O βραβευμένος ως «Χορογράφος / Καλλιτέχνης της χρονιάς 2020» Akram Khan και η ομάδα του έρχονται για πρώτη φορά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με την πολυσυζητημένη και εμβληματική παραγωγή «OUTWITTING THE DEVIL / Ξορκίζοντας το Κακό», την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021.

 

 
Η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία
και ο βραβευμένος «Xορογράφος της χρονιάς 2020»
Αkram Khan
παρουσιάζουν την
AKRAM KHAN CΟΜPANY
στην εμβληματική παραγωγή

Outwitting the Devil
ΞΟΡΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΚΟ
 
Αvignon Festival 2019 – Edinburgh International Festival –
Saddler’s Wells – Attiki Cultural Society
 
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, 21:00

 
Αρχέγονοι Μύθοι για τους Σύγχρονους καιρούς…
από έναν Μοναδικό αφηγητή…
 
 

 

Υπήρχε ένα δάσος
Η μυρωδιά της βροχής
Θυμάμαι
Πώς έπεφταν και έσπαζαν

Κατάκοψα το Δάσος των Κέδρων
Κουβάλησα το κεφάλι του Φύλακά του
Θυμάμαι ότι ήταν τρυφερά

Τρυφερά όπως το χέρι
Τρυφερά όπως η βλεφαρίδα
Τρυφερά όπως το κόκαλο
Τρυφερά όπως η καρδιά

 

Το Outwitting the Devil είναι ένας μύθος από όλες τις εποχές, για την εποχή μας. Στην ουσία, είναι το πρώτο περιβαλλοντικό ποίημα στον κόσμο.
Είναι συγχρόνως μνήμη και εξομολόγηση, ένα παζλ φτιαγμένο στο σκοτάδι, το οποίο, μεταξύ άλλων, διηγείται ποιοι ήμασταν κάποτε και ποιοι μπορεί να ξαναγίνουμε στο μέλλον.

Akram Khan: Member of the Order of the British Empire (ΜΒΕ)
Τίτλος που του απονεμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας για το έργο του και την προσφορά του στις Τέχνες για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου.

 

Outwitting the Devil

«Αφυπνίστηκα σε έναν νέο τρόπο χορού. Και αυτός είναι να χορεύω τις ιδέες μου μέσα από τα σώματα άλλων, συμπεριλαμβανομένων και πιο ηλικιωμένων χορευτών, που κουβαλούν μέσα τους την ιστορία τους και τα σύνθετα ψυχικά βιώματά τους. Όμως, αυτό που παραμένει αμετάβλητο είναι το πάθος μου για την εξερεύνηση παλιών και νέων μύθων μέσα στο συγκείμενο της εποχής μας».

 

Akram Khan

 

 

Αναμιγνύοντας το κλασικό με το σύγχρονο, ο Akram Khan εξερευνά τα αρχαιότερα τελετουργικά της ανθρωπότητας στο πλαίσιο του διαρκώς μεταβαλλόμενου πλανήτη μας. Συναρμόζει ένα υπέροχο σύνολο από διεθνείς καλλιτέχνες με μεγάλες διαφορές στην πρακτική τους.

Εμπνευσμένο από το απόσπασμα του βαβυλωνιακού έπους του Γκιλγκαμές, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, το καινούργιο έργο του Akram είναι ένα συμπυκνωμένο έπος με θέματά του την τελετουργία και τις αναμνήσεις.

Μέσα σε ένα τοπίο από σπασμένες πλάκες και πεσμένα είδωλα, οι χαρακτήρες του ανταλλάσσουν τον πλούτο και τις αφηγήσεις που τους απέμειναν, με σκοπό να ξαναενώσουν τα σπαράγματα της αρχαίας γνώσης που χάθηκαν και λησμονήθηκαν μέσα στον χρόνο, σε ένα ενιαίο σύνολο.

Για να υφάνει την αφήγηση και τον σχεδιασμό αυτού του νέου κομματιού, ο Akram κάλεσε τους στενούς του συνεργάτες: τη δραματουργό Ruth Little, τον συνθέτη Vincenzo Lamagna, τον συντονιστή δοκιμών Mavin Khoo, την ενδυματολόγο Kimie Nakano και τον συγγραφέα Jordan Tannahill, μαζί με τη σχεδιάστρια φωτισμού Aideen Malone και τον σκηνογράφο Tom Scutt.

To Outwitting the Devil μάς καλεί όλους σε ένα τραπέζι, όπου το ψωμί που μοιραζόμαστε είναι η ζωή, ο θάνατος κι οι μισοξεχασμένοι μύθοι μας.

 

 

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΑΤΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 210 7225469 – 6944 754242
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: GR ENTERTAINMENT 210 9213310

 

Εισιτήρια – Πληροφορίες

Προπώληση:http://TICKETSERVICES.GR  – 

https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/akram-khan-outwittingthe-devil/

https://www.ticketservices.gr/event/akram-khan-outwitting-the-devil/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 210 7225469 – 6944754242

 

 

0