου – φιλοξενούμενη παραγωγή , stand up comedy βραδιές – σε δική μου παραγωγή και άλλα πολλά. Το ξαναλέω – ο δρόμος είναι μοναχικός αλλά μαγικός! Σας ευχαριστώ!»

 

 

0